Φροντίδα Pulmosan σε καρδερίνες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Αν και η εμφάνιση περιστατικών προσβολής από ακάρεα της τραχείας στις καρδερίνες δεν είναι συχνό φαινόμενο, χορηγείτε προληπτικά το Pulmosan Anti-windpipemite και εάν ναι, ποια περίοδο;
 
Apo tin emperia mou ksero to Pulmosan einai poli bari dilitirio, mia stagona para pano bori na skotoni tin karderina ( sta Kanarinia den ksero ). Gia afto den balo to Pulmosan POTE proliptiko.
Etsi kai alios stamatisa ta theleftea xronia me to Pulmosan, giati pistebo to Vetermec einai poli kalitero.


Alexandros
 
Ψάχνω πληροφορίες για το Vetermec αλλά εδώ στο site μας αλλά και στο internet δεν έχω βρει πληροφορίες. Tο μόνο που βρήκα ήταν η εταιρία VETERIN Α.Β. Ε. Ε. Ξέρει κανείς που θα βρω πληροφορίες;
 
Εγώ πάντως που έριξα πριν 2 εβδομάδες μια σταγόνα στην καρδερίνα μου (προληπτικά λόγω άρρωστου καναρινιού) δεν είδα να την επηρεάζει καθόλου, δεν έχασε καθόλου την ενεργητικότητα της και το μπλα μπλά της λές και δεν της έβαλα ποτέ !
 
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Το vetermec είναι ιβερμεκτίνη ενέσιμη. Την βρίσκεις σε κτηνιατρείο συνήθως και κάνει για όλα τα ζώα. Η δοσολογία στα καναρίνια και στις καρδερίνες χορηγείται όπως λέει ο Αλέξανδρος σε άλλο ποστ, 1ml σε 940 ml νερού, για 36 ώρες, στην ποτήστρα. Μεγάλη προσοχή στην χρονική διάρκεια! Ποτέ περισσότερο γιατί είναι δηλητήριο και τα πουλιά θα πεθάνουν!
Ακολούθησα κι εγώ την ίδια τακτική, γιατί όπως εμπεριστατωμένα λέει και πάλι ο Αλέξανδρος, (από κλινικές έρευνες στην Γερμανία), είναι λιγότερο στρεσογόνος μέθοδος για τα πουλιά, από την χορήγηση στο σβέρκο του Pulmosan.
Φιλικά,
 
Χρησιμοποιησα το Pulmosan, σε συνδιασμο με την αντιβιωση Astricycline, σε λουγαρο. Ειχε δυσπνοια..φταρνιζοταν μερα νυχτα, αναπνεε με το στομα ανοικτο. Τα αποτελεσμα ηταν θεαματικο. Τωρα δεν βαζει γλωσσα μεσα ο μικρος.. Και ειναι ζωηροτατος. Την ιδια θεραπεια ακολουθω τωρα σε καρδερινα. Το πουλι... Ανεκτησε την ζωηραδα της.. Και την ζωντανια της... (αναμενω την ολοκληρωση της θεραπειας για τελικα συμπερασματα).
 
Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουμε, αλλά το αναφέρω χάριν της ενημέρωσης και όχι ως θεραπευτική πρόταση. Μη σας πιάσει αμόκ με αυτό και το εφαρμόζετε σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις. :)

Τα ακάρεα της τραχείας όπως είναι ήδη γνωστό είναι παράσιτα τα οποία προσκολλώνται στην τραχεία των πουλιών γαντζώνοντας με τα νύχια τους στους βλεννογόνους υμένες της τραχείας και τρέφονται με το αίμα που πίνουν από εκεί. Πολλές φορές και όταν η κατάσταση είναι προχωρημένη, δημιουργούνται μικρές πληγές από το πιάσιμο των νυχιών οι οποίες με τον καιρό φλεγμαίνουν δημιουργώντας δευτερογενείς μολύνσεις που οφείλονται πλέον σε βακτηρίδια. Έτσι τα πουλιά εκτός από τα παράσιτα, πάσχουν και από τη μόλυνση των πληγών που υπάρχουν στην τραχεία τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις λοιπόν και αναλόγως της αξιολόγησής τους από κάποιο ειδικό, χορηγείται παράλληλα με την ιβερμεκτίνη και κάποιο αντιβιοτικό φάρμακο, όχι βεβαίως για την καταπολέμηση των παρασίτων αλλά για την αντιμετώπιση των μολύνσεων που δημιουργούνται από την κατάσταση που αναφέρω πιο πάνω.
 
Back
Top