Ασθένειες H καναρα που αγορασα πριν 1 μηνα ειναι ακομη φουσκωμενη

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ntinos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Κάτω Τιθορέα
πριν απο ενα μηνα αγορασα μια καναρα απο ενα πετ και την εβαλα μονη μακρια απο τα αλλα καναρινια μου. μετα απο δυο ημερες φουσκωσε και ειπα οτι ειναι φυσιολογικη αντιδραση λογω της αλλαγης του περιβαλοντος αλλα ακομη και τωρα μετα απο τοσες ημερες ειναι φουσκωμενη. τρωει κανονικα της δινω προβοιοτικα και βιταμηνες αυγοτροφη κανω τα παντα αλλα η κατασταση δεν αλλαξε δεν ξερω τι αλλο να κανω εχω αρχισει και ανησυχω

Προφανώς δεν είναι φυσιολογική αντίδραση και κάτι έχει. Επειδή το φούσκωμα είναι χαρακτηριστικό οτιδήποτε και αν έχουν τα πουλιά από πόνο στο πόδι μέχρι εντερικά προβλήματα καλό είναι να τα πηγαίνουμε σε πτηνίατρο ώστε να διαγνώσει το πρόβλημα και να δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Μήπως έχει και διάρροια; Τρώει κανονικά; Η αναπνοή της ακούγεται φυσιολογικά ή αναπνέει γρήγορα και κάνει θόρυβο σαν να φτερνίζεται ή σαν να σπάει σπόρους;

δεν εχει διαρροια ουτε κατι με την αναπνοη της. Επειδη δεν εχουμε πτηνιατρο εδω το πηγα σε ενα κτηνιατρο και δεν βρεικε κατι και αυτος μου ειπε οτι ειναι περιεργο το οτι τρωει κανονικα και δεν υπαρχει καποια ενδειξη για κατι παρα μονο αυτο το παρατεταμενο φουσκωμα

Τα προβιοτικά και οι βιταμίνες από μόνα τους είναι άχρηστα σε περιπτώσεις παθολογικής προέλευσης (βακτήρια-ιοί-μύκητες). Ξέρω ότι θα μου την πούν πάλι για αυτό που θα προτείνω, αλλά δώσε στο πουλάκι Teniazine (tafarm η εταιρεία που το βγάζει) για μια μέρα και μετά Aviomycine (Αντιβίωση ευρέους φάσματος) για 10 μέρες. Αν θυμάμαι τη δοσολογία είναι 7 σταγόνες σε 100 ml. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος κτηνίατρος να το δεί και πρέπει να κάνεις

Back