Γενικά Timbrado δεν έβγαλε φτερά στην ουρά μετά την πτερόρροια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης H-725
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

H-725

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Εχω ενα timbrado και μετα την πτερορροια ενω μου εχει ντυθει κανονικα δεν μου εχει βγαλει φτερα στην ουρα. Προβλημα κυστης δεν εχω παρατηρησει και φυσικα το καναρινι ειναι μια χαρα, τρωει, πινει, κελαιδαει. Εχει κανεις παρατηρησει
ιδιο φαινομενο και αν ναι εχετε να μου προτεινετε κατι;

Μήπως το έχεις σε μικρο κλουβι; Οταν είναι σε μικρο κλουβι και να βγουν λίγα φτερακια χτυπιούντε στα πλαινα του κλουβιού και πέφτουν. Εαν ναι άλλαξε κλουβι. Και εγω την πάτησα ετσι καποια στιγμη. 😉

Το πουλι ειναι σε ζευγαρωστρα οποτε δεν θεωρω οτι δεν εχει χωρο...

Δεν έχει καθόλου ουρά, λείπει εντελώς ή τα φτερά της ουράς είναι τόσο πολύ μικρά που φαίνεται σαν να μην έχει καθόλου; Μήπως είναι σπασμένα στην αρχή του καλαμιού;

Ο χωρος μπορει να ειναι μεγαλος ( η΄μικρος ) η αποσταση της ουρας του απ΄τα καγκελα εχει σημασια...
Μπορει δηλ. Οταν καθεται η΄ στριβει να μη την κτυπαει στα καγκελα;

Ο χωρος μπορει να ειναι μεγαλος ( η΄μικρος ) η αποσταση της ουρας του απ΄τα καγκελα εχει σημασια...
Μπορει δηλ. Οταν καθεται η΄ στριβει και να μη την κτυπαει στα καγκελα;

Φίλε Η-725, επειδή πρόσφατα αντιμετώπισα το ίδιο συμβάν, κοίταξε προσεχτικά μήπως έχουν σπάσει τα φτερά του πολύ κοντά στην βάση της ουράς, όπως σου είπε και ο Σταύρος. Αυτό είχε συμβεί σ εμένα τουλάχιστον και με την παρότρυνση των φίλων μου του έβγαλα τα σπασμένα φτεράκια και τώρα το καμαρώνω με την μικρούλα του ουρίτσα.

Εύχομαι να συμβαίνει και σε σενα το ίδιο για να το καμαρώσεις και παλι με την όμορφη ουρά του.

Τα καλαμακια ειναι αρκετα μακρια απο τα καγκελα οποτε δεν θεωρω οτι οταν στριβει οτι βρισκει, αλλωστε στον ιδιο χωρο περσι ηταν μια χαρα. Οσο για την ουρα δεν υπαρχει τιποτα σπασμενο απλως λειπουν! Δεν μπορω να το καταλαβω πρωτη φορα μου συμβαινει κατι τετοιο...

πες μου σε παρακαλω αν το εχεις μεσα η εξω, δευτερον αν λειπει ολο το φτερο και δεν εχει ουτε ιχνος δες για αρπακτικα{συνηθως γατες και ποντικια βγαζουν την ουρα, τα γερακια η κουκουβαγιες βγαζουν κοματι απο το πουλι}αν το εχεις μεσα δες για φτεροφαγο{ειδος ακαρεου} αυτα απο μενα

Και σε μένα η θυληκιά που φιλοξενώ φαίνεται να μην έχει ουρά, ή έχει αλλα είναι πολύ μικρή. Πέρασε πρόσφατα πτερρόρια και ίσως είναι αυτός ο λόγος. Τώρα άρχισαν να στρώνουν τα φτερά της. Να περιμένω ουρά μιας και είναι το τελευταίο μέρος που αλλάζουνε φτέρωμα ή να το ερευνήσω καλύτερα; Πάντως έτσι δείχνει πιο κομψή και ίσως ερεθιστική για τον μάγκα μου😛

ναι, το καστανο-μαυρο καρε με φραντζα - αλα Κλεοπατρα ειναι στη μοδα! Κι αν κανει ς και μωβ ανταυγιες γινεσαι και emo:Dνα εισαι καλα Γιωργο! 🙂

και εσυ να'σαι καλά Κατερίνα. Μόνο που αυτές οι αντάυγιες έβαλαν ιδέες στις καναρίνες μου και ζητουν κομμωτήριο.

Καταρχην θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και τις απαντησεις σας. Κατα δευτερον τα φτερα λοιπουν απο την ριζα οποτε ουτε ειναι σπασμενα ουτε ειναι μικρα. Το πουλι εχει ντυθει εδω και καιρο αποτε δεν νομιζω οτι δεν θα ειχαν βγει και πισω μερικα...
Τα πουλια βρισκονται σε κλειστο χωρο οποτε αποκλειω επιθεση απο αλλο ζωο
αλλα και αν υπηρχε δεν νομιζω να διαλεγε μονο ενα απο τοσα αλλα...
Εχω δοκιμασει frontline και βερμικτινη(αν την προφερω καλα)κατοπιν συμβουλης κτηνιατρου για φτεροκοκκο η πιθανους ψυλλους σε εκεινη την περιοχη.
Και παλι ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους!
Ουτως η αλλως ενα πουλι ειναι αναμεσα σε αλλα υγειεστατα(δεν το λεω περιφρονητικα), συνεχιζουμε κανονικα...
Ευχομαι απο καρδιας καλα ζευγαρωματα και καλες γεννες...

Ειχε ουρα το πουλι παλια; Πες μας πως το βρηκες; Εχεις σκεφτει την περιπτωση γενετικης ανωμαλιας;(Ειχα ενα θηλυκο παλια χωρις φτερουγες)..
Και τιποτα απο τα παραπανω να μην ειναι.. Αφου ειναι καλα τι σκας; Μην κολησει και τα αλλα "κολοβιαση";😀!

Back