Γενικά 4800 νεκρά καναρίνια στον δρόμο για την έκθεση στην Πορτογαλία

misalouris

PB Supporter
Πόλη
Ν. Ιωνία Μαγνησίας
Σύμφωνα με το συντάκτη του άρθρου από τα 5000 πουλιά που ξεκίνησαν από την Ιταλία για την έκθεση στην Πορτογαλία μόνο τα 200 έφτασαν ζωντανά.
3268503172_2_4_09A0fN3x.webp
πηγή: mandarins62143.skyrock.com/3268503172-CATASTROPHE-POUR-NOS-AMIS-ITALIENS.html?fb_action_ids=1269533629740302&fb_action_types=skyrock-com😛ost (Η σελίδα δεν λειτουργεί πλέον)

Δεν κανω λαικ. Το γιατι δεν μας αναφερει ομως..

Σε ενα σχολιο μονο λεει για 3 μερες στο φορτηγο... Μα καλα δεν τα βλεπανε;

Το διάβασα και στο facebook, κρίμα, μεγάλο κρίμα, πολλά και εκλεκτά πουλιά.
Εγώ νομίζω κάποιο πρόβλημα διαρροής θα υπήρξε. Δεν μπορεί τέτοιος μαζικός αφανισμός από ταΐστρες και ποτίστρες.

κρίμα... Οι καημένοι που έστειλαν τα καλύτερα πουλιά τους... σίγουρα έγινε κάποιο λάθος στην μεταφορά αλλά το τι μόνο αυτοί το ξέρουν...

Το άκουσα και εγώ νωρίς το πρωί. Εγκληματική αμέλεια αν πρόκειται για αμέλεια, πραγματικά.

Κι εγώ μ' αυτά που μαθαίνω συγκλίνω προς την άποψη της Μαρίας για αναθυμιάσεις μέσα στο χώρο που ήταν το φορτηγό. Χωρίς να μπορώ να το διασταυρώσω έμαθα πως φόρτωσαν τα πουλιά στο πλοίο και οι συνοδοί πήγαν Πορτογαλία με αεροπλάνο.
Σε αντίθεση με την Ελληνική ομάδα συνοδείας η οποία φρόντισε να βγάζει τακτικά τα πουλιά έξω από το αυτοκίνητο για να σιτιστούν.
12524194_781619171965713_1342165486602143536_n (1).webp
12573943_781619111965719_4549457507535152843_n.webp
Οφείλουμε λοιπόν ως λάτρεις των πουλιών να τους πούμε συγχαρητήρια για την υπευθυνότητά τους...
πηγή φωτογραφιών

Καλά Ιταλία-Πορτογαλία με πλοίο τα έστειλαν; Και στο γκαράζ και μέσα σε φορτηγό; Πως την πάτησαν έτσι βρε παιδί μου;

Δυστυχώς σε τέτοιους αριθμούς πουλιών μόνο με καράβι μπορεί να αποσταλούν, όπως άλλωστε έκανε και η Ελληνική αποστολή.
Πιθανολογώ πως αν όντως έλειπαν οι συνοδοί που γνωρίζουν τις απαιτήσεις ενός τέτοιο εγχειρήματος τότε ίσως ο οδηγός του φορτηγού αντιμετώπισε τα πουλιά ως φορτίο και δε φρόντισε να βρίσκονται σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Φυσικά τα ακριβή αίτια θα τα μάθουμε από τους Έλληνες στην Πορτογαλία.

Τι κρίμα! Είναι φοβερό να μεγαλώνεις-εκπαιδεύεις με τον καλύτερο τρόπο πτηνά που θεωρείς άξια να βραβευθούν, αλλά να τα μεταφέρεις με τον χειρότερο... (αφημένα σε γκαράζ πλοίου)

Αυτή όλη η διαδικασία είναι όμως παίδεμα για τα πουλιά...
Μπορεί να διαταραχθούν ψυχολογικά καθώς οι καταστάσεις μεταφοράς είναι πάντα άθλιες (όσο και να το προσέξουν, 2000 πουλιά στοιβαγμένα σε μικρά κλουβάκια δεν το λες καλό) και απομακρύνονται από το χώρο που ξέρουν και πηγαίνουν, προφανώς χωρίς τη θέλησή, τους στο άγνωστο + υπάρχουν πολλές περιπτώσεις απόλυτης καταστροφής όπως αυτή...
Νομίζω πως γενικά αυτοί οι διαγωνισμοί είναι ανούσιοι και δεν εξυπηρετούν κανέναν... Υποτίθεται πως σαν ιδιοκτήτες πουλιών πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τη ζωή των πουλιών που αποφάσισαν να αναθρέψουν και όχι να τα βάζουν σε τέτοιες διαδικασίες! Εδώ εμείς το σκεφτόμαστε να πάμε διακοπές μακριά γιατί μπορεί να πάθει η υγεία τους και αυτοί τα στέλνουν μόνα τους με αγνώστους να τα προσέχουν σε ταξίδι μερών... Εντάξει τώρα κι εγώ δεν ξέρω απλά μου φαίνεται κάπως κουφό όλο αυτό... Συγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος...

Παιδιά είναι 100% σίγουρο ότι το άρθρο είναι έγκυρο; Δεν νομίζω ότι θα βάζε κάνεις σε χώρο που δεν αεριζεται ένα φορτίο που μπορεί να κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αφού πρόκειται για τα καλύτερα πουλιά της Ισπανίας... εκτός από αυτό τα πουλιά αντέχουν συνήθως 3 μέρες χωρίς φαγητό και νερό δεν πεθαίνουν τόσο εύκολα...

Παιδιά είναι 100% σίγουρο ότι το άρθρο είναι έγκυρο; Δεν νομίζω ότι θα βάζε κάνεις σε χώρο που δεν αεριζεται ένα φορτίο που μπορεί να κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αφού πρόκειται για τα καλύτερα πουλιά της Ισπανίας... εκτός από αυτό τα πουλιά αντέχουν συνήθως 3 μέρες χωρίς φαγητό και νερό δεν πεθαίνουν τόσο εύκολα...
Ο θάνατος πάρα πολλών πουλιών είναι βέβαιος... Οι συνθήκες και οι αιτίες είναι αυτές που αμφισβητούνται μια και δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση.
Προς το παρόν δεχόμαστε τα παραπάνω με επιφυλακτικότητα ως προς τον αριθμό και τις αιτίες θανάτου.
Η Π. Ο. Ο. έχει αναλάβει την ευθύνη ενημέρωσης όλων μας όταν έχει τα επίσημα στοιχεία από την αντίστοιχη Ιταλική.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Τελικά από την πρώτη επίσημη ενημέρωση ο αριθμός των πουλιών που χάθηκαν κατέβηκε στα 1200 περιπου.
Σίγουρα δεν είναι ο αριθμός που αρχικά αναφέρθηκε από την αρχική μεταφορά δημοσίευσης, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικός.
Οι αιτίες και οι λεπτομέρειες αναφέρονται στο άρθρο http://www.sor.re.it/News/tabid/78/...2016-MONDIALI-COMUNICATO-UFFICIALE-FOI-1.aspx

Ας ελπίσουμε ότι είναι απλά μια ακόμη είδηση των μέσων ενημέρωσης, οπότε στο τέλος της εβδομάδας ο πραγματικός αριθμός θα είναι περίπου 2 καναρίνια.

Back