Αναπαραγωγή Ringneck, green cheeked conures ζευγαρωμα

Πόλη
Λιβαδειά
Σε ποια ηλικία είναι έτοιμα για αναπαραγωγή τα ring neck και σε ποια οι green cheeked conures. Ε"χω ένα ζευγάρι από το κάθε είδος που προανέφερα στην κατοχή μου και είμαι σχέτικά άποιρος οποιαδήποτε άλλη συμβουλή για το ζεύγάρωμα αυτών των δυο ειδών δεκτή. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Απ όσο ξέρω για τα Ringneck, τα αρσενικά όταν είναι 3 χρόνων περίπου και τα θυληκά 2.
Να τα χαίρεσαι!

Tα Greencheeked conures ωριμαζουν σεξουαλικα στο ενα ετος της ηλικιας τους αλλα ειναι καλο να περιμενεις να γινουνε 2 ετων για να αποφυγεις προβληματα του θηλυκου. Green-cheeked Conures aka Yellow Sided Conures

Τα ringnecks ωριμαζουν σεξουαλικα στο 1,5 ετος αλλα επισης γνωμη μου ειναι να γινουν σιγουρα 2 ετων για να ζευγαρωσουν.
Indian Ringneck Parrots
Πολλα μπορουν να συμβουν και καλυτερα να περιμενεις λιγο παραπανω παρα να στεναχωριεσαι μετα. 😉

Μιας και τα αρσενικά ringneck εμφανίζουν δαχτυλίδι γύρω στα τρία τους χρόνια που είναι και σύμβολο της σεξουαλικής ωριμότητάς τους θα σου πρότεινα να περιμένεις να γίνουν τόσο. Αν είναι μικρότερα είσαι σίγουρος ότι είναι ζευγάρι;

Nai eimai sigouros oti einai zeugari euxarirtw gia tis apanthseis sas. Emena
Enas petsopas m eipe oti ta ringneck zeugarwnoun
Stn 1 xrono! Ta ringneck pantws opos k oi conures m einai 2 peripou xronwn ti mou proteinete?

Τα pet shops δεν νομίζω ότι είναι και το καλύτερο μέρος για συμβουλές πλην εξαιρέσεων.
Τη γνώμη μου στην είπα πιο πάνω. Καταλαβαίνω βέβαια την επιθυμία σου να τα βάλεις μαζί! Κι εγώ έτσι θα αισθανόμουν! Δεν ξέρω από conures αλλά επειδή έχω διαβάσει λίγο για ringnecks λόγω του δικού μου, λάβε υπ' όψη ότι δεν γίνονται ζευγάρια εύκολα. Θέλω να πω ότι μπορείς να τα βάλεις μαζί στην αναπαραγωγική περίοδο αλλά πέραν αυτής μπορεί να τσακώνονται. Δεν δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς. Εσύ τα έχεις μαζί; Επίσης αν σου είναι εύκολο θα ήθελα να μου πεις πώς ξεχώρισες το αρσενικό αν δεν έχει δαχτυλίδι στο λαιμό του. Έκανες τεστ DNA;

Ναι εγώ μαζί τα έχω κ μου εχουν δείξει σημάδια ζευγαριού χωρίς να τσακώνονται ποτέ.Από ότι μου είπε το πετ σοπ που τα αγόρασα τα έχει υποβάλει σε τεστ DNA ώστε να δει το φ"υλο του καθενός τους αλλά κ από ότι βλέπω το δαχτυλίδι αρχίζει σιγά σιγά να σχηματίζεται στον αρσενικό.

Ναι εγώ μαζί τα έχω κ μου εχουν δείξει σημάδια ζευγαριού χωρίς να τσακώνονται ποτέ.Από ότι μου είπε το πετ σοπ που τα αγόρασα τα έχει υποβάλει σε τεστ DNA ώστε να δει το φ"υλο του καθενός τους αλλά κ από ότι βλέπω το δαχτυλίδι αρχίζει σιγά σιγά να σχηματίζεται στον αρσενικό.

Σου εδωσε τα χαρτια απο την εξεταση; Αν οχι πηγαινε και ζητησε τα αν πηρες τα πουλια προσφατα, διαφορετικα εγω θα αμφεβαλα οτι λεει αληθεια...

Νομιζω πως αν περιμενεις λιγο ακομη για να σιγουρευτεις πως τα πουλια ειναι 2 χρονων και οχι περιπου 2 τοτε το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει. :) Σε τι κλουβια τα εχεις; Εχουνε χωρο; Τι περιλαμβανει η διατροφη τους; Τα εχεις δει να φλερταρουνε η να ζευγαρωνουν;

Όχι χαρτιά απ την εξέταση δεν έχω όμως ο πετσοπάς είναι φίλος του πατέρα μου οπότε τον εμπιστεύομαι δενν ακολουθώ καποια ιδιαίτερη διατροφη κ το κλουβί που τα έχω ειναι 45χ45χ40 αν κ συνήθως τα έχω έξω κ κάθονται στο σταντ του κλουβιού.

Αν και εμένα μου αρέσουν τα μεγάλα κλουβία για τα πουλία.. Πιστεύω οτι το κλουβί σου είναι λίγο μικρό για να φιλοξενήσει δυο πουλια! Περίμενε τη γνώμη των εμπειρότερων.

https://community.petbirds.gr/threads/green-cheeked-pyrrhura-molinae.8104/ λατρεμενο μου ειδος κονουρας! αν εισαι τυχερος μπορει και τον μαιο να δεις αυγουλακια αν ειναι τωρα δυο ετων τα πουλακια. Οσο για τα ρικνεκ το κλουβι που εχεις ειναι ηδη μικρο για ενα πουλι. Εχε υποψιν σου οτι η φωλια που θα χρειαστουν για το ζευγαρωμα εχει διαστασεις περιπου οσο ειναι το μισο κλουβι σου. Φανταζομαι οτι θα ξερεις καποιες αλλες προυποθεσεις που απαιτουνται για να γινει το ζευγαρωμα, προσεγμενη διατροφη, ησυχο και απομονωμενο μερος κτλ

Back