Γενικά Gloster corona vs gloster consort

Πόλη
Κάτω Σούλι
Όνομα
Λευτέρης
Κωδ.
ΣΦΩΠ EOO-V 077
αν μπορουσε καποιος να μου πει ποια ειναι η διαφορα μεταξυ αυτων των δυο θα ημουν ευγνωμων διοτι εχω ενα λευκο αρσενικο καταπληκτικο αοιδο με αρ. Δαχτ. ΠΡΑΣΙΝΟ Νο Hu 334 Nb05 και εχει "σκουφι" αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι κορονα

και αυτο ξεχασα να πω διοτι δεν εχει τοσο μεγαλο "σκουφι"ριναι λιγο κοντο {προσπαθησα να ανεβασω φωτο αλλα ειναι πανω απο το οριο λεει ο σερβερ}

Μπορείς να μικρύνεις τις διαστάσεις των φωτογραφιών με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ή αν δεν ξέρεις τον τρόπο, στείλε μου τις φωτογραφίες για να τις ανεβάσω στο άλμπουμ σου. :)

PM me για λεπτομέρειες :)

γεια σου!
τα πουλια που εχουν κουκουλα (σκουφι)ονομαζονται κωρονα ενω τα αλλα κονσορτ
(αυτα χωρις κουκουλα)!

τωρα αλλη μια ερωτηση πως ξερουμε ενα καναρινι ειναι γκλοστερ κονσορτ και οχι καποιο αλλο ειδος αφου δεν εχει σκουφι;

Agapite file
Katarxin an skopevis na asxolithis sobara me afto to Hobby ta prepi na ksekinisis na mathis tis diafores ratses ton kanarinio,
Otan to kanis afto ta this poso efkolo ine na ksexorisis dio poulia pou den exoun skoufi a)AN INE GLOSTER ke B) PIO INE GLOSTER CONSORT

αγαπητε κοζι παντα ειχα πουλια απο μικρο παιδι ααλλα ποτε δεν με ενδιεφερε τι ειδουσ καναρινια εχω απλα μου αρεσε να εχω τωρα θελω κι εγω να εχω μια ρατσακαθαρη γι αυτο ρωταω για να μαθω ποτε δεν θα ρωτησω θεματα διατροφης{εξαιρειται το φονιοπαντυ το οποιο πολυ ακομα δεν το γνωριζουν) υγειας ασθενειων και αναπαραγωγης γιατι απλα αυτο που πρεπει να ξερω σε αυτα τα θεματα το ξερω. Θελω να μαθω τις ρατσες καια να τις ξεχωριζω παντως η συμβουλη σου ειναι χρησιμη διοτι πρεπει να μαθω πρωτα τις ρατσες

ΓΚΛΟΣΤΕΡ - GLOSTER
20​
Κορώνα
Σκουφί στρογγυλό και γεμάτο, που καταλήγει στον σβέρκο χωρίς να εξέχει. Το κέντρο του σκουφιού μικρό, ξεκάθαρα προσδιορισμένο, βρίσκεται στο κέντρο του κρανίου. Τα μάτια είναι εν μέρει ορατά. Ράμφος κωνικό και μικρό.
20​
Κόνσορτ
Κεφάλι μεγάλο, πλατύ και στρογγυλό. Τα φρύδια διακρίνονται εύκολα. Ράμφος κωνικό και μικρό.
20​
Σώμα
Σώμα γεμάτο, ελαφρά στρογγυλεμένο. Στήθος πλατύ και αρκετά στρογγυλό. Λαιμός κοντός, δυνατός και γεμάτος.
15​
Φτέρωμα
Ίσιο, προσκολλημένο στο σώμα και λαμπερό.
15​
Μέγεθος
11,5 εκατοστά το μέγιστο.
(Όσο το δυνατόν μικρότερο, σύμφωνα με τα νεα πρότυπα)
10​
Στάση
Υπερήφανο, ημι-όρθιο. Σε κίνηση.
5​
Ουρά
Κοντή, ίσια, σε ευθεία γραμμή με το σώμα.
5​
Πόδια
Κοντά, ελαφρά λυγισμένα. Μηροί που δεν είναι ορατοί.
10​
Γενική κατάσταση
Υγιές, καθαρό, Ζωηρό.
-​
Κλουβί Έκθεσης
Κλουβί glosters
-​
Χρώμα
Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά, εκτός του κόκκινου.
-​
Μέγεθος δακτυλιδιού 2,9

Συνημμένα

• kritiria.webp
    kritiria.webp
    5,6 KB · Προβολές: 100
  • klouvi.webp
    klouvi.webp
    6,3 KB · Προβολές: 69
αυτο χρειαζομουνα μολις εμαθα πωσ ειναι το γκλοστερ να εισαι καλα τζορτζινο πολυ καλο αρθρακι αυτο

Ine poli kalo pou agapas ta poulia -kanarinia o kaliteros tropos ine na gnorisis ektrodis stin perioxi sou na sou diksoun ta kanarinia tous , na pas se kapoia ekthesi opou eki ta dis sigentromenes poles ratses kanarinion ke me ton kero ta apofasisi me pia ratsa ta asxolithis.
I ipomoni ine megalo proterima gia tous ektrofis

το ασπρο και το κιτρινο με σκουφια ειναι "ημιαιμα";τα αλλα δεν ειναι απλα ετσι τα εβαλα αλλα αυτα τα δυο δεν ειναι

Ξέρω κι εγώ βρε Λευτέρη… αυτό μοιάζει περισσότερο με κολάζ παρά με φωτογραφία αναγνώρισης φύλου. Με μια γρήγορη ματιά πάντως προτού να με πιάσει ναυτία, διέκρινα ότι μερικά από αυτά αφοράνε δαχτυλίδι. Δεν ξεκινάμε από εκεί καλύτερα να μας πεις τι γράφουν;

Θα πω τη γνώμη μου μονάχα για την ερώτηση του τίτλου. Δεν βλέπω εδώ μέσα ούτε Gloster Corona ούτε Gloster Consort.

Ας πούνε και οι υπόλοιποι τη γνώμη τους αν έχουν βγάλει κάποιο συμπέρασμα.

τα δαχτυλιδια ειναι κουμπωτα με απλα αριθμο π.χ. Πρασινο Νο 20 μονο το ασπρο το σκουφατο εχει δαχτυλιδι κανονικο με αρ. ΠΡΑΣΙΝΟ Νο Hu 334 Nb05 και ενα κιτρινι με αρ. ΚΟΚΚΙΝΟ Νο Kbf 250 06 058 αν αυτα σας βοηθουν εχει καλως θα ηχογραφησω τις φωνες τους συντομα να τις στειλω εδω μπας και βγει ακρη

να κανω μια ερωτηση που θα με βοηθησει και δεν θα κανω "χαζες" ερωτησεις τα δαχτυλιδια εχουν ενα νουμερο υπαρχει καποια σελιδα στην οποια μπορω να διασταυρωσω και να βρω τον εκτροφεα η οχι;

-Για να πάρεις μια ιδέα
Αυτά είναι ένα μόνο μέρος μιας κατηγορίας που λέγεται ΧΡΩΜΑΤΟΣ
Lipochroom
εκτός αυτών υπάρχουν τα Θέσεως(παραστήματος)
και τα Φωνής. Ολα αυτά έχουν τις υποκατηγορίες τους
Φαντάσου τώρα τί μπορεί να προκείψη απο ανεξέλεκτες διασταυρώσεις.
Αυτό σημαίνει συνήθως πουλί χωρίς δακτυλίδι.
Οταν ζητάς να σου πει κανείς απο που κρατά η σκούφια του δικού σου
αδακτυλίδωτου είναι σαν να ζητάς ψύλους στ' άχυρα.
-Με τί μοιάζει το δικό μου; θα ήταν μια πιό σωστή ερώτηση.Αυτά που έχουν
δακτυλίδι δείχνουν τον εκτροφέα τους και απο εκεί μπορείς να έχεις μια
σωστή πληροφορία.
Αν θυμάμαι σωστά το πράσινο ειναι πουλί του 2005 απο την ολλανδία Nb
To κόκκινο ειναι πουλι του 2006 εκ Βελγίου kbf
(αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος γνώστης)

Back