Συμπληρώματα Avi Culture Live Probiotics

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης xxx
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xxx

PB Member
Πόλη
Λάρισα
θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις πληροφορίες για ένα σκεύασμα ''LIVE'' προβιοτικών μέσα από την αναζήτησή μου στο διαδίκτυο που τα θεώρησα πολύ ενδιαφέροντα! Δυστυχώς επειδή δεν έχω τον υπολογιστή μου στη διάθεσή μου αυτές τις μέρες και μπαίνω net από ξένο μηχάνημα δεν προλαβαίνω να μεταφράσω! Σας ζητώ συγνώμη για αυτό και ελπίζω να έχω την ανοχή σας!

WHAT IS AVI-CULTURE™?

AVI-CULTURE™ is a Live Probiotic that was specifically developed for birds!

AVI-CULTURE™ offers aviculturists, vets, zoo curators, and pet owners the finest Probiotic on the market with bacterial counts of over 100 million living organisms for the avian intestine per gram! It is over 100 times more effective than most other probiotic products on the market today!

AVI-CULTURE™ is produced using proven, field-tested microorganisms that have been shown to implant on the villi of the intestinal tract in birds: Lacto-bacillus acidophilus, produces lactic acid and the enzyme amylase during the growth phase of birds; Lactobacillus casei enjoys a wide temperature and pH range during growth and complements L. acidophilus producing lactic acid and amylase in birds; Bifidobacterium bifidium, a delicate microorganism found in mother's milk and human, animal and bird intestines; Enterococcus faecium for lactic acid production in pH ranges of birds similar to L. casei.

AVI-CULTURE™ is needed after any antibiotic treatment of birds
AVI-CULTURE™ is needed for all stressed or sick birds
AVI-CULTURE™ is needed if birds are “going light”
AVI-CULTURE™ is needed before, during & after the breeding season
AVI-CULTURE™ is needed before, during and after the molt
AVI-CULTURE™ is needed during shipping or exhibiting all birds
AVI-CULTURE™ is needed for “plugged or pasted-up vents”
AVI-CULTURE™ is needed to develop an immunity from pathogens in all birds
AVI-CULTURE™ is needed for all aging birds
AVI-CULTURE™ is needed for prevention of “PMS” Premature Mortality Syndrome
AVI-CULTURE™ is needed to increase & maintain the OPTIMAL HEALTH OF ALL BIRDS
Remember...a little goes a LONG way! REALLY!

DOSAGE INFORMATION

AVI-CULTURE is available in 1/2oz, 2oz, 5oz, 10oz and 20oz bottle.
Each 1 gram measure contains over 300 million colony forming units
of living microorganisms avian strain Lactobacillus acidophilus

Storage:
Storage should be below 50degrees F. All live L. Lactobacillus acidophilus should
always be refrigerated for maximum viability. Will Keep indefinitely if frozen.
Kept frozen before shipping to you

Administration as a Feed and Nestling food/hand rearing formula additive:

AVI-CULTURE may be added to or sprinkled on Pellets, moist foods, dry seed, soaked or sprouted seed, fruits,
vegetables, greens (this is my preferred method of administration). You may even add to water (unchlorinated) used to moisten nestling or hand rearing formulas
(use measures for making water solution shown below to moisten), without fear of over dose as follows:

Daily Dosage:
Please note that the measure shipped in jar holds 1 gram of product
*Small Birds (Finches, Canaries, Budgies, etc)...1/4 measure
*Medium Birds (Conures, Cockatiels, Doves, Mynahs, etc)...1/2 measure
*Large Birds (Macaws, Cockatoos, Toucans, etc)...3/4 measure
*Large Zoo Birds (Flamingos, Vultures, Hawks, Owls, etc)...adjust daily dose according to size

Daily Dosage Groups of Birds
*Small Birds (as above)...1 tsp per 100 birds
*Medium Birds (as above)...2 tsp per 100 birds
*Large Birds (as above)...3 tsp per 100 birds
*Zoo Birds (as above)...adjust daily dose according to size

Daily Water Usage
For use in drinking water use 1 measure per quart of unchlorinated drinking water
or 4 measures per gallon of drinking water and shake or stir well.
Solution is imMEDIAtely ready for use. Change Water at least ONCE if not more Daily!
Prepared solution is good for one week when refrigerated.

Yield:
One 5 ounce jar of product yields 35 gallons of prepared solution

When to Use
Best time to use AVI-CULTURE is before, during and after breeding season,
during the molt, show season, shipping and winter conditioning.
It is especially beneficial right after antibiotic medication treatment.
In other words anytime birds experience stress in their lives.

During periods of extreme stress, dosage should be doubled for the first 10 days of use.
Please note that AVI-CULTURE is not a medication. Prior to use if any bird appears ill or puffy,
consult a veterinarian & suggest a culture be taken and analyzed.

πηγή:http://www.audreysaviary.com/gpage.html

το url της εταιρίας είναι το ακόλουθο:
Avi-culture, The Finest, Live, Avian-Specific Probiotic

Συνημμένα

• avi culture.webp
    avi culture.webp
    11,9 KB · Προβολές: 215
βασιλη οταν εψαχνα πληροφοριες για το αρθρο των προβιοτικων Προβιοτικά Πρεβιοτικά Τρόφιμα ειχα συναντησει αυτο το σκευασμα που απο τοι γωνριζω δεν κυκλοφορει στην ελλαδα(και ισως ουτε στην ευρωπη).η διαφορετικοτητα του (αν υπαρχει) ειναι :
α)στις μεγαλυτερες σε ποσοτητα αποικιες ωφελιμων βακτηριων (προβιοτικων ) που περιεχει (100.000.000 ανα γραμμαριο) που δεν ξερω αν ειναι και απαραιτητα σε τοση μεγαλη ποσοτητα
β) οτι ισχυριζεται οτι λογω του τροπου παρασκευης αλλα και διατηρησης μεχρι την πωληση (διατηρειται σε ψυγει) εξασφαλιζει οτι τα προβιοτικα φτανουν ζωντανα στο χρηστη σε αντιθεση με τα αλλα σκευασματα του εμποριου.

το τελευταιο αν ισχυει το κανει διαφορετικο.η αληθεια ειναι οτι δεν μπορουμε να εχουμε εμπιστοσυνη οτι τα σκευασματα ειναι παντοτε "ζωντανα" οταν φτανουν σε μας, οχι λογω κατασκευης αφου εκει μπορει να ειναι ολοζωντανα αλλα λογω κακων συνθηκων μεταφορας και διατηρησης στα πετ σοπ(υψηλες θερμοκρασιες, εκθεση στον ηλιο κλπ)

μεχρι να υπαρξει κατι καινουργιο στην ελληνικη αγορα τα σκευασματα που κυκλοφορουν εδω αναφερονται με την εμπορικη τους ονομασια εδω

στον παρακατω πινακα:

Προβιοτικά σκευάσματα του εμπορίου σε σκόνη

Σκεύασμα Προβιοτικό
Probi-zyme (σκόνη) σε κτηνιατρικά, Petshop L. fermentum L. reuteri
Liviferm (φάκελλοι με σκόνη) σε κτηνιατρικα, Petshop Enterococcus faecium
Beneflora (σκόνη) σε φαρμακεία Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium species, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium longum
Ultra Levure (κάψουλες με σκόνη) σε φαρμακεία Saccharomyces Boulardii
Aves Probiotics
(σκόνη) σε κτηνιατρικα, Petshop Lactobacillus acidophilus, L.delbrueckii subs bulgaricus, L.plantarum, L.rhamnosus, Streptococcus salivaris subs thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Enterococcus faecium, Aspergilus oryzae, Candida pintolopesii

αν καποιος γνωριζει καποιο αλλο αν θελει μου το στελενει με pm να το προσθεσω στο αρθρο

θα ηθελα να αναφερω οτι υπαρχει ακομη ενα σκευασμα (αυτο που σου ελεγα βασιλη) το οποιο επισης ειναι πολυ καλο, ειναι μαλιστα και συμπληρωμα διατροφης συγχρονως με βιταμινες κλπ αλλα η ποσοτητα τους ειναι τετοια που αραιωνεται σε ποσοτητα νερου για αρκετα πουλια και η κακη χρηση σε λιγα πουλακια μπορει να οδηγησει σε υπερβιταμινωσεις. Για τους λογους αυτους εχω επιλεξει να μην το αναφερω αν και το εκτιμω ιδιαιτερα

θα ηθελα να αναφερω οτι υπαρχει ακομη ενα σκευασμα (αυτο που σου ελεγα βασιλη) το οποιο επισης ειναι πολυ καλο, ειναι μαλιστα και συμπληρωμα διατροφης συγχρονως με βιταμινες κλπ αλλα η ποσοτητα τους ειναι τετοια που αραιωνεται σε ποσοτητα νερου για αρκετα πουλια και η κακη χρηση σε λιγα πουλακια μπορει να οδηγησει σε υπερβιταμινωσεις. Για τους λογους αυτους εχω επιλεξει να μην το αναφερω αν και το εκτιμω ιδιαιτερα

Αν δεν κάνω λάθος και χωρίς να γνωρίζω σε τι συμπλήρωμα αναφέρεσαι Δημήτρη (καλό θα είναι να το αναφέρεις αφού ξεκίνησες με την περιγραφή του εκτός και αν την "βρίσκεις" με τα πμ :D) για την υπερβιταμίνωση θα πρέπει να καταναλώσει όλο το νερό της ποτίστρας πράγμα που στα δικά μου δεν έχω συναντήσει καθώς και να ξεπεραστεί κατα πάρα πολύ ο αριθμός των ημερών συνεχούς χορήγησης που λογικά θα αναγράφετε στην συσκευασία.

Με το Liviferm αλλα και το Ultra Levure (που τα λέγαμε στο τηλ) θεωρώ πως είμαι ΟΚ και δεν ψάχνομε άλλο, έτσι όπως διαβάζω σε κάποια ποστ και κάποιες απαντήσεις που δίνονται δεν θα θυμόμαστε πότε ήταν η τελευταία φορά που βάλαμε νεράκι (εμφιαλωμένο).

-Να λείπει ο Μάρτης απο την Σαρακοστή ; 😛 , γι' αυτό θα πώ και εγώ
μια γνώμη.
Οταν υπάρχουν προβιοτικά που προέρχονται απο μεγάλες και γνωστές εταιρείες
όπως η Chevita και η verselle laga ( Orlux ) και κατάστημα που τα ανανεώνει
συχνά και τα διατηρεί πάντα σε σωστό περιβάλλον γιατί θα ψάξω να πάρω απο
κάποιο άγνωστο ΠΕΤ μια μάρκα κάπως "αμφιβόλου" ; Εχω μάλιστα και εγώ την άποψη
(όπως πολλοί άλλοι)οτι είναι πολύ καλύτερα να προσφέρεται στην αυγοτροφή παρά στο νερό.

σταματη τα σκευασματα εχουν δοσολογια υπολογισμενη ωστε αναλογα με την τροφη ή το νερο που καταλανωνει καθε πουλι να παιρνει την προβλεπομενη δοση. Δεν χρειαζεται η πληρη καταναλωση της ποτιστρας ή της προσφερομενης τροφης. Δεν θα σου παραθεσω υπολογισμους γιατι θα ξανακουρασω. Το εχψω κανει στο παρελθον 🙂
οσο για το σκευασμα που αναφερω προτιμω να το εμπιστευομαι σε ατομα που ειμαι σιγουρος οτι δεν θα κανουν καταχρηση.στο pb μπαινουν αρκετα ατομα που πριν μαθουν καποια βασικα λογω απειριας ισως κανουν σοβαρα λαθη. Και δεν θελω να ειμαι ηθικα υπευθυνος γιαυτο.
το σκευασμα αυτο καθως και ολα τα αλλα που αναφερονται στον πινακα (δεν φαινεται καλα μετα την επεξεργασια, δεν ξερω αν μπορει κατι να κανει ο admin) ειναι ολα σοβαρα σκευασματα, σοβαρων εταιριων. Απο κει και περα το ειδος των προβιοτικων που περιεχουν, η χρησιμοτητα(ειδικευση) του καθενος ειναι ενας λογος ωστε καποιος να επιλεξει καποιο απο αυτα

σταματη τα σκευασματα εχουν δοσολογια υπολογισμενη ωστε αναλογα με την τροφη ή το νερο που καταλανωνει καθε πουλι να παιρνει την προβλεπομενη δοση. Δεν χρειαζεται η πληρη καταναλωση της ποτιστρας ή της προσφερομενης τροφης. Δεν θα σου παραθεσω υπολογισμους γιατι θα ξανακουρασω. Το εχψω κανει στο παρελθον 🙂

Δημήτρη γράψε το λινκ όπου τα έχεις αναφέρει στο παρελθόν και με μεγάλη μου χαρά να τα διαβάσω, γιατί σε αυτό δεν συμφωνούμε φιλαράκι :)

σταματη το λινκ δεν το εχω προχειρο γιατι δεν ηταν θεμα που ειχα ανοιξει εγω. Με λιγα λογια θα σου πω το εξης : οι εταιριες παρασκευαζουν σκευασματα τα οποια αν αναγαγεις την περιεκτικοτητα τους σε βιταμινες στην ποσοτητα τροφης που τρωνε ή νερου που πινουν τα καναρινια, ειναι κοντα αλλα κατω απο την ανωτατη μη τοξικη ποσοτητα για ενα πουλι. Οχι την ημερησια αναγκαια. Αυτο ειναι σωστο εφοσον αυτα χρησιμοποιουνται το προτεινομενο διαστημα. Αν τωρα το διαστημα απο καποιους γινεται μεγαλυτερο ή η δοση ανα πουλι σε συγκεκριμενο σκευασμα που ειναι και για μεγαλυτερα πουλια ειναι δυσκολο να προσδιοριστει και να μετρηθει τοτε τα λαθη ειναι ευκολα. Και δυστυχως τα "λιποδιαλυτα λαθη" συσσωρευονται στα συκωτια των πουλιων☹

εδω Τα Καναρίνια και η εκτροφή τους Blog Archive Διατροφικες αναγκες των καναρινιων

εχω τις ημερησιες ανγκες, οχι τις ανωτατες επιτρεπομενες. Αν το ψαξεις θα τις βρεις διαδικτυακα και εκεινες ανα γραμμαριο πουλιου. Δεν ειναι ιδια η κλιμακωση σε καθε βιταμινη πχ στην βιτ. ε υπαρχει ελαστικοτητα και μεγαλη αποκλιση ημερησιας και ανωτατης μη τοξικης.στην βιτ D τα πραγματα ειναι πολυ πιο σφιχτα και υπεδοσολογιες ειναι ευκολα να επιτευχθουν.

ο καθενας κανει τις επιλογες του:)

θα ηθελα να πω οτι το σκευασμα που εννοω στα ιδια γραμμαρια (ποσοτητα σκευασματος) εχει σχεδον 4-5σια ποσοτητα D3 απο γνωστο σκευασμα για καναρινια αφου ειναι και για μεγαλυτερα πουλια (αλλα και για καναρινια, το ειχα ρωτησει στην ιδια την εταιρια με mail στο εξωτερικο αλλα το εχω χασει οταν κολλησα καποια στιγμη ιο και ξαναπερασα windows).
ειναι λοιπον λογικο 1γραμμαριο σκευασματος να προτεινετε για διαλυση (σωστα) σε μεγαλυτερη ποσοτητα νερου. Αν το σκευασμα για καναρινια πχ το mutavit διαλυεται 1γρ σε 250 ml νερου σε αυτο 1γρ θελει λιτρο νερου. Αν καποιος το βαλει για λιγα πουλακια, πως θα χωρισει το 1γρ ; Ειναι ευκολο; Εχουν ολοι ζυγαρια ακριβειας; Εχουν ολοι γνωση οτι ουκ εν τω πολλω το ευ; Πως θα σταματησεις απο λαθος χρηση καποιον που τα πουλακια του δεν λενε να ζευγαρωσουν; Τοσοι και τοσοι δεν λεγανε, βρε παιδια τους δινω συνεχως βιταμινες αλλα αυτα τιποτα.. Εισαι σιγουρος οτι καποιοι δεν συνεχισανε να δινουνε περα απο τις σωστα προτεινομενες μερες;

Back