Αναπαραγωγή Lovebirds - Αύξηση οικογένειας

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης nithom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nithom

PB New Member
Πόλη
Κόρινθος
Καλημέρα,

στο άλμπουμ θα δείτε τον Κοκό, την Κική και το πρώτο μωράκι, που έσκασε μύτη χθες το πρωί 15-10-08. Σήμερα το πρωί ξεπρόβαλε και το δεύτερο.

Ο Κοκός είναι fischeri και η Κική είναι roseicollis. Μπορείτε να μου πείτε πώς θα είναι τα μικρά; Θα μοιάζουν κάποια στο ένα και κάποια στο άλλο ή θα έχουν κάποια ενδιάμεση μορφή; Μια τέτοια διασταύρωση με λίγα λόγια, τί απογόνους δίνει;

Για να τους βάλω δαχτυλίδια, τι θα πρέπει να κάνω; Να απευθυνθώ σε pet shop; Τι θα αναγράφουν τα δαχτυλίδια;

Σχετικά με την διατροφή των γονιών, που τα καμάρια μου είναι πολύ στοργικά και αγαπημένα 😛, θα πρέπει να κάνω κάτι ιδιαίτερο;
Μέχρι σήμερα τους δίνω ηλιόσπορους, παπαγαλίνη, μίγμα σπόρων, φρούτα - λαχανικά και ενίοτε λίγες βιταμίνες στο νερό τους. Να τους βράσω ένα αυγό και να τους δώσω;

Φιλικά,
Θωμάς

Για να τους βάλω δαχτυλίδια, τι θα πρέπει να κάνω;

Πρέπει να προμηθευτείς δαχτυλίδια είτε αυτά είναι εμπορίου είτε δαχτυλίδια κάποιου συλλόγου. Για να αποκτήσεις όμως δαχτυλίδια συλλόγου πρέπει να γίνεις μέλος σε κάποιον σύλλογο. Ειδάλλως μπορείς να προμηθευτείς δαχτυλίδια εμπορίου τα οποία όμως δεν αναγράφουν τον κωδικό εκτροφέα, στην περίπτωση που θέλεις να ασχοληθείς ερασιτεχνικά.

Έχω την εντύπωση ότι το δαχτυλίδι θα πρέπει να το περάσεις την 5η-7η ημέρα.

Να απευθυνθώ σε pet shop;

Αν θέλεις να ασχοληθείς ερασιτεχνικά ναι.

Τι θα αναγράφουν τα δαχτυλίδια;

Θα αναγράφουν τον αύξων αριθμό του πουλιού και το έτος γέννησης.

Ρίξε μια ματιά και στη σύζητηση που είχε γίνει εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Πως-μπορώ-να-προμηθεύομαι-δακτυλίδια-ταυτότητες.107/

Σχετικά με την διατροφή των γονιών, θα πρέπει να κάνω κάτι ιδιαίτερο;

Θα πρέπει να τους παρέχεις την βασική τους τροφή, βρασμένο αυγό ή αυγοτροφή, διάφορες μορφές ασβεστίου, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Επίσης καλό θα ήταν να τους δίνεις και πολυβιταμίνες... Κάτι άλλο αυτή την στιγμή δεν μου' ρχεται 🙄

Μια τέτοια διασταύρωση με λίγα λόγια, τί απογόνους δίνει;

Γι' αυτό δεν γνωρίζω τίποτα, ας σου απαντήσει κάποιος που ξέρει!

Καλημέρα,

στο άλμπουμ θα δείτε τον Κοκό, την Κική και το πρώτο μωράκι, που έσκασε μύτη χθες το πρωί 15-10-08. Σήμερα το πρωί ξεπρόβαλε και το δεύτερο.

Ο Κοκός είναι fischeri και η Κική είναι roseicollis. Μπορείτε να μου πείτε πώς θα είναι τα μικρά; Θα μοιάζουν κάποια στο ένα και κάποια στο άλλο ή θα έχουν κάποια ενδιάμεση μορφή; Μια τέτοια διασταύρωση με λίγα λόγια, τί απογόνους δίνει;

Για να τους βάλω δαχτυλίδια, τι θα πρέπει να κάνω; Να απευθυνθώ σε pet shop; Τι θα αναγράφουν τα δαχτυλίδια;

Σχετικά με την διατροφή των γονιών, που τα καμάρια μου είναι πολύ στοργικά και αγαπημένα 😛, θα πρέπει να κάνω κάτι ιδιαίτερο;
Μέχρι σήμερα τους δίνω ηλιόσπορους, παπαγαλίνη, μίγμα σπόρων, φρούτα - λαχανικά και ενίοτε λίγες βιταμίνες στο νερό τους. Να τους βράσω ένα αυγό και να τους δώσω;

Φιλικά,
Θωμάς

Καταρχας να σου ζησουν! 🙂κοιτα καλο ειναι να μην ζευγαρωνουμε πουλια διαφορετικου ειδους γιατι ετσι αναμiγνυουμε τις ρατσες που αλλοι εκαναν τοσο κοπο για να τις δημιουργησουν... λογικα θα βγουν σαν τα riseicollis αλλα με κοκκινο ραμφος(οχι τοσο εντονο οσο το κανονικο) η μασκα θα ναι και λιγο πιο μικρη! Επισης ενα αλλο αρνητικο ειναι οτι οι απογονοι που θα σου δωσουν θα ναι στειροι! Δλδ το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα μπορουν να αναπαραχθουν!

Back