Ασθένειες 8 μηνες να κελαηδησει το καναρινι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Aetos_80
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπέρα σας.

Έχω ένα καναρίνι από τον Απρίλιο του 2008. Το κελάηδημά του στην αρχή ήταν φοβερό. Μελωδικό και δυνατό.
Τον Ιούλιο του 2008 άρχισε να χάνει φτερά (πτερόρροια) και σταμάτησε να κελαηδάει. Από τότε δεν έχει κελαηδήσει ακόμη.
*Δεν έχει γίνει κάποιο γεγονός που να το σοκάρει.
*Τρέφεται και ποτίζεται κανονικά.
*Χάνει ακόμη κάποια λίγα φτερά.
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην αιτία αυτού του περίεργου συμβάντος;

Γρηγόρη είχε άσχημη πτερόρροια, και για κάποιους λόγους δεν
επανήλθε στα φυσιολογικά του.
Αν του δώσεις Muta-vit (Orlux)
και ταυτόχρονα βάλεις το κλουβί του σ' ένα φωτεινό σημείο, θα έβλεπες
σύντομα αποτελέσματα. Μη παραλήπεις να του δίνεις καθημερινά
μπάνιο με την προσθήκη Bio-bad (Orlux).
Πρέπει όμως, ούτως ή άλλως, να βρείς τους λόγους που του δημιούργησαν
αυτήν την συνεχή πτερόρροια.

Σ' ευχαριστώ Μάκη.
Αν πάρω ένα καναρίνι ακόμη και το βάλω σε σημείο που δεν θα έχει οπτική επαφή, απλά δηλαδή να ακούει το κελάηδημα, υπάρχει περίπτωση να βοηθηθεί;

Σ' ευχαριστώ Μάκη.
Αν πάρω ένα καναρίνι ακόμη και το βάλω σε σημείο που δεν θα έχει οπτική επαφή, απλά δηλαδή να ακούει το κελάηδημα, υπάρχει περίπτωση να βοηθηθεί;

Οταν είναι καλά, δεν έχει ανάγκη απο παρέα για να κελαηδήσει. :)

Συμφωνω με τον Μακη, οταν ειναι καλα θα κελαηδησει απο μονο του. Μου ειχαν χαρισει 1 κιτρινο αρσενικο που ενω ετρωγε(και μαλιστα αρκετα)ηταν δραστηριο και φαινοταν μια χαρα, εκανε μονο κανα τσιου.Αφου ειχα φτασει σε σημειο να πιστευω οτι ειναι θυληκο, οταν καποια μερα(μετα απο 7 μηνες) αρχισε να κελαηδαει απιστευτα.

πολύ φοβάμαι μήπως το καναρινάκι σου έχει ακάρεα της τραχείας ή ακόμη και άσθμα και εμένα ο δικός μου χάλαγε το κόσμο στο κελάηδημα, μέχρι που
σταμάτησε μια ωραία πρωία και τελικά είχε ακάρεα και μαδιοτανέ πολύ όλο το διάστημα, τώρα του γύρισε σε άσθμα. Κάντου θεραπεία το συντομότερο και απευθύνσου σε έναν κτηνίατρο ή σε ενα έμπειρο pet shop για βοήθεια.

Μου είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο περιστατικό με τον Γρηγόρη.Ανεξήγητη πτερόρροια σε,όχι φυσιολογική εποχήκαι σταμάτημα κελαηδίσματος. Έχει αρχίσει να κελαηδάει δειλά δειλά ακούγοντας τα άλλα αρσενικά

Back