Ασθένειες 5 νεκρα καναρινια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης glafkos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Κωδ.
ΕΛΚΕ
Καλημέρα σήμερα το πρωί πήγα να βάλω νερό στα καναρίνια μου και βρήκα 5 νεκρά το περίεργο είναι ότι τα έχω όλα σε μία μεγάλη κλούβα (σύνολο 8) και τα 5 τα βρήκα νεκρά όλα μαζί σε μία γωνία.
Χτές που έβαλα πάλι νερό στην κλούβα ήταν όλα μία χαρά και δεν είδα κατι περίεργο. Τι μπορεί να έγινε απο χτές εώς σήμερα το πρώι που και τα 5 να πέθαναν μαζί και στην ίδια γωνία της κλούβας;
Την κλούβα τήν έχω έξω στο μπαλκόνι προστατευμένη με ναύλον και δεν πρέπει να είναι απο επίθεση κάποιου αρπακτικού η κάτι άλλου γιατί το ναύλον δεν είναι σχισμένο και είναι σε καλή κατάσταση
Λέτε να φταίει το λίγο κρύο που κάνει; Αν και δεν νομίζο κάτι άλλο είναι και θα το βρώ

Kαλημερα! Καθε ποτε τσεκαρεις την κλουβα; Εισαι σιγουρος οτι εγινε σε μια μερα μεσα; Μηπως εμειναν χωρις νερο;η φαγητο, σκεπασμενο με φλουδια; Μηπως ηταν αρρωστα και δεν το πηρες εγκαιρα ειδηση;το κρυο που κανει τωρα παντως σιγουρα δεν ειναι αιτια...🙄

χτες το πρωι έβαλα νερο φαγητό είχε απο ότι είδα
καθε πρώι κανω τέστ τις κλούβας

Φανταζομαι τα επιασες... Δειχνουν αδυναμα..υπαρχουν φτερα γυρω στο πατωμα της κλουβας; Αναστατωση στο κλουβι; Αυτα πως τα βρηκες;

δεν υπηρχε αναστατωση και πουπουλα ειχε αλλα κατω απο τα νεκρα πουλια μολις τα σηκωσα φανικαν λιγα πουπουλα μαλλον απο την πτερορεια

Τα υπολοιπα πως ειναι;Υπαρχει περιπτωση να εφαγαν κατι; Σκεψου εκανες κατι διαφορετικο χθες;
Ειναι λιγο δυσκολο και εξαιρετικα περιεργο να πεθανουν ξαφνικά 5 καναρια.
Θα σου ελεγα αν μπορεις να τα στειλεις για νεκροψια.. Ετσι μονο θα μαθουμε τι εγινε.
Λυπαμε πολυ μην το βαζεις κατω.

Τα άλλα είναι πολυ ζωηρά και δεν δείχνουν να έχουν κάτι
νεκροψία πλέων δεν μπορώ να κάνω γιατι τα έθαψα σε ένα παρκο
Δεν το βάζω κάτω απλά σκεφτομαι μήπως έκανα κατι εγω που μπορεί να έβλαψε αυτα τα καναρινάκια μου
Το μόνο που μου καταλογίζω είναι ότι η μόνη φροντίδα που τους έδινα εδω και ένα μήνα ηταν μόνο τα πρωινά νερο και τροφή και τιποτα άλλο
ουτε πολυβιταμίνες, ουτε μπάνιο
Λες να φταιει αυτο;

Το μόνο που μου καταλογίζω είναι ότι η μόνη φροντίδα που τους έδινα εδω και ένα μήνα ηταν μόνο τα πρωινά νερο και τροφή και τιποτα άλλο
ουτε πολυβιταμίνες, ουτε μπάνιο
Λες να φταιει αυτο;

Λυπάμαι παρα πολύ για τα πουλάκια και εύχομαι να είναι η τελευταία απώλεια που θα έχεις ☹
Δεν νομίζω πως πέθαναν επειδή δεν τους έβαζες πολυβιταμίνες ή μπανάκι, κάποιος άλλος είναι ο λόγος, μήπως είχατε ψεκάσει για κατσαρίδες κτλ;

δεν ψεκασα τιποτα το μονο που κανω καθε σαββατο ειναι καθαροτητα στο μπαλκονι με ηλεκτρικη σκουπα και νερο μονο

μήπως φταίει το νερό? βάζεις νερό από τη βρύση; χωρίς φίλτρο;

δεν ξερω τι να πω θα δω τα υπολοιπα που μου μεινανε και θα καταλαβω αν φταιει κατι

Άκη μου κάνει εντύπωση το ότι είναι μαζεμένα σε μια μεριά, εσένα δεν σου κάνει;
από την αρχή είσαι απόλυτος ότι δεν είναι κάτι από έξω,
1) εάν ήταν τροφή η νερό με απλό μυαλό τα πουλιά δεν θα πέθαιναν όλα μαζί σε μια γωνία αλλά σκόρπια αλλά και θα έβλεπες και τα αλλά έτοιμα (αυτά που ζουν).
2) εάν ήταν από κρύο, η θερμοκρασία είναι πολύ ανεβασμένη ακόμα.

τίποτα άλλο δεν είπαμε.

απλά για σκέψου τι μπορεί να πήγε και να τα τρόμαξε και να τα ανάγκασε να πάνε σε μια μεριά όλα;

Και ας την έχεις σκεπασμένη κάτι μπορεί να πήγε η από πάνω η από κάτω .
Δεν πάνε όλα τα πουλιά σε μια μεριά να πεθάνουν.

-Το καλοκαίρι του '04 είχα παρόμοιο περιστατικό. Σε μια εξωτερική κλούβα ήταν 20 πουλιά το πρωί στις 9 . Το απόγευμα στις 6-7 η ώρα ήσαν τα 5-6 ψόφια μαζεμένα το ένα σχεδόν πάνω στο άλλο σε μια γωνιά. Στην δική μου περίπτωση νομίζω οτι πηγαν όλα και ψόφησαν στο ίδιο σημείο, για τον ίδιο λόγο που πήγε το πρώτο. Ηταν το σημείο με την περισότερη δροσιά και υγρασία.
Για κάποιο λόγο είχε πέσει η ποτήστρα κάτω. Η θερμοκρασία βέβαια ήταν 35 βαθμοί, και τα υπόλοιπα ήσαν όλα φουσκομένα.

κανονικα, οταν θες να μαθεις απο τι χαθηκαν τα πουλακια σου πρεπει να τα δωσεις για νεκροψια.

ηδη, αυτα που περιγραφεις, ακουγονται πολυ... Περιεργα

ολα φυσιολογικα[ απο συνθηκες] αλλα 5 στα 8 πουλια νεκρα, χωρις καμια εμφανη ενδειξη...😎

τουλαχιστον παρε κουτσουλιες απο τα υπολοιπα κ δως τες για εξεταση, μηπως ειναι κατι που μπορει να επηρρεασει κ αυτα που μεινανε 🙄

Άκη μου κάνει εντύπωση το ότι είναι μαζεμένα σε μια μεριά, εσένα δεν σου κάνει;
από την αρχή είσαι απόλυτος ότι δεν είναι κάτι από έξω,
1) εάν ήταν τροφή η νερό με απλό μυαλό τα πουλιά δεν θα πέθαιναν όλα μαζί σε μια γωνία αλλά σκόρπια αλλά και θα έβλεπες και τα αλλά έτοιμα (αυτά που ζουν).
2) εάν ήταν από κρύο, η θερμοκρασία είναι πολύ ανεβασμένη ακόμα.

τίποτα άλλο δεν είπαμε.

απλά για σκέψου τι μπορεί να πήγε και να τα τρόμαξε και να τα ανάγκασε να πάνε σε μια μεριά όλα;

Και ας την έχεις σκεπασμένη κάτι μπορεί να πήγε η από πάνω η από κάτω .
Δεν πάνε όλα τα πουλιά σε μια μεριά να πεθάνουν.
To Σαββατο ειχα αντιστοιχο περιστατικο βεβαια σε μενα δε φαγανε τα πουλια. Τα βρηκα ομως ψοφια στο ιδιο σημειο της κλουβας το ενα πανω στο αλλο. Το βραδυ ειχαν κουρνιασει μαζι. Πιστευω οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση φταιει το κρυο. Μπορει η θερμοκρασια να ειναι υψηλη ακομα αλλα εγινε μια αποτομη αλλαγη καιρου και υγρασιας. Ξαφνικα απο τους 30 βαθμους βρεθηκαμε στους 15 με την υγρασια στο φουλ και τα πουλια βρισκονται ακομα σε φαση πτεροριας. Πιθανον τα πουλια κουρνιασαν μαζι για να ζεσταθουν αλλα δε τα καταφεραν ηταν αδυναμα γιαυτο ψοφησαν στο ιδιο σημειο

Καλημέρα

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίει η θερμοκρασία.
Ακόμα και αυτές οι απότομες αλλαγές καιρού δεν επηρεάζουν τα καναρίνια.
Ένα υγιές πουλί, έχει τον τρόπο να ανταπεξέλθει ο οργανισμός του στις απότομες αλλαγές του καιρού.
Τουλάχιστον εάν κρίνω από τα δικά μου, τα οποία είναι έξω ακόμα, μόνο καλό τους έκανε αυτή η δροσιά από θέμα αλλαγής πτερών και άκουσμα φωνών.
‘Άρα Άκη κάτι άλλο φταίει φίλε μου.

θοδωρη-βικη εαν ειναι ετσι οπως τα λες, να κουρνιασανε για να ζεσταθουν, αυτα που ειναι στην μεση η απο κατω θα τα εβρισκες ζωντανα.
οπως λεει και ο θεμης τα καναρινια δεν ειναι καρδερινες να τα επιριαζει ο καιρος, ειναι πολλυ ανθεκτικα πουλια στο κρυο.
πολλοι καλοι εκτροφεις εχουν τα πουλια τους εξω .

καλημερα παιδια ευχαριστω ολους για τα σχολια σας τι να πω δεν ξερω ισως ειναι κατι απο ολα αυτα που λετε παραπανω δυστυχος οτι εγινε εγινε και δεν γυρναει πισω . Τα 3 που μου εχουνε μεινει φαινοντε παραπολυ καλα και χτες το βραδυ που τα ειδα και σημερα το πρωι ηταν ζωηρα και δεν εδειχναν σημαδια αρωστιας τι να πω ατυχια
εδω και 3 χρονια που αρχισα να ασχολουμε με τα καναρινια ολο ατυχιες μου συμβαινουν αυτο που με ανησυχει ειναι μηπως απο δικα μου λαθει χανοντε και αυτο ψαχνω να βρω για να μην ξανασυμβει
Δυστυχος τα 4 απο τα 5 νεκρα ηταν δικιας μου εκτρωφης ηταν τα καμαρια ενος απειρου οπως εγω που περσυ εβγαλα ενα μικρο και αυτο μου χαρισε αλλα 3 φετος
Φετος το κοπαδι μου απο 9 που είχα με το τελος της αναπαραγωγικης περιοδου εμεινε με 3 οποτε θα προσπαθησω αυτα τα 3 να τα διατηρισω οσο καλυτερα μπορω μεχρι την ανοιξη που θα ξαναπροσπαθήσω απο την αρχη να μεγαλωσω το κοπαδι μου και ελπιζω να διατηρηθει ολο για μερικα χρονια

... Πιθανον τα πουλια κουρνιασαν μαζι για να ζεσταθουν αλλα δε τα καταφεραν ηταν αδυναμα γιαυτο ψοφησαν στο ιδιο σημειο

- Ενα είναι βέβαιο. Ποτέ δεν ψοφούν τα πουλιά στο κλαρί.Αν για οποιοδήποτε λόγο (έλληψη τροφής, νερού η ασθένεια) αισθάνονται
να έρχεται το τέλος, κάθονται κάτω φουσκομένα. Τώρα για πιό λόγο
μαζεύονται όλα σ' ένα σημείο; 😕Αλλά μη ξεχνάμε οτι και
στη φύση υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ζώων που επιλέγουν τον ομαδικό θάνατο
σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο.Ισως υπάρχει κάτι εσωτερικό που τα σπρώχνει σ' αυτή την συμπεριφορά.
Δεν μιλάμε βέβαια για αιφνίδιο θάνατο, αλλά για κάτι που
έρχεται και το αντιλαμβάνονται με τον δικό τους τρόπο.

Back