Γενικά Sturnus vulgaris ή αγγλικά starlings

andreasrodos

PB Member
Εγγραφή
21 Απρ 2006
Μηνύματα
466
Πόλη
Ρόδος
Τα συγκεκριμένα πουλιά είναι sturnus vulgaris ή αγγλικά starlings!
Όποιος γνωρίζει την ελληνική ονομασία, ευπρόσδεκτος!
 
Σχετικό περιεχόμενο

Συνημμένα

  • sturnus_vulgaris_da5150.webp
    sturnus_vulgaris_da5150.webp
    24,9 KB · Προβολές: 84
  • sturnus_vulgaris_ea2602.webp
    sturnus_vulgaris_ea2602.webp
    33,5 KB · Προβολές: 88
Ανδρέα, είναι το Ψαρόνι (Ευρωπαϊκό).

Υπάρχουν, έχεις δει ψαρόνια στη Ρόδο;
 
Ψαρονια. Τους χειμερινους μηνες ταξιδευουν κατα μεγαλα σμηνη! Οσοι μενουν Πειραια θα τα εχουν δει σιγουρα! Ειδικα Πασαλιμανι.
 
Ανδρέα εμείς στη Σαλονίκη τα λέμε μαυροπούλια. Από νωρίς την άνοιξη τα έχω κάθε χρόνο στη διπλανή κεραμοσκεπή όπου αναπαράγονται. Μάλιστα φέτος έσωσα κι ένα μικρό που κατα λάθος έπεσε από τη φωλιά. Είναι πολύ ήρεμα και φιλικά πουλιά αν και από κελάϊδημα... (πάλι καλά και για ευνόητους λόγους)
Το κυνήγι του απαγορεύεται με ειδικό νόμο μαζί με άλλα 2-3 είδη πουλιών.
 
Παιδιά τα πουλιά αυτά είναι τα ψαρόνια. Υπάρχουν δύο είδη. Το ένα είναι μάυρο με λευκά στίγματα σαν τελείες σε όλου τους το σώμα και το άλλο είδος φέρνει λίγο στον πετροκότσιφα. Στην ελλάδα τα πιο γνωστά είναι αυτά με τα λευκά στίγματα. Έρχονται στην χώρα μας τους χειμερινούς μήνες κατα χιλιάδες. Αν πέσουν μέσα σε ελαιώνα τον ριμάζουν. Το κυνήγι τους επιτρέπεται αφού χαραχτηρίζονται ως επιβλαβή. Το κρέας τους δεν είναι και πολύ νόστιμο μιας και είναι σκληρό και μυρίζει.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες, αναλυτικές και εύστοχες απαντήσεις σας!
 
Ισίδωρε συμφωνώ σχεδόν σε όλα αλλά δες κι αυτό!
«[Το διάταγμα της 21ης Μαρτίου 1997] εξαίρεσε από τα είδη των οποίων επιτρέπεται η θήρα, μεταξύ άλλων, το ψαρόνι (Sturnus vulgaris), τον ιταλοσπουργίτη (Passer italiae), τον δενδροσπουργίτη (Passer montanus), καθώς και τον σπιτοσπουργίτη (Passer domesticus), είδη τα οποία εξακολουθούσαν παλαιότερα να συλλαμβάνονται για να αποτελέσουν ζωντανούς κράχτες χρησιμοποιούμενους στη θήρευση με ενέδρα.
Η προστασία που παρέχεται στα τέσσερα αυτά είδη δεν επιτρέπει τη χρήση τους ως κραχτών για τη θήρευση· επιβάλλεται επομένως να επέλθουν τροποποιήσεις στους ισχύοντες σχετικά με τη διαχείριση των εγκαταστάσεων συλλήψεως κανόνες...]»
Εκτός κι αν έχει αλλάξει από τότε κάτι.
 
Γράψτε λάθος! Το κυνήγι του επιτρέπεται όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Ισίδωρος αλλά και ο Μάκης. Το παραπάνω διάταγμα τώρα που το διάβασα πιο προσεκτικά απλά απαγορεύει τη χρήση ζωντανών κραχτών για θήρευση. Αυτή είναι η διαφορά!
 
Γράψτε λάθος! Το κυνήγι του επιτρέπεται όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Ισίδωρος αλλά και ο Μάκης. Το παραπάνω διάταγμα τώρα που το διάβασα πιο προσεκτικά απλά απαγορεύει τη χρήση ζωντανών κραχτών για θήρευση. Αυτή είναι η διαφορά!
🙄κριμα που αυτη ειναι η διαφορα!
 
Back
Top