Ασθένειες Tabernil ή epithol στο καναρίνι μου;

Πόλη
Άλιμος
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Χθες αγόρασα την αλοιφή pomada της tabernil για την ποδάγρα του ενός καναρινιού μου. Χρησιμοποιούσα το podagrine αλλά δεν είδα αποτέλεσμα. Είναι καλή αυτή η αλοιφή ή το epithol είναι καλύτερο; Δεν έχει μαυρισμένα δαχτυλάκια, απλά πολύ σκληρά και μεγάλα λέπια. Σήμερα θα πάμε και στον πτηνίατρο ούτως ή άλλως (για το θέμα του ράμφους και του ήχου σπασίματος σποριών που έκανε κάποτε), αλλά η εμπειρία σας σίγουρα θα μου φανεί χρήσιμη. Ευχαριστώ :D

Και τα 3 σκευασματα που αναφερεις ειναι εξαιρετικα αρκει να γνωριζουμε την ακριβη αιτια που προκαλεσε το προβλημα και να δωσουμε την καταληλη θεραπεια με το αναλογο σκευασμα μονο τοτε θα εχουμε και αναλογα θετικα αποτελεσματα

Ελπίζω ο πτηνίατρος να εντοπίσει το ακριβές πρόβλημα. Πιο παλιά έκανε αυτό το "τσικ" σα να σπάει σπόρια, αλλά δεν είχε άλλο σύμπτωμα. Μόνο την ποδάγρα και την ουρά του που επί μονίμου βάσεως είναι σα σουρομαδημένη. Μπορεί τα ακάρεα να πήγαν από την μύτη στην ουρά πχ? Γιατί αν τα είχε όντως στην τραχεία, τόσοι μήνες που πέρασαν δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα με κελάηδημα κλπ?

Είναι άλλα τα ακάρεα της τραχείας και άλλα του πτερώματος.

Back