Γενικά Microchip cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sonikoly
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sonikoly

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2021
Μηνύματα
192
Πόλη
Βέροια
Καλησπέρα σας,
όπως όλοι γνωρίζετε στο φόρουμ έχω ένα θηλυκό κοκατίλ, την Ρίκα μου. Θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα που με προβληματίζει το τελευταίο διάστημα και θα εκτιμούσα την γνώμη σας. Καθώς τελειώνω τις σπουδές μου στο προσεχές μέλλον σκέφτομαι να πραγματοποιήσω κάποιο μεταπτυχιακό στο αντικείμενο σπουδών. Καθώς η Ρίκα μου δεν διαθέτει δαχτυλίδι από το εκτροφείο που την πήρα, δεν μπορώ να της βγάλω βιβλιάριο υγείας. Σκέφτηκα να μάθω πληροφορίες για τη μέθοδο του microchip. Ωστόσο σε πτηνίατρους της Θεσ/νίκης που ρώτησα, μου είπαν ότι υπάρχει ρίσκο, παρενέργειες και δεν αναλάμβαναν για ένα μικρό πουλί κάτι τέτοιο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος έχει σκεφτεί ή έχει πραγματοποιήσει στο παπαγαλάκι του την εμφύτευση microchip. Αν ναι, τότε που το πραγματοποίησε και αν είναι βέβαια ευχαριστημένος από τον τρόπο μεταχείρισης του παπαγάλου του. Σε καμία περίπτωση, δεν θέλω να βάλω την Ρίκα μου σε ταλαιπωρία, αλλά ούτε μπορώ να σκεφτώ να περάσω ούτε μια ημέρα χώρια της. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό, παρακαλώ βοηθήστε ώστε να γνωρίσουμε όλοι περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία. Σας ευχαριστώ.
 
Καθώς η Ρίκα μου δεν διαθέτει δαχτυλίδι από το εκτροφείο που την πήρα, δεν μπορώ να της βγάλω βιβλιάριο υγείας
Καλημέρα.
Στα πουλάκια δεν βγαίνει βιβλιάριο υγείας, είτε διαθέτουν δαχτυλίδι είτε όχι.
Το μόνο που μπορεί να δοθεί σε περίπτωση που χρειάζεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό είναι ένα χαρτί που να είναι υπογεγραμμένο από κτηνίατρο και να πιστοποιεί την καλή κατάσταση της υγείας του.
Επίσης για τα πουλιά που είναι προστατευόμενο είδος χρειάζεται και το πιστοποιητικό cites, τα cockatiel δεν είναι προστατευόμενο είδος, επομένως δεν χρειάζεται.
Τα microchip είναι μία τεχνική αναγνώρισης του πτηνού σε περίπτωση που χαθεί ή κλαπεί, δεν είναι βιβλιάριο υγείας.
Στην Ελλάδα ή αλήθεια είναι ότι λίγοι κτηνίατροι αναλαμβάνουν να τσιπάρουν, και το κάνουν σε μεγαλύτερα είδη παπαγάλων, από κονιούρες και πάνω.
Το microchip είναι περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, αποτελείται από ένα μικροσκοπικό τσιπ υπολογιστή που στεγάζεται σε έναν ειδικό τύπο γυαλιού που είναι συμβατός με ζωντανούς ιστούς.
Το μικροτσίπ εμφυτεύεται στο στήθος του πουλιού, κάτω από το δέρμα, με βελόνα και ειδική σύριγγα. Η διαδικασία είναι γρήγορη, παρόμοια με τη λήψη ενός πυροβολισμού.
Δεδομένου ότι υπάρχει ελάχιστος έως καθόλου πόνος, τα περισσότερα πουλιά δεν έχουν καθόλου τραύματα. Μόλις τοποθετηθούν, τα ραδιοκύματα μικροτσίπ μπορούν να ανιχνευθούν αμέσως με μια φορητή συσκευή. Τα περισσότερα κτηνιατρεία και τα γραφεία ελέγχου ζώων διαθέτουν καθολικούς σαρωτές που είναι ικανοί να εμφανίζουν τον μοναδικό αλφαριθμητικό κωδικό του μικροτσίπ.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Στην Ελλάδα ή αλήθεια είναι ότι λίγοι κτηνίατροι αναλαμβάνουν να τσιπάρουν, και το κάνουν σε μεγαλύτερα είδη παπαγάλων, από κονιούρες και πάνω.
Βάιε, έχεις υπόψη σου ποιοι είναι αυτοί;
 
Όχι, αλλά από τους λίγους γιατρούς που ειδικεύονται στα πτηνά, ακόμη λιγότεροι ασχολούνται με τέτοιες υπηρεσίες.
Με δυο κτηνιατρεία στη Λάρισα που μίλησα για το συγκεκριμένο θέμα μου είπανε ότι δεν υπάρχει βάση δεδομένων στην Ελλάδα για πτηνά, μόνο για σκύλους και γάτες υπάρχε,ι καθώς είναι υποχρεωτική η εμφύτευση του microchip στα παραπάνω κατοικίδια βάσει νόμου.
Δηλαδή και να μπει το microchip στο πουλί δεν υπάρχει η αντίστοιχη κατηγορία ταξινόμησης για να γίνει η ταυτοποίηση του....
 
Back
Top