Γενικά American - Russian singer

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Πριν λίγες μερες ακουσα μαγνητοφωνημενα κελαηδισματα απο Ρωσικα και Αμερικάνικα καναρίνια και πραγματικα μαγεύτηκα. Οσο όμως κι αν εψαξα για πληροφοριες δεν βρηκα κατι σχετικο.Βρηκα φωτογραφιες και πληροφοριες για καναρίνια Βελγιου, Ισπανιας, Ελβετιας, Βερνης, Ιαπωνιας, Παρισιου κτλ αλλα για τα συγκεκριμενα τιποτα. Γνωριζει κανεις σε ποια ρατσα ανήκουν; Με ποια ονομασια μπορει να τα αναζητήσει κανεις; Ειναι ευκολο να βρεθει καποια φωτογραφια;
Ευχαριστώ.:)

-Η Αμερικάνικη εκδοχή είναι εδώ και ακούει στο όνομα
" AMERICAN SINGER "

ncraviary.netfirms.com/American-Singers.htm

Σας ευχαριστω πολύ για την ανταποκριση. Το ΜΡ 3 τελειο! 🙂
Μηπως θα ηταν πολύ ωραια ιδεα να εχουμε περισσότερα τετοια ακουσματα και απο αλλα ειδη καναρινιων- καρδερινων- αηδονιων;

Παρατηρω τις φωτογραφιες των πουλιων και δεν μπορω να αντιληφθω τς διαφορες που εχουν καποια ειδη μεταξυ τους. Τα περισσότερα κιτρινα καναρινια μου φαινονται ίδια ( κι ας ανηκουν σε διαφορετική ρατσα). Αν υποτεθει οτι ζηταω απο ενα μαγαζι ενα ρώσικο ή αμερικάνικο καναρίνι, πως θα είμαι σιγουρη οτι θα μου δωσουν αυτο που θα ζητησω; Πρεπει να ζητησω καποιο πιστοποιητικό ή καποιο παρομοιο εγγραφο που θα αποδεικνυει την γνησιοτητα του ειδους; Εχουν καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικό τα καναρινια της συγκεκριμενης ρατσας που τα διαφοροποιουν απο τα υπόλοιπα;(εκτος απο το κελαιδισμά τους)

Και παλι ευχαριστω!

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σάιτ που έχει φωνές απο πολλά άγρια πουλιά συγγενή των καναρινιών και μη και είναι πολύ ενδιαφέρον. http://

Σταύρο εξαιρετικό το mp3 απο το ρωσικο καναρίνι. Πρώτη φορά το άκουσα και ενθουσιάστηκα. Αν ξέρεις σάιτ που μπορούμε να κατεβάσουμε φωνές θα ήταν υπέροχο. Είναι πολύ δύσκολο να βρείς σάιτ με free downloads.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς απο την προσωπική του εμπειρία!(όχι απο αυτά που εχουμε πιθανώς όλοι διαβάσει) αν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε ένα καναρίνι να κελαηδάει όπως ενα timbrado η οποιοδήποτε άλλο. Πόσο χρόνο χρειάζεται ημερησίως και συνολικά και απο ποιά ηλικία;

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς απο την προσωπική του εμπειρία!(όχι απο αυτά που εχουμε πιθανώς όλοι διαβάσει) αν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε ένα καναρίνι να κελαηδάει όπως ενα timbrado η οποιοδήποτε άλλο. Πόσο χρόνο χρειάζεται ημερησίως και συνολικά και απο ποιά ηλικία;
Κλικ εδώ :) https://community.petbirds.gr/threads/Πως-θα-αποφύγω-να-ξεσηκώνουν-φωνές-τα-νέα-μου-πουλιά.68/

Αληθευει οτι δεν υπάρχουν στην Ελληνικη αγορα αμερικανικα και ρωσικα καναρίνια;( λόγω προβληματων κατα την εισαγωγη- μεταφορά τους)Εχετε ακουσει κατι σχετικο;

Εγω οσους γνωριζω και οσο εχω ψαξει δεν εχω βρει καποιον που να ασχολειται με αμερικανικα η ρωσικα η χαρτζ αλλα ουτε και να εχουν καποιο ατομο αυτης της ρατσας στη κατοχη τους. Παντως πολυ ευχαριστως αν καποιος πουλαγε κανα δυο ζευγαρια ρωσικα να τα αγοραζα γιατι μου αρεσει πολυ το κελαηδισμα τους!

Κυριε Γιαννη, ψαχνω και εγω καιρο τωρα, αλλα μεχρι τωρα οταν ζηταω την συγκεκριμενη ρατσα με κοιταζουν λιγο περιεργα και η απαντηση που παιρνω απο τους"ειδικους" ειναι: "Δεν υπάρχει αυτο που ζητας." Οποτε δυο τεινα συμβαινουν: Η είναι ασχετοι, ή ειναι τελειως ασχετοι:D
Αν βρω κατι παντως θα σας ενημερώσω και σιγουρα θα μοιραστω τη χαρα μου μαζι σας.

Υπάρχουν οι συγκεκριμένες ράτσες, όμως δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα από την COM. Στην Ελλάδα για Ρώσους και Αμερικάνους τραγουδιστές, δεν νομίζω να υπάρχουν εκτροφείς. Για Χαρτς υπάρχει σύλλογος στη Θεσσαλονίκη (ΣΥΚΒΕ) που ασχολείται μόνο με τη ράτσα αυτή. Προσωπικά αν ήθελα να ξεκινήσω μια τέτοια ράτσα (Ρώσο ή Αμερικάνο) θα προσπαθούσα να πάρω από το Εξωτερικό και όχι από μαγαζί ή από κάποιον "δήθεν" εκτροφέα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μου δώσουν "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".

Καλημερα! 🙂
Μεχρι σήμερα, οπου εχω ρωτησει, μου απαντουν οτι οι εισαγωγεις προτιμουν να φερνουν Ευρωπαικα καναρίνια. Οι λόγοι ειναι οπως εχω προαναφερει ειναι προβληματα στον εκτελωνισμο των πουλιων απο χωρες εκτος της ΕΕ λόγω της γρίπης των πουλερικών (ετσι τουλάχιστον μου εχουν πεί).
Δεν ξερω κατα ποσο επιτρεπεται απο τους νόμους ο καθε τουριστας που επισκεπτεται μια ξενη χωρα να φερνει στην χωρα του κάποιο έιδος πουλιου ή ζωου.
Ετσι θα νομιμοποιουσαν την παρανομη διακινηση πουλιών ή ζωων. Για φανταστειτε να ταξιδευει κανεις με το αεροπλάνο απο Αμερική ή Ρωσια για ωρες... Θα αντεξει ενα πουλι τις ιδιαιτερες συνθηκες ταξιδίου; Επειτα στον ελεγχο που γίνεται, δεν θα υπάρχει κώλλημα; 😕
Οσο για το πώς θα διασφαλιστουμε αν παιρνουμε την συγκεκριμενη ρατσα που ζηταμε, μου ειπαν οτι αυτο φαινεται απο το δαχτυλιδι και απο το τιμολογιο αγορας.
Εγω πάντως ακόμα το ψαχνω. Δεν ενδιαφερομαι να αρχισω εκτροφή μιας και δεν ειμαι επαγγελματιας εκτροφεας, απλα μου αρεσε τοσο πολύ που θα ήθελα να το έχω μονο για προσωπικη μου απολαυση. Προς το παρον απολαμβανω το κελάηδισμα απο το mp 3:D

Δυστυχώς δεν μπορώ να απάντησω σε θέματα μεταφοράς, εκτελωνισμού κλπ των πουλιών. Απλά εκείνο που έχει πέσει στην αντίληψη μου από αρκετά φόρουμ που επισκέπτομαι είναι ότι πολλοί φίλοι που ψάχνουν "περίεργες" ποικιλίες καναρινιών πέφτουν μερικές φορές θύματα καιρδοσκόπων που τους πουλάν απλά καναρινάκια για "ράτσας". Αυτό ήθελα να επισημάνω.

:agree Συμφωνω μαζί σας και κανετε πολύ καλα που το επισημαινετε. Σε τετοιες περιπτώσεις η γνωση( και η υπομονη) είναι ο καλύτερος σύμμαχος.
Σχετικα με τα Αμερικάνικα καναρίνια διαβασα απο εγκυρες πηγες στο διαδίκτυο οτι το δαχτυλιδι στο πόδι τους εχει τα γραμματα ΑS , αλλα δυστυχως δεν υπαρχουν διαθεσιμα προς πώληση, και υπάρχει ήδη μεγαλη λίστα αναμονης για όσους ενδιαφερονται να αγοράσουν. ( μονο απο την Αμερική- χωρις να γνωρίζω λοιπες λεπτομερειες).
Τα ΑSC πρωτοεμφανιστηκαν στην Βοστωνη το 1930 και θεωρειται ενα ειδος που συνδυαζει το καναρίνι τυπου με το καναρίνι φωνης.

Παιδια η μονη περιπτωση να το αποκτησεις ειναι" να πας " να το ακουσεις" να το αγορασεις "να το φερεις" αν καποιος σου πουλησει εδω ρωσο η αμερικανο να ξερετε οτι ειναι απατη. (κατα την γνωμη μου).. Εδω αρσενικο ζητας και αγοραζεις θυληκο θα παρεις ρωσο;

Φιλικα
Δημητρης

American Singer Canary Standard

Όπως καθορίστηκε το 1943

Πουλί μήκους 14,6εκ μετρημένο είτε από την κορυφή του κεφαλιού έως την άκρη της ουράς, είτε από την άκρη του ράμφους έως την άκρη της ουράς.

Γωνία στάσης του πουλιού όταν δεν τραγουδά, μεταξύ 35 έως 45 μοιρών από την κατακόρυφο.
  • Κεφάλι - Στρογγυλευμένο, χωρίς μεγάλο μέτωπο
  • Ράμφος - Μεσαίου μεγέθους
  • Μάτια - Στρογγυλά, καλοστημένα
  • Λαιμός - «Γεμάτος» σε στάση τραγουδιού
  • Χαρακτήρας - Ζωηρός, Δραστήριος, Άφοβος
  • Ώμοι - Φαρδύς
  • Πλάτη - Στρογγυλεμένη όχι πολύ επίπεδη
  • Στήθος - Στρογγυλό και γεμάτο
  • Φτερά - Μεσαίου μεγέθους
  • Μηροί - Όχι πολύ εμφανείς
  • Πόδια - Μεσαίου μεγέθους
  • Ουρά - Μεσαίου μήκους και κλειστή
  • Πτέρωμα - Σφιχτό
Ακούστε τον εδώ

Συνημμένα

Μηπως είναι δυνατον να βρεθουν και τα στανταρ για το ρωσσικο καναρίνι;

Για να το ξεσκονίσουμε λίγο αυτο το θεματακι... Προσωπικα εχω μαγευτει στην κυριολεξια με αυτο το πουλι. Κ ας εχει μεσα ασθενοφορα κ αστυνομιες η φωνη του.
Οταν το ακουσα πρωτη φορα επαθα πλακα, γλυκαναν τα αυτια μου.Απολυτος κρυσταλικος ηχος (καλα δεν ειμαι κ ειδημων).
Ειχε 2 μηνες περιπου που εψανχα χωρις αποτελεσμα. Με Ουκρανια θες με Ρωσσια θες,τιποτα. Ολοι λενε για την δυσκολια στον εκτελονισμο.Ώσπου βρηκα καποιον Αμερικη κ μου ειπε οτι θα κανει μια ερωτηση σχετικα με τον εκτελωνισμο κ θα μου πει. Δεν περιμενω κατι αλλα η προσπαθεια εγινε.
Επισης οταν το ζητουσα εδω, καποιοι δεν το ηξεραν αλλοι ελεγαν οτι δεν υπαρχει κ οι γνωστες μου ελεγαν οτι δεν ειναι αναγωρισμενη φυλη για τον λογο οτι χανει την φωνη του και πρεπει εσυ να το εκπεδευεις η να ακουει άλλα της ιδιας φυλης. Παντως το καναρινι υπαρχει και αφηστε τους παλιους να επιμενουν στα δικα τους.
Επειτα απο ολο αυτον τον καιρο υπαρχει κανενας που να εμαθε τιποτα καινουργιο σχετικα με την εισαγωγη τους κ το κατα ποσο ειναι ευκολο να βρουμε;

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Aκούστε και έναν Ορφέα (που κι αυτός υποτίθεται ότι δεν υπάρχει, αφού δεν αναγνωρίζεται επίσημα)

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λένε ότι δεν είναι ράτσα είναι ίσως μαλινουα μπαουλιασμενα και τα βαφτίζουν ρωσικά επειδή λένε αυτο που λένε επίσης οι απογονείς τους είναι άχρηστοι χώρις φωνητικές ικανοτητες που αν δεν εκπαιδεύτουν σκούζουν.

''Λένε'' ότι η κρίση στην Ελλάδα θα τελειώσει το '14 και θ'αρχίσει η ανάπτυξη 😵

Back