Αναπαραγωγή Parrot Breeding - απορίες κυρίως νομικής φύσης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ladonna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ladonna

PB Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2009
Μηνύματα
293
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα!
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με breeding αλλά θέλω να εκφράσω κάποιες απορίες, απλά από περιέργεια.

Ξέρω ότι υπάρχουν είδη (προστατευόμενα) που η αναπαραγωγή τους ελέγχεται αυστηρά (δηλώνεις τον αριθμό των ζώων που έχεις βγάλει κλπ). Μακάο ας πούμε, κόκατου κι άλλοι μεγάλοι παπαγάλοι.
Τα πιο συνηθισμένα είδη είναι ευκολότερο - προφανώς - να τα αναπαράγουμε. (cockatiel, Budgies, Lovebirds...)

Τι είναι υποχρεωμένος να κάνει κάποιος που ασχολείται (ερασιτεχνικά) με αναπαραγωγή; Πόσο νόμιμα είναι τα μωρά που δεν έχουν δαχτυλίδι; Ποιά είδη επιτρέπεται να αναπαραχθούν ελεύθερα;
Τι χρειάζεται κάποιος για να πάρει κωδικό breeder?
 
ανοιγεις πολυ καλο θεμα περιμενω να διαβασω απαντησεις μιας και δεν το γνωριζω
 
τι έγινε καλέ; κανείς δεν ξέρει αν είναι νόμιμα τα πουλιά που βγάζει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: medfun
καλημερα κατερινα καταρχην αυτο ειναι πολυ καλο το θεμα! τα πουλια τα οποια ειναι στους πινακες CITES πρεπει να υπαρχει δαχτυλιδι υποχρεωτικα απο οσο ξερω. Τωρα καποιος απο του εκτροφεις καναρινιων ή παππαγαλων εδω ισως ξερει περισσοτερα να μας πει για το τι ισχυει στην χωρα μας. Εγω μπορω να σου πω μονο για βουλγαρια οπου βρισκομαι τωρα. Οταν κατεβω Αθήνα μονιμα τοτε θα ψαξω να δω τι ισχυει.
 
σημαντικο ειναι να κοιτα τον πινακα που ανηκει το καθε ειδος πινακας 1 απαγορευμενο ειχα κανει και πιο παλια ενα ποστ με τους πινακες του 2009. Πινακας 2 εκειοπου ανοικουν πολυ μεγαλοι παπαγαλοι επιτρεπετε η εκτροφη και το εμποριο υποχρεωτικο δαχτυλιδι πλεον εχει απαγορευθει απο την αφρικη παπαγαλων ειναι ειδος υπο προστασια και κυριως οι γκρι κογκο και τιμνει
 
Αν εξαιρεσουμε τα σχολια αυτου που το εγραψε μαλλον αυτη ειναι η νομιμη διαδικασια. Για περισσοτερες πληροφοριες καλυτερα καποιος να ρωτησει κατευθειαν στο Υπουργειο Γεωργιας.

11. Eάν έχουμε στο σπίτι μας ένα ζευγάρι προστατευομένων ειδών CITES (π.χ. Παπαγάλων, μαϊμούδων, ερπετών κλπ.) και γεννήσουν τι πρέπει να κάνουμε;
H γέννηση των νεογνών ή η ωοτοκία πρέπει να δηλώνεται άμεσα (εντός 48 ωρών) στην πλησιέστερη δασική υπηρεσία, υπάλληλος της οποίας, μετά από αυτοψία, την πιστοποιεί.
ΣXOΛIO: Στην πράξη αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ.
Για τα πουλιά, μετά την εκκόλαψη και εντός της πρώτης εβδομάδας, σε όσα ζήσουν, γίνεται ταυτοποίηση με ατομικά αριθμημένο κλειστό δακτύλιο σήμανσης, από αρμόδιο κτηνίατρο, παρουσία δασικού υπαλλήλου.
Για τα θηλαστικά (π.χ. μαϊμούδες κλπ.) όπως και για ορισμένα ερπετά (π.χ. χελώνες κλπ.), σε συνεννόηση με την δασική υπηρεσία και ανάλογα με την βιολογία του είδους, η ταυτοποίηση γίνεται με ατομικά αριθμημένους ηλεκτρονικούς μικροαναμεταδότες (microchip) από αρμόδιο κτηνίατρο, σε εύλογο χρονικό διάστημα, παρουσία δασικού υπαλλήλου.
Tα ανωτέρω ισχύουν και για τα εκτροφεία των εν λόγω ειδών. Mετά την προαναφερθείσα ταυτοποίηση-σήμανση, οι ενδιαφερόμενοι (ιδιώτες ή εκτροφείς ) παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό νομίμου κατοχής από την Aρμόδια διαχειριστική αρχή του Yπουργείου Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων και το οποίο προσκομίζουν ως προαπαιτούμενο παραστατικό, για την μελλοντική αίτηση για άδεια εξαγωγής ή το μεταβιβάζουν μαζί με το ζώο σε περίπτωση πώλησης ή ανταλλαγής μεταξύ ιδιωτών.
ΣXOΛIO: H διαδικασία αυτή δεν εφαρμόσθηκε σχεδόν ποτέ.

εδω βρισκεται ολοκληρο το αρθρο http://cites.the-petz.com/?p=3
 
ακριβως την ιδια διαδικασια περιπου εχει και εδω μονο που αντι για 48 ωρες εχουν 15 ημερες καταγραφονται τα ζωντα πτηνα... μπραβο ανεστη
 
Back
Top