Γενικά London Fancy καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Ομορφιά αλλά και δυσκολία στην καθαρότητα. Η δυσκολία σταθεροποίησής των σημείων εμφάνισης των μελανινών είναι όπως φαίνεται η αιτία που δεν μπορούμε να το χαρούμε στα μεγάλα σαλόνια.

London_Fancy.webp
 
Η δυσκολία σταθεροποίησής των σημείων εμφάνισης των μελανινών είναι όπως φαίνεται η αιτία που δεν μπορούμε να το χαρούμε στα μεγάλα σαλόνια.
Κύριε Μάκη, η Αγγλία είναι απο τις λίγες χώρες που ξέρω, μπορεί και η μόνη, στην οποία διαγωνίζονται τύπου pied καναρίνια, δηλαδή που προσπαθούν να σταθεροποιήσουν μελανινικά σημεία, μέσω επιλεκτικής διασταύρωσης spot πουλιών. Κάνω λάθος,τέτοια περίπτωση έχουμε εδώ;
 
Λέγεται οτι εδώ και πολλά χρόνια υπήρχαν αρκετά δείγματα στην Αγγλία. Η χώρα όμως δεν φημίζεται για τις επιδόσεις της στη D σε αντίθεση με την Ε που είναι μητέρα πολλών ποικιλιών. Η ομορφιά του έχει κάνει κατα καιρούς να ασχοληθούν και κεντροευρωπαίοι με το θέμα αλλά όχι με επιτυχία. Η προσπάθεια φαίνεται οτι θα συνεχιστεί στην Ισπανία με κίτρινα και λευκά δείγματα. Απο Ισπανό προέρχεται και η φωτό.
Ναί. Μελανίνες, μόνον στα πρωτεύοντα.
 
Νομίζω γίνονται καλές προσπάθειες τα τελευταία 200 χρόνια.:)
Ωραία, με το καλό να δούμε και αποτελέσματα. Τώρα έκανα μια αναζήτηση στο google και βρήκα ωραία πράγματα...
 
Πραγματικά θυμίζει συκοφάγο ή αμερικάνικη καρδερίνα στα χρώματα.
Επίσης Γιώργο, οι περισσότερες ράτσες καναρινιών έχουν προέλθει απο διασταυρώσεις με ιθαγενή. Υπάρχουν αναφορές οτι αυτό το πουλί μπορεί να προήλθε απο εκεί, μη το θεωρείς απίθανο. Όπως και για τα lizard.
 
Επίσης Γιώργο, οι περισσότερες ράτσες καναρινιών έχουν προέλθει απο διασταυρώσεις με ιθαγενή. Υπάρχουν αναφορές οτι αυτό το πουλί μπορεί να προήλθε απο εκεί, μη το θεωρείς απίθανο. Όπως και για τα lizard.
Βλέπω τώρα στο google. Έγραψα "London Fancy Canary" και εκεί που έβλεπα φωτογραφίες είδα και αυτό:
http://finespangledsort.com/birdseye-view-more-thoughts-on-the-london-fancy/
Και για τα lizard είδα την σχέση τους με το serinus pusillus.
 
Μπράβο Γιώργο, μάζεψε πέντε πηγές, κάνε το ρεζουμέ και στείλε τα για άρθρο.
Ανέλαβε την ποζιτούρα! 🙂
Μπα δεν είμαι σίγουρος. Μπορεί να βοηθήσω λιγάκι αλλά πιστεύω δεν κάνω. Και από αγγλικά, μην νομίζεις, τρίτη γυμνασίου πάω...
Υ. Γ. Άμα βοηθήσεις και εσύ μπορεί να κάνουμε δουλειά!
 
Tελικά αναγνωρίστηκε και συμμετείχε στο Παγκόσμιο στην Νάπολη που διεξάγεται αυτές τις μέρες. Με αρκετές ατέλειες, αλλά πλέον με μεγάλες αξιώσεις.
 

Συνημμένα

  • 326126923_1242241403029071_4904353089017194626_n.webp
    326126923_1242241403029071_4904353089017194626_n.webp
    89,1 KB · Προβολές: 36
Μάκη το πρότυπο παραμένει το ίδιο με το 2017, τότε που έκανες το θέμα; Γνωρίζεις λεπτομέρειες για το σήμερα;
 
Το πρότυπο δεν έχει αλλάξει Σταύρο, αλλά έχουν γίνει κάποιες "παραχωρήσεις" . Είναι ανεκτά πλέον κάποια μικροσημάδια μελανίνης στον μανδύα και το κεφάλι, υπάρχει ανοχή στην μειωμένη μελάχρωση στα κεράτινα κ.λ.π . Φαίνεται οτι πλέον ήρθαν για να μείνουν . Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα "ποικιλία" και απο άποψη επιστημονική. Είναι κάτω απο συνεχή έρευνα ο τρόπος, αλλά και τα εμπλεκόμενα γονίδια, που μετατρέπουν ένα πουλί μελανίνης (είναι ένα πλήρως μελανινικό στην φωλιά σαν νεοσσός) σε ένα πουλάκι σχεδόν λιποχρωμικό. Φαντάζομαι ,θα μαθαίνουμε με την πάροδο του χρόνου το πώς και το γιατί της όλης "μεταμόρφωσης".
 
Back
Top