Γενικά 57ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Firenze

Πόλη
Ιωάννινα
Ελληνική απόστολή στο 57ο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Αυτά είναι τα ονόματα των 29 ελλήνων εκτροφέων που θα συμμετάσχουν στο 57ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα,
που θα διεξαχθεί στην Ιταλία από 15 εώς 25 Ιανουαρίου.
Με συμμετοχή 122 πουλιών, προερχόμενα από 6 συλλόγους.
01. Αχυρκίδης Χρήστος ΕΛΚΕ
02. Μιχαλούδης Αντώνιος ΕΛΚΕ
03. Δρούζας Νικόλαος ΕΛΚΕ
04. Σιούτκας Βασίλειος ΕΛΚΕ
05. Γιαλαμαδέλης Γεώργιος ΕΛΚΕ
06. Ντέμκας Βασίλειος ΕΛΚΕ
07. Μανίκης Δημήτριος ΕΛΚΕ
08. Ανδρεάδης Ανδρέας ΕΛΚΕ
09. Ζαλώνης Ηλίας ΕΛΚΕ
10. Τσουρπής Μιχαήλ ΕΛΚΕ
11. Γκυρτής Δημήτριος ΕΟΚ Harzer
12. Καφρίτσας Κωνσταντίνος ΕΟΚ Harzer
13. Βαβουράκης Ηρακλής ΠΟΚ
14. Χαρίτου Κυριακή ΠΟΚ
15. Μαυρής Ευάγγελος ΠΟΚ
16. Διγαλάκης Παύλος ΠΣΕΠΠ
17. Πανέρας Γεώργιος ΠΣΕΠΠ
18. Κίτσος Γεώργιος ΠΣΕΠΠ
19. Γκαβαρδίνας Μιχαήλ ΣΦΙΠΣΥΚ
20. Τραϊανός Αθανάσιος ΣΦΙΠΣΥΚ
21. Ναβροζίδης Ιωάννης ΣΦΙΠΣΥΚ
22. Χατζηϊωαννίδης Δημήτριος ΣΦΙΠΣΥΚ
23. Θεοδωρίδης Αθανάσιος ΣΦΙΠΣΥΚ
24. Ιμβρου Θωμάς ΣΦΙΠΣΥΚ
25. Μαρτίκας Γεώργιος ΣΦΩΠ
26. Παπαδάκης Κωνσταντίνος ΣΦΩΠ
27. Σφήκας Νικόλαος ΣΦΩΠ
28. Χατζοπούλου Παναγιώτα ΣΦΩΠ
29. Κάρτας Νικόλαος ΣΦΩΠ

Φέτος θα είναι η πολυπληθέστερη ελληνική αποστολή.

Καλή επιτυχία σε όλους! Χάρη γνωρίζεις περισσότερα σχετικά με το πρωτάθλημα; Αυτοί που πάνε από κάθε χώρα επιλέγονται από τους συλλόγους από τα αποτελέσματα που έφεραν στους τοπικούς διαγωνισμούς; Πως γίνεται η επιλογή; Επίσης είναι πρωτάθλημα που διοργανώνεται από την COM; Αν έχεις παραπάνω πληροφορίες ή κάποιο site που να αναφέρεται σε αυτό θα είχε ενδιαφέρον.

:D😀, λες ε; Μπα η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συμετάσχει ποτέ σε διαγωνισμό αλλά με ενδιαφέρουν πολύ σαν θεατή τουλάχιστον.

Καλή επιτυχία σε όλους.
Το τελευταίο ζευγαράκι που έχω είναι από τον Τραϊανό Α.:)

Φίλε Χάρη, αυτές είναι οι συμμετοχές μόνο τις ΕΟΟ.
Όπως και να ΄ναι πάντως, θα ήθελα και ΄γώ απ΄την μεριά μου να ευχηθώ ολόψυχα σ΄όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία και ευχές για Ελληνικές διάκρισεις στο διαγωνισμό.
Προσωπικά μπορώ να πω ότι "ζηλεύω" αυτούς που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό και να ευχηθώ του χρόνου να γίνει μια μεγάλη Ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα, υπό την σκέπη οποιουδήποτε φορέα ή οργανισμού.
Πριν να φτάσουμε όμως εκεί, να ευχηθώ να γίνει ένας "Πανεθνικός" ή "Πανελλήνιος", όπου θα συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες εκτροφείς.

Για να πας πουλιά στο παγκόσμιο διαγωνισμό πρέπει ο σύλλογος που είσαι γραμμένος να είναι εγγεγραμμένος στην ΕΟΟ η στην ΠΟΟ , εάν δεν είναι δεν μπορείς να τα πας.

Δεν έχει σχέση το αποτέλεσμα που έχεις πάρει στην έκθεση που έχεις πάει τα πουλιά αλλά η θέληση που έχεις να τρέξεις και το πιστεύω που έχεις στα πουλιά σου.
Και μπορεί να μην το πας καθόλου το πουλί σε τοπική έκθεση και να το πας μόνο στο παγκόσμιο.
Δεν πάνε όλοι οι συμμετέχοντες στο εξωτερικό αλλά κάποιος γνωστός από τους συμμετέχοντας τα παίρνει και τα πάει.

Καλή επιτυχία σε όλους και με πολλά βραβεία για την Ελλάδα.

Φίλε Δημήτρη, τα πράγματα με τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες στην Ελλάδα, είναι λίγο πιό περίπλοκα απ΄ότι τα παρουσιάζεις και θέλουν πολύ ώρα αλλά και πολύ "μελάνι" για να τα αναλύσω. Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω θέμα ή να αντιπαρατεθώ με κανέναν. Απλά ήθελα να επισημάνω κάτι στον φίλο και συναγωνιστή (στην εκτροφή των πουλιών) Χάρη Πετρίδη.
Η ουσία του θέματος είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, είναι σ΄αυτά που γράφω στην επόμενη παράγραφο και οι ευχές οι οποίες δίνω(" Όπως και να ΄ναι πάντως, θα ήθελα και ΄γώ απ΄την μεριά μου να ευχηθώ ολόψυχα σ΄όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία και ευχές για Ελληνικές διάκρισεις στο διαγωνισμό.
Προσωπικά μπορώ να πω ότι "ζηλεύω" αυτούς που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό και να ευχηθώ του χρόνου να γίνει μια μεγάλη Ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα, υπό την σκέπη οποιουδήποτε φορέα ή οργανισμού.
Πριν να φτάσουμε όμως εκεί, να ευχηθώ να γίνει ένας "Πανεθνικός" ή "Πανελλήνιος", όπου θα συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες εκτροφείς.").
Φιλικά.

Πριν να φτάσουμε όμως εκεί, να ευχηθώ να γίνει ένας "Πανεθνικός" ή "Πανελλήνιος", όπου θα συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες εκτροφείς.").
Λευτέρη γίνεται πανελλήνιος διαγωνισμός και συμμετέχουν όλοι οι Ελληνες εκτροφείς που οι σύλλογοι τους είναι γραμμένοι σε μια από τις δυο ομοσπονδίες.

Λευτέρη γίνεται πανελλήνιος διαγωνισμός και συμμετέχουν όλοι οι Ελληνες εκτροφείς που οι σύλλογοι τους είναι γραμμένοι σε μια από τις δυο ομοσπονδίες.

Diumitri, pou ginete afto; Mexri simera ego den ksero kamia ekthesi pou pernoune meros TAFTOXRONO i meli apo tin POO KAI apo tin EOO. Mono afti eixai to dikaioma na legete PANELLINIKI. Alios milame gia PANOMOSPONDIKI ekthesis.

Ας κάνει μία η COM HELLAS να τελειώνουμε. Αλλά αυτό ούτε με σφαίρες

υπαρχει ηδη ποστ για τον πανεθνικο διαγωνισμο.
Είναι ένα θεμα που οπως ειπε και ο λευτερης, θελει πολύ μελανι και κουβεντα και δεν νομιζω ότι είναι εδώ ο καταλληλος χωρος να το ανοιξουμε.
Και η com hellas να κανει εκθεση παλι θα συμμετεχουν εκτροφεις που οι συλλογοι τους ανηκουν σε αυτην.

Να ευχηθώ και γω με τη σειρά μου καλή επιτυχία και με πολλές διακρίσεις στην αποστολή της ΕΟΟ και ιδιαίτερα σε φίλους εκτροφείς συλλόγων της Β. Ελλάδας.

Δυστυχώς Δημήτρη το να αντιμετωπίζουμε με ευγένεια μια τέτοια κατάσταση, μάλλον το αντιλαμβάνεσαι ως αδυναμία.
Όπως και να βαφτίσεις έναν διαγωνισμό δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται και στον τίτλο του.
Ο σωστός τίτλος είναι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ. Βέβαια ο καθένας μπορεί να τον λέει όπως θέλει ακόμη και ΥΠΕΡΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.
Όσο για την COM Hellas άμα την δεις δώστην χαιρετίσματα και από μένα.:) Όσο την έχουν δει και αυτοί που είναι μέλη της.
Βρες μου μια χώρα που αποκλείει σύλλογο ή ένωση ή Ομοσπονδία. Φυσικά μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η αρωστημένη κατάσταση, πουθενά αλλού.
Και για να γράψω και κάτι ουσιαστικό: Η αντίθεση στην παράλογη λογική της ηγεμονίας του χώρου, οδήγησε ένα σύλλογο όπως ο ΕΠΑΜ να διοργανώνει 2 ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ τοπικούς διαγωνισμούς και να στηρίζει 2 εξειδικευμένα Show.
Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά γύρω από το θέμα "COM Hellas" αλλά όπως γράφεις και συ δεν είναι αυτός εδώ ο κατάλληλος χώρος. Μήπως όμως θα έπρεπε κάποια στιγμή ορισμένοι εκτροφείς που παρακολουθούμε με αμηχανία τα παιχνίδια της "εξουσίας" να πάρουμε την σκληρή απόφαση να "διασύρουμε" την "χώρα μας- ΕΟΟ-COM Hellas" στην COM προκειμένου να ζητήσουμε επιδιαiτησία για το νομικό καθεστώς της COM-Hellas και την δυνατότητα συμμετοχής ΟΛΩΝ των εκτροφέων μέσω των συλλόγων τους, που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα; Δυστυχώς μέχρι τώρα αρκεστήκαμε στις διαβεβαιώσεις της "COM-Hellas" για διάλογο και εξεύρεση λύσης. Πράγμα (η αναμονή και καλή διάθεση) που εκλαμβάνεται μάλλον ως αδυναμία.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ
και πάλι καλή επιτυχία.

Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο θέμα είναι καλύτερα να αφήσουμε έξω τις διαφορές μας. 29 Έλληνες κατεβάζουν πουλιά σε παγκόσμια διοργάνωση, ας τους στείλουμε μόνο θετική ενέργεια και ευχές. Υπάρχουν πολλά θέματα με τους συλλόγους και σίγουρα χρειάζεται συζήτηση αλλά μπορούμε να ανοίξουμε καινούριο θέμα για να γίνει αυτή και να μην επισκιάζουν οι διαφορές μας την προσπάθεια μερικών από εμάς στο εξωτερικό απέναντι σε εκτροφείς από όλο τον κόσμο. Η εμπειρία που θα αποκομίσουν όσοι πάνε θα είναι μοναδική και μακάρι κάθε χρόνο να πηγαίνουν και περισσότεροι και με καλύτερα πουλιά.

"Από το στόμα σου και στου Θεού τ΄αφτί " φίλε και συναγωνιστή Σάκη.
Πολύ ιδανικά παρουσιάζεις τα πράγματα φίλε Βασίλη. Για ποιόν λόγο να έχουν την δυνατότητα κάθε χρόνο μόνο " μερικοί " να μπορούν να αποκομίζουν "εμπειρίες", ενώ κάποιοι άλλοι όχι; Ποιός το καθορίζει αυτό; Δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο αυτό; Δεν πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση;

Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο θέμα είναι καλύτερα να αφήσουμε έξω τις διαφορές μας. 29 Έλληνες κατεβάζουν πουλιά σε παγκόσμια διοργάνωση, ας τους στείλουμε μόνο θετική ενέργεια και ευχές.

Δυστυχώς Βασίλη η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν αποτελεί ΕΘΝΙΚΗ υπόθεση, είναι κάτι σαν την EUROVISION δηλαδή. Θα μπορούσαν να συμμετέχουν και αλλοδαποί εκτροφείς μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, μέλη της ΕΟΟ.

Η εμπειρία που θα αποκομίσουν όσοι πάνε θα είναι μοναδική και μακάρι κάθε χρόνο να πηγαίνουν και περισσότεροι και με καλύτερα πουλιά.
Δυστυχώς κάποιοι, όπως εγώ, τους στερούν τη δυνατότητα να αποκομίσουν την μοναδική αυτή εμπειρία γιατί απλά δεν δέχονται ότι η εκτροφή των πουλιών μας πρέπει να είναι "κλειστή". Ή θα πρέπει να εμφανίζομαι στην ΕΟΟ με το όνομά μου και στον ΕΠΑΜ με το όνομα της γυναίκας, του παιδιού μου, του παππού μου κλπ:) ή αντίστροφα. Να κάνω παιχνιδάκια δηλαδή, να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Εγώ επέλεξα να κάνω εκτροφή για να κάνω φίλους από όλο τον κόσμο και να συναγωνίζομαι μαζί τους, όχι για να κάνω παιχνιδάκια και να στήνω "μαγαζάκια". (Δεν απευθύνεται σε σένα αυτό).

Υπάρχουν πολλά θέματα με τους συλλόγους και σίγουρα χρειάζεται συζήτηση αλλά μπορούμε να ανοίξουμε καινούριο θέμα για να γίνει αυτή και

Μέσα από ένα φόρουμ όπως αυτό, μπορείς μόνο να ενημερώσεις. Δεν νομίζω ότι έχει αξία μια τέτοια κουβέντα, γιατί απλά αυτοί που είναι "πρωταγωνιστές" σε όλο αυτό το οικοδόμιμα (εθνικές αποστολές κλπ) διαβάζουν τα πάντα αλλά σιωπούν. Δεν τους ενδιαφέρει τι θα υποθεί εδώ. Αυτοί κάνουν τη δουλίτσα τους. ΆΡΑ μόνο θεσμικά μπορεί να βρεθεί λύση.
να μην επισκιάζουν οι διαφορές μας την προσπάθεια μερικών από εμάς στο εξωτερικό απέναντι σε εκτροφείς από όλο τον κόσμο
Δεν είναι κακό όταν δεν σε σέβονται να διεκδικής τα αυτονόητα δικαιώματά σου! Φυσικά και στο εξωτερικό πίστεψέ με γνωρίζουν τι γίνετε. Μας έχουν πάρει χαμπάρι. Μη νομίζεις ότι είμαστε και καμιά υπερδύναμη ή έστω ανερχόμενη δύναμη. Ανύπαρκτοι είμαστε σε όλα τα διοικητικά επίπεδα.

Λευτέρη δεν τα παρουσιάζω ιδανικά γιατί δεν είναι ιδανικά. Μίλησα μόνο για το θέμα για το οποίο είμαστε "Θέμα: Ελληνική απόστολή στο 57ο παγκόσμιο πρωτάθλημα". Πιστεύω ότι θα μπορούσε να ανοιχτεί ένα θέμα μόνο για αυτά τα ζητήματα αν θέλετε να ενημερώσετε για την κατάσταση. Και φυσικά ενδιαφέρουν και άλλους και εμένα τον ίδιο. Δεν νομίζω να φταίνε όμως για κάτι από όλα αυτά οι εκτροφείς που πάνε στο παγκόσμιο να διαγωνισθούν. Απλά είδα να ανοίγουν οι ασκοί του Αιώλου σε ένα θέμα που ανοίχτηκε με άλλο σκοπό. Τεσπα συγγνώμη για την παρέμβαση, πάντα φιλικά έτσι;

Όπου ανοίχτηκε τέτοιο θέμα το αποτέλεσμα είναι γνωστό από αλλά φόρουμ.
Μην το κάνουμε και εδώ.
Κάλλιστα μπορούμε να τα πούμε από κοντά σε κάποια συνάντηση που θα έχουμε από κοντά.
Για να βρεθεί μια λύση σε αυτό το θέμα πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας και μην τα θέλουμε όλα δικά μας. ( και οι δυο μεριές ).
Θέληση και προσπάθεια θέλει τίποτα άλλο.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της Ελληνικής αποστολής.
Πηγή Ε. Ο. Ο fogr.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12

01. Αχυρκίδης Χρήστος ΕΛΚΕ 361-358-88-89
02. Μιχαλούδης Αντώνιος ΕΛΚΕ 90-89-88
03. Δρούζας Νικόλαος ΕΛΚΕ 88-86-87-87
04. Σιούτκας Βασίλειος ΕΛΚΕ 89
05. Γιαλαμαδέλης Γεώργιος ΕΛΚΕ
06. Ντέμκας Βασίλειος ΕΛΚΕ 86-87-87-88-87
07. Μανίκης Δημήτριος ΕΛΚΕ 88-87-88-88-88
08. Ανδρεάδης Ανδρέας ΕΛΚΕ 356-354
09. Ζαλώνης Ηλίας ΕΛΚΕ 87-87
10. Τσουρπής Μιχαήλ ΕΛΚΕ 88-88
11. Γκυρτής Δημήτριος ΕΟΚ Harzer 217