Εγώ τους δίνω ψωμι σταρένιο και σικάλεως, ζυμωτό δικό μου, από αλεύρι από μύλο που δεν έχει υποστεί καμμιά επεξεργασία. Το τσακίζουν.
Και κάτι ακόμα, άσχετο με τα πουλιά μας, αλλα πολύ σχετικό με την διατροφή μας.
Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα αλεύρι στο ντουλάπι μου. Δεν το χρησιμοποιήσα λόγω διακοπών και όταν το άνοιξα μετά από δυο μήνες, τα σκουληκάκια που είχε πιάσει είχαν γίνει πεταλουδάκια (πολύ όμορφα κατα τα άλλα...).
Γιατί το λέω αυτό? Για να καταλάβουμε ότι τα αλεύρια του super market που μένουν ένα χρόνο χωρίς να πάθουν τίποτα, κάτι έχουν μέσα και διατηρούνται.
Τώρα διατηρώ το αλεύρι μου στο ψυγείο