Πτερόρροια Beaphar πολυβιταμινούχο υγρό για παπαγάλους

Καλησπέρα σε όλους,
Το ζακο που έχω περίπου 8 μηνών ξεκίνησε την πτερροροια. Θέλω να χρησιμοποιήσω τις πολυβιταμίνες της beaphar αλλά δεν αναγράφεται στην δοσολογία πόσες σταγόνες ανά mL

Καλησπέρα. Γιατί λες ml? Θεωρείς από αυτό που διάβασες στο εσωτερικό έντυπο ότι είναι υδατοδιαλυτό και είναι για το νερό του?
Δεν έχω χρησιμοποιήσει το προϊόν αλλά από την σελίδα του προϊόντος και την εταιρεία
Δεν λέει πουθενά ότι είναι υδατοδιαλυτό σκεύασμα.
Το παρακάτω εννοείς?

Συνημμένα

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
Καλημερα gianni… θα σου πρότεινα το nekton MSA το οποίο είναι συνπληρωμα ασβεστίου.
Προσωπικά προσπαθώ να μάθουν με μια ποικιλία τροφών απο πολύ νεαρή ηλικία και ετσι
Δε χρειάζονται τα συμπληρώματα τουλάχιστον μέχρι να πιστοποιήσεις ότι χρειάζονται…

τα ζακο έχουν πτερορροια καθόλη τη διάρκεια του έτους και ξεκινάει στους 8 μήνες… ιδανικά λοιπόν εάν τον μάθεις ποικίλες τροφές ( αυγό-ψαρι -κηπευτικά-ξηρουσ Καρπούς-φύτρα- μέσα στη λίστα των τροφών) δεν θα χρειάζεσαι κάτι παραπάνω εκτός ίσως από λιγο ασβέστιο.

Προσωπικά έχω δοκιμάσει το nutrobal μοναχα αλλά κατέληξα στα Νekton MSA, E & S.
Και αυτο γιατί ο αρσενικός μου είναι πουλακι εκτροφης για αναπαραγωγή (αλλά τους βγήκε αρσενικός 🤣) . Τα χρησιμοποιώ λοιπόν εφόσον για μια περίοδο του χρόνου όλοι τρωνε ότι τρώει αυτός μοναχα

Τα συγκεκριμένα σκευασματα δε τα βρίσκεις εύκολα στα μαγαζιά και δε τα βρίσκεις σίγουρα εύκολα σε μεγάλες συσκευασίες ( 80 -330 gr) είναι ιδιαίτερα βολικό ότι υπάρχουν στο διαδικτυακό πετσοπ έδω @Stavros αν επικοινωνήσεις θα τα βρεις

Αν επαιρνες το MSA και το S μοναχα θα ήσουν καλυμμένος θαρρώ

Καλησπέρα gianni...την συγκεκριμένη βιταμίνη την χρησιμοποιώ καιρό και μάλιστα προσωπικά κάνει δουλειά. Την χρησιμοποιώ στα καναρίνια και στο cocatiel μου.
Σου γράφει στο κουτί ανάλογα το πουλί πόσες σταγόνες να βάλεις στην ποτίστρα του. Εγώ στα καναρίνια μου βάζω 3 σταγόνες στα 100ml και στον παπαγάλο 5 ανά 100ml.

Σου γράφει στο κουτί ανάλογα το πουλί πόσες σταγόνες να βάλεις στην ποτίστρα του. Εγώ στα καναρίνια μου βάζω 3 σταγόνες στα 100ml και στον παπαγάλο 5 ανά 100ml.
Καλησπέρα. Αναφέρει κάτι διαφορετικό από το παρακάτω στην συσκευασία που έχεις? Είναι εύκολο μια φωτό?
Μπορεί να διαλύεται σε νερό μπορεί οι περισσότεροι να το δίνουν έτσι αλλά το λέει η συσκευασία ?
Ότι ανέβασα νωρίτερα είναι από την εταιρεία. Link και το χαρτί οδηγιών που περιλαμβάνει η συσκευασία.
Υπάρχουν σκευάσματα που σου λένε οι συσκευασιες και για τις δύο χορηγήσεις δοσολογία..αλλά που είναι μόνο για νερό και αλλά μόνο με την τροφή.εδω το επίσημο site δεν λέει για χορήγηση στο νερό..
Μπορεί βέβαια να ρωτήσει κάποιος απευθείας την beaphar

Συνημμένα

• Screenshot_2024-10-14-20-50-17-436_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.webp
    Screenshot_2024-10-14-20-50-17-436_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.webp
    116,6 KB · Προβολές: 5
Συμφωνώ με αυτό που λες. Το φυλλάδιο είναι ακριβώς το ιδιο.
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει πολλά σκευάσματα με σταγόνες όπως πχ. της tapharm "αηδονίνη". Αυτό βέβαια σε καναρίνια αλλά από όσα pet shop ρώτησα και αγόρασα την beaphar όπως και ο εκτροφέας που πήρα τον παπαγάλο μου σύστησε να τη χρησιμοποιώ όταν έχει πτερόροια.
Πάντως εγώ το βρίσκω πολυ καλο για τις βιταμινες που εχει.
Χωρίς καμια παρεξήγηση βέβαια δεν κάνω καμια διαφήμιση του προϊόν απλα προσπαθώ να βοηθήσω. Αν ξέρει κάποιος άλλος κάποιο άλλο σκέβασμα να μας το προτείνει να τι δοκιμάσουμε.

Καλησπέρα βρήκα αυτό. Δεν ξερω αν εκανα καλα που το ανεβάζω.

Δεν εκανες λαθος. Η δικη μου επιμονη/παραξενια ειναι αν εμπειρικα το χορηγουν οι περισσοτεροι ενω η εταιρεια δεν το εχει σχεδιασει το προιον της. Σε διαφορες κουβεντες εδω βρισκεις ευκολα οτι ειναι ασαφες.Αλλοι λενε οτι τοβαζουν στο νερο αλλο δεν το κανουν. Χρονια οι κουβεντες .
Εγω προσωπικα δεν αντιλεγω οτι θελει ο καθενας ας κανει.Εγω δεν παω κοντρα στις οδηγιες των σκευασματων και των εταιρειων κατασκευης.

Easy-to-use, simply mix into food

Composition​

• Ingredients: Various sugars, Oils and fats
δεν μου δινει την εικονα υδατοδιαλυτου. εκανα και ερωτηση στην εταιρεια απευθειας.μολις απαντησουν θα σας ενημερωσω.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Πήρα τηλέφωνο γνωστό εκτροφεα στην Κρήτη από εκεί που πήρα και το ζακο και μου είπε ότι μπορώ να το βάλω και σε νερό. Μέχρι τώρα του το έριχνα στο νερό αλλά δεν παρατήρησα να επιπλέουν έλαια στο νερό.
Επίσης αν το βάλω στην τροφή προφανώς με 5 σταγόνες την φορά πόσο σίγουρος θα είμαι ότι θα έχεις φάει από το σημείο που έριξα τις σταγόνες ;

giannis95 ακριβώς έτσι μου είπε και μενα ο δικός μου εκτροφέας που πήρα τον παπαγάλο να την βάζω σε νερό.
Εμένα πάντως τώρα που έχει πτερόροια τον ανέβασε μια χαρά. Το ίδιο μου κάνει και στα καναρίνια. Απλά θέλει καθημερινή αλλαγή το νερό.

Παιδιά το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν μπαίνει στο νερό.
Το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή.
Γι'αυτό και η εταιρεία δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.
Δεν θα μπορούσε άλλωστε να μπει στο νερό καθώς περιέχει τις βιταμίνες Α, D και Ε που είναι λιπδιαλυτές βιταμίνες και όχι υδατοδιαλυτές.
Αν τις βάλεις στο νερό αυτές οι βιταμίνες δεν θα διαλυθούν και θα σχηματίσουν ίζημα στο κάτω μέρος της ποτίστρας.
Ουσιαστικά μόνο τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι υδατοδιαλυτές, θα πάρει το πουλάκι αν τις διαλύσεις στο νερό.

Παιδιά το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν μπαίνει στο νερό.
Το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή.
Γι'αυτό και η εταιρεία δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.
Δεν θα μπορούσε άλλωστε να μπει στο νερό καθώς περιέχει τις βιταμίνες Α, D και Ε που είναι λιπδιαλυτές βιταμίνες και όχι υδατοδιαλυτές.
Αν τις βάλεις στο νερό αυτές οι βιταμίνες δεν θα διαλυθούν και θα σχηματίσουν ίζημα στο κάτω μέρος της ποτίστρας.
Ουσιαστικά μόνο τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι υδατοδιαλυτές, θα πάρει το πουλάκι αν τις διαλύσεις στο νερό.
👍

Με αφορμή το σχόλιο του Βάγιου θέλω να πω ότι οι όροι λιποδιαλυτές και υδατοδιαλυτές βιταμίνες δεν αφορούν στο στοιχείο διάλυσης τους στο περιβάλλον αλλά στον τρόπο που μεταβολίζονται και και απορροφώνται από τον οργανισμό. Εδώ γίνεται μία παρανόηση που συμβαίνει συχνά. Πιο αναλυτικά λοιπόν:

Η κύρια διαφορά μεταξύ των υδατοδιαλυτών και των λιποδιαλυτών βιταμινών σχετίζεται με τον τρόπο που αυτές απορροφώνται, αποθηκεύονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό.

Υδατοδιαλυτές βιταμίνες​

• Διαλυτές στο νερό: Οι βιταμίνες αυτές διαλύονται στο νερό, και γι' αυτό απορροφώνται άμεσα στην κυκλοφορία του αίματος από το έντερο.
  • Δεν αποθηκεύονται: Ο οργανισμός δεν μπορεί να τις αποθηκεύσει σε μεγάλες ποσότητες, οπότε ό,τι δεν χρησιμοποιείται αποβάλλεται γρήγορα μέσω των ούρων.
  • Καθημερινή πρόσληψη: Επειδή δεν αποθηκεύονται, απαιτείται η καθημερινή τους λήψη μέσω της διατροφής.
  • Παραδείγματα: Βιταμίνες του συμπλέγματος B (όπως Β1, Β2, Β6, Β12), βιταμίνη C.

Λιποδιαλυτές βιταμίνες​

• Διαλυτές στο λίπος: Οι βιταμίνες αυτές διαλύονται στα λιπίδια και απορροφώνται καλύτερα όταν καταναλώνονται με λιπαρές τροφές.
  • Αποθήκευση: Ο οργανισμός μπορεί να τις αποθηκεύει στο λιπώδη ιστό και το ήπαρ, γεγονός που επιτρέπει την αποθήκευση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Αποβολή: Αποβάλλονται πιο αργά σε σύγκριση με τις υδατοδιαλυτές, και ο κίνδυνος τοξικότητας αυξάνεται με την υπερβολική λήψη.
  • Παραδείγματα: Βιταμίνες A, D, E, K.
Σε γενικές γραμμές, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες πρέπει να λαμβάνονται πιο συχνά λόγω της μη αποθήκευσης, ενώ οι λιποδιαλυτές μπορούν να παραμένουν στο σώμα για μεγαλύτερο διάστημα, γεγονός που απαιτεί προσοχή στη δοσολογία τους.

Δείτε εδώ περισσότερα για τις βιταμίνες τα πουλιά.

Dear Nikolaos,

Thanks for reaching out!

Please check the instructions below:

Instructions

ALWAYS FULLY READ THE PRODUCT LEAFLET AND PACKAGING BEFORE USE.

Beaphar Multi-Vit for Parrots and Parakeets can be mixed into any type of bird food. Using the table below, add the recommended amount of Beaphar Multi-Vit for Parrots and Parakeets with your bird’s food each day.

Parakeets: 3 drops

Large parakeets and parrots: 5 drops

For use in eggfood use the following table as a guide.

Homemade eggfood: 80 drops per 100g per day

Commercial/formulated eggfood: 20 drops per 100g per day

I would recommend to administer it through your parrots food.

I hope I provided you with sufficient information.

Have a nice day!

Back