Ασθένειες Body lice

Εγγραφή
28 Νοε 2007
Μηνύματα
566
Πόλη
Αθήνα
Φιλοι καλη Ανασταση και καλο Πασχα σε ολους κατ αρχας

Αντιμετωπιζω ενα προβλημα τελευταια με ενα παλιοπαρασιτο

Το αγγλιστι
body lice: small greyish insects that feed mainly upon skin and feather tissue

ειναι γκριζωπο μοιαζει με ψειρα αλλα δεν πινει αιμα

δεν ειναι θανατηφορο καθως τρεφεται απο δερμα και τα φτερα αλλα εκνευριζει το θυμα του αφου ξυνεται ακαταπαυστα.
Οταν κανει τη δουλεια του σε ενα πουλι τοτε μονο φευγει και παει σε αλλο

αυτη τη στιγμη αντιμετωπιζω την τριτη επιθεση σε φωλια νεοσσων:agree
Εχω παρει το Cheviαπαυτο που διαφημιζουν ολοι οι φιλοι
αλλα φοβαμαι μη χασω τα μικρα
και ετσι παλευω μια μια τις επιθεσεις
Αποτελεσμα
τα ατιμα λαισακια βολταρουν απο κλουβι σε κλουβι
βλεπεις ολοκληρη γραμμη σαν τα μυρμηγκια
μεταναστευσαν απο τη μια φωλια στην μια ακρη της ζευγαρωστρας στην αλλη
δεν ξαναεχουν επιτεθει στην ιδια φωλια δευτερη φορα ομως

Εαν αυτα ηταν ψειρες παιδια θα ειχα χασει ολα τα μικρα.
παντως επειδη στον πατο καθε φωλιας και αναμεσα στην στρωση εχω την σκονη, τα ατιμα τα εχω δει να σκαρφαλωνουν εξωτερικα

Με βλεπω να γραφω διατριβη

ΜΦΧ
και μακρια απο εσας τα λαισακια
Πανος
 
παρτε υφος το δεξι πιτσιρικι, ταχει παρει στο κρανιο
μολις τους εχω αποπαρασιτωσει και αλλαξει φωλια
το φιλοξενουμενο γκλοστερακι προτιμησε να κατεβει κατω
 

Συνημμένα

  • kranio.webp
    kranio.webp
    17,9 KB · Προβολές: 72
  • exosi.webp
    exosi.webp
    18,4 KB · Προβολές: 94
  • Like
Αντιδράσεις: ΙΟΑ
παρτε υφος το δεξι πιτσιρικι, ταχει παρει στο κρανιο
Λυπαμαι για αυτο που σου συμβαινει, αλλα πραγματικα! Ειναι κατσουφης! Ουτε photoshop να ηταν. Εχω τυψεις αλλα... Εριξα πολυ γελιο
 
Τι είναι τούτο πάλι; Πρώτη φορά το ακούω!

Κράτα μας ενημερους για τις εξελίξεις!

Τα δυο μωρά ειναι πολύ φάτσες!Βλοσυρές και αγριωπές, αλλά εχουν δικαιο τα καημενα!
 
Φίλε Παναγιώτη γεια σου.
Δεν ξέρω καλά αγγλικά αλλά αυτό που γράφεις body lice μεταφράζεται (systran) ψείρες σώματος. Έχω ένα βιβλίο κτηνιατρικής που έχει μιλάει για αρκέτες ψείρες σώματος.
Με τα λεγόμενα σου ειδικά για αυτο που έγραψες ότι είναι γριζωπές το βιβλίο λέει ''παρουσιάζεται με φαιωπό χρώμα.''(φαιωπό=γκρίζο). Έχουμε και λέμε:
Δερμανύσσωση:
Ορισμός- Ευπάθεια-Μετάδοση.
Είναι μια εξωπαρασίτωση που οφείλεται σε ένα άκαρι. Είναι δηλαδή μια ακαρέωση που προκαλεί κυρίως ερεθισμό και αναιμία στα πτηνά.
Παρουσιάζεται στις όρνιθες,τις ινδιανόρνιθες,τα περιστέρια, τα καναρίνια και σε διάφορα άγρια πτηνά.
Η μόλυνση των πτηνοτροφείων και στη συνέχεια των πτηνών γίνεται με την αγορά μολυσμένων ατόμων ή πτηνοτροφικών σκευών. Επίσης με τα παπούτσια και τα ρούχα των διάφορων επισκεπτών.Ακόμη με την αυτοδύναμη μετατόπιση των παρασίτων από γειτονικούς μολυσμένους χώρους. Η νόσος έχει μεγάλη εξάπλωση κυρίως στις εύκρατες χώρες. Συναντιέται συχνότερα στα πλαίσια της οικόσιτης πτηνοτροφίας, αλλά και της συστηματικής. Στην Ελλάδα η νόσος είναι αρκετά συχνή,ιδιαίτερα στις περιοχές της Μεγαρίδας και της Αττικής και φυσικά εμφανίζεται τις θερμές εποχές του έτος.
Αιτιολογία:
Η νόσος οφείλεται στο ακάρι Dermanyssus gallinae,το "κοκκινοτσίμπουρο". Τούτο έχει μήκος 0,6mm και πλάτος 0,3mm και είναι νυχτόβιο. Δηλαδή οι νύμφες και τα ακμαία άτομα παρασιτούν στο σώμα των πτηνών, ροφώντας αίμα τη νύχτα ενώ την ημέρα κρύβονται. Τούτο το άκαρι εμφανίζεται με κόκκινο χρωματισμό μόνο όταν έχει ροφήσει πρόσφατα αίμα, ειδάλλως παρουσιάζεται με φαιωπό.
Συμπτώματα:
Τα πτηνά που παρασιτούνται είναι ανήσυχα, χάνουν ή δεν κερδίζουν βάρος αν βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης. Επίσης έχουν τα ακάλυπτα από φτερά μέρη του σώματος έντονα ωχρά, εξαιτίας φυσικά της αναιμίας. Τα πτηνά δείχνουν σημαντική κατάπτωση. Οι ξαφνικοί θάνατοι δεν είναι σπάνιοι. Συχνά παρατηρούνται επάνω στο δέρμα των ασθενών ατόμων πολυάριθμα κόκκινα στίγματα που είναι αποτέλεσμα νύξης απ'αυτά τα παράσιτα. Εξάλλου, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι τα ίδια τα ακάρεα.

Έχει και άλλα πράγματα αλλα αυτή είναι μια περίληψη.
Λέει ακόμα ότι η διάγνωση μπορεί να γίνει βρίσκοντας όχι τα ίδια τα ακάρεα, αλλά τα κόπρανα τους που ομοιάζουν με μίγμα από αλάτι και πιπέρι.Ψάξε Παναγιώτη μέσα στις φωλιές ή κάτω από τις κουρνιάστρες κάτω στο πάτωμα μήπως υπάρχει αυτό το πράγμα.
Θεραπευτική αγωγή δίνει α)malathion, δραστική ουσία χωρίς ιδιοσκεύασμα b)carbaryl δραστική ουσία με ιδιοσκεύασμα το sevin-80 χωρίς όνομα εταιρείας.
Πάντως Παναγιώτη είναι ή δεν είναι αυτό το άκαρι που σου γράφω μην αφήνεις έτσι τα πουλία ψέκασε με το chevitren και μην τον φοβάσε. Εγώ βέβαια έχω περιστέρια που είναι πιο δυνατά πτηνά σαν οργανισμοί από τα καναρίνια αλλά ψεκάζω και τα ίδια και μέσα στης φωλιές πάνω στα πιτσούνια και στο μπάνιο τους το βάζω και πολλά περιστέρια έχουν το συνήθειο να πίνουν νερό του μπάνιου πριν κάνουν μπάνιο και δεν έχω δει καμμία παρενέργεια.
 
Back
Top