Αναπαραγωγή Corona gloster από consort γονείς;

georgekouk

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2007
Μηνύματα
336
Πόλη
Κιάτο
Επειδή δεν έχω εμπειρία από glosters και φαίνεται ότι όλα τα "τρελλά" σε μένα συμβαίνουν φέτος μαζεμένα έχω αυτή την ερώτηση στο θέμα του thread, και αυτή την διευκρίνιση.
Έβαλα ένα ζευγάρι consort, (το αρσενικό yellow που μου έδωσε και το cinnamon νεοσσό σε άλλο thread), στην πρώτη γέννα είχα 3 νεοσσούς που πέθαναν από ψείρα στις 17 ημέρες ζωής τους αλλά από αυτούς ο ένας ήταν corona.
Στην δεύτερη γέννα τώρα έχω πάλι 3 νεοσσούς από το ίδιο ζευγάρι με ένα νεοσσό με ένδειξη κορώνας, 14 ημερών.
Τρελλό;
 

Συνημμένα

  • P6271172_edited.webp
    P6271172_edited.webp
    62,7 KB · Προβολές: 108
  • P4080907_edited.webp
    P4080907_edited.webp
    25,5 KB · Προβολές: 109
Έχεις αλλάξει καθόλου τα αυγά ή έχουν έρθει τα πουλιά σε επαφή με άλλα πουλιά; Υπάρχει η περίπτωση να μπερδεύτηκαν τα αυγά ή να ζευγάρωσε η θηλυκιά με άλλο αρσενικό πριν τη γέννα;
 
Φίλε Γιώργο η μόνη λογική απάντηση είναι τα πουλιά σου να προέρχονται από γονείς με κορόνα και τα γονίδια τους να έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα, δεν είμαι γνώστης γενετικής αλλά νομίζω είναι το πιο λογικό.
 
Το σκουφί στα gloster corona αλλά και σε όλες τις ράτσες καναρινιών προέρχεται από κυρίαρχο γονίδιο. Αν ήταν υπολλειπόμενο ή φυλοσύνδετο δεν θα βάζαμε ζευγάρια corona-consort γιατί πολύ απλά σχεδόν ποτέ δεν θα παίρναμε corona απογόνους. Στα κυρίαρχα γονίδια δεν παίζει ρόλο τι ήταν οι πρόγονοι των πουλιών γιατί αν ένα πουλί έχει το γονίδιο το εμφανίζει κιόλας.

Κυρίαρχη Μετάλλαξη: Σε αυτήν την περίπτωση, αρκεί να υπάρχει το μεταλλαγμένο γονίδιο στο ένα χρωμόσωμα του οργανισμού για να φανεί στο φαινότυπο. Προσοχή, το κυρίαρχο δεν αναφέρεται στον τρόπο κληρονομικότητας αλλά στην κυριαρχία ενός μεταλλαγμένου γονιδίου απέναντι σε ένα άλλο. Το κυρίαρχο απλά καταπιέζει τα χαρακτηριστικά του αντίστοιχου γονιδίου και φαίνεται μόνο αυτό. Στις κυρίαρχες μεταλλάξεις πολλές φορές παρατηρείται και ο παράγων θνησιμότητας. Αυτό το φαινόμενο προκαλεί ελαττωματικούς γενετικά νεοσσούς που δεν επιβιώνουν. Συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που έχουμε ομόζυγο το κυρίαρχο γονίδιο.
Παράθεση από "http://www.birdsworld.gr"

Οπότε η περίπτωση να υπήρχε η corona στα γονίδια των πουλιών και να βγήκε με το ζευγάρωμα δεν υπάρχει. Έχω παρατηρήσει και σε άλλα sites στο παρελθόν να αναφέρεται παρόμοιο περιστατικό όμως στο τέλος αποδείχτηκε ότι οφειλόταν στους λόγους που ανέφερα πιο πάνω (μπέρδεμα των αυγών με άλλου ζευγαριού ή ζευγάρωμα της θηλυκιάς με άλλο αρσενικό πριν μπει ζευγάρι).
 
γιωργο δεν υπαρχει περιπτωση ενα ζευγαρι consort να σου βγαλουν corona .
το αποτελεσμα ειναι οταν βαλεις του χρονου να ζευρωσουν τα πουλια αυτα που προερχονται απο αυτο το ζευγαρι να σου βγαλους ασχημες κορωνες.
αλλα απο κονσοτρ κορωνα δεν γινεται.
ο βασιλης εχει απολυτο δικιο.
καποιο πουλι απο αυτα θα το ειχες με κορωνα και κρατησε σπορο.
ο σπορος σε ενα πουλι απο οτι ξερω χωρις να ειμαι συγουρος υπαρχει για 20 μερες, ετσι για σκεψου τι εχεις κανει.

σκεψου απο δυο λευκους γονεις εσυ να βγαλεις μαυρο; κατι εκανε η μανα.
 
Back
Top