Φροντίδα Zako συμβουλές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zoldan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zoldan

PB New Member
Εγγραφή
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
11
Πόλη
Κορυδαλλός
kalispera eimai neos sto site kai xeromai pou vrika tetio forum
thelw ti voithia sas agwrasa ena zako einai 7 minwn ton exw 1 vdomada twra alla den einai filikos mazi mou.
otan plisiazw to xeri mou tromazei kai feugei enw pernaw arketes wres mazi tou kathimerina.
mipos to pouli einai megalo kai den me dexete eukola i thelei to xrono tou ;
pragmatika den exw idea.mporei to pouli na ginei filos mou?
help me plase

thnks
 
Καλως ορισες! Δωσε χρονο, στην φιλια σας. Σιγα σιγα θα αναπτυχθει. Ειναι πολυ εξυπνα πουλια.Αλλα οπως ολα.. Θελουν χρονο. Να εισαι υπομονετικος.. Οταν το πλησιαζεις να εισαι ηρεμος.. Απεφυγε τις βιαστικες και γεματες ενταση κινησεις. Κανε παντα οτι πρεπει.. Αργα..ηρεμα... Με σιγουρια. Να του μιλας.. Και να το κοιτας με αγαπη καταματα. Νιωθει καταλαβαινει.. Και με τον καιρο.. Θα γινετε φιλαρακια!
 
Φροντισε την ωρα που περνας μαζι του να μην διασπουν την προσοχη του αλλα πραγματα πχ. αλλος ανθρωπος στον ιδιο χωρο να κανει εντονες κινησεις, δυνατοι ηχοι κτλ Θελει τον καιρο του να προσαρμοστει μην ξεχνας οτι οι συνθηκες στα pets ειναι μαλλον στρεσογονες, αλλαξε περιβαλον, μυρωδιες, ηχους, τα παντα. Ειναι ευαισθητα πλασματα και πολυ τρυφερα. Θελει ηρεμια για να αισθανθει ασφαλεια και να σε εμπιστευτει. Δινε του φρουτα με το χερι σου η΄ οτι αλλο του αρεσει δηλ. Βρες τροπους να τον κανεις να σε πλησιαζει και αυτος.. Ολα θα φτιαξουν με ηρεμια και ΑΓΑΠΗ
 
Καλημέρα! Οι συμβουλές των κοριτσιών είναι πάρα πολύ σωστές!

Αν σκεφτείς οτι ο μέσος όρος ζωής τους είναι τα 65 χρόνια, ο φιλαράκος σου είναι ακόμα μωρό! Δωστου χρόνο να προσαρμοστεί στην καινούρια κατάσταση. Να ανησυχήσεις μόνο σε περίπτωση που τον δείς να αυτοτραυματίζεται βγάζοντας τα φτερά του. Διάβασε το άρθρο με τον Αφρικανικό Γκρίζο παπαγάλο και νομίζω οτι θα βοηθηθείς αρκετά.

Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές της Σοφίας και της Σισσυ, να μην εκπλαγείς καθόλου αν σε λίγο καιρό αρχίσει να σου μιλάει και να σου τραγουδάει!

Θα χαιρόμαστε πολύ αν μας ενημερώνεις για την πορεία την προσαρμογής του, τις συνήθειές του, τις ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς, του προκειμένου να μάθουμε και εμείς περισσότερα πράγματα γύρω από αυτό το πολύ έξυπνο και συναισθηματικό πουλί!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κάτι που ξεχάσαμε να αναφέρουμε και είναι πολύ σημαντικό, είναι το εξής:Αν βγάζεις το πουλί έξω απο το κλουβί να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός. Τα πουλιά αυτά αρέσκονται να μασουλάνε με το ράμφος τους διάφορα αντικείμενα θεωρώντας το παιχνίδι προκειμένου να εξασκούν το ράμφος τους. Ετσι πολλές φορές μασουλάνε καλώδια από ηλεκτρικές συσκευές με άμμεσο κίνδυνο όχι μονο για το ίδιο το πουλί αλλά και για την σωματική ακεραιότητα όλων των μελών της οικογένειας...

Επίσης αν στο σπίτι έχετε γλάστρες με αληθινά φυτά, να προσέχετε μην τυχών και κάποια από αυτά είναι βλαβερά - δηλητηριώδη, για το συγκεκριμένο είδος πουλιού. Δυστυχώς δεν γνωρίζω ποια έιναι τα συγκεκριμένα είδη φυτών, αλλά ίσως κάποιος εμπειρότερος γνωρίζει να σε βοηθήσει.
 
thnks se olous gia tis simvoules me provlimatise vasika auto me to me ta ftera tou pou eipate giati madiete arketa opos kai to podi tou pou to vazei monimos sto stoma kai to tsimpaei me mania.
mou deixnei oti einai pooli stresarismenos alla den ton tromazw i tou milaw dinata twra giati einai toso stresarismenos den kserw alla logika opos lete tha thelei to xrono tou (euxomai)
 
Εγω θα σου προτεινα να τον δει προληπτικα ενας κτηνιατρος ειδικος στα πουλια, για καθε ενδεχομενο (θα βρεις ονοματα και διευθυνσεις στην κατηγορια πτηνιατροι) Καλυτερα να εισαι σιγουρος οτι το πουλι δεν πασχει απο κατι. Ειναι ευαισθητα και συναισθηματικα... αλλα ας εισαι σιγουρος οτι δεν υποφερει οργανικα Με τους παπαγαλους δεν ειναι απλα τα πραγματα, εχουν απαιτησεις πουλιου και ζωου (σκυλου η΄γατας αν θελεις )μαζι.
 
το εχω σκεφτει για τον γιατρο γιατι ειναι λες και εχει μια μονιμη φαγουρα εκτος και αν το κανει απο αμηχανια
 
Αγαπητέ zoldan,
όλες οι απαντήσεις που πήρες από τα άλλα μέλη, μπορώ να πω ότι, με βρίσκουν απολύτος σύμφωνη.
Αλλα, επειδή τυχαίνει να φροντίζω εδώ και 7 χρόνια Αφρικάνικο Γκρι, μπορώ να σου πω και κάποιες εμπειρίες παραπάνω που έχω αποκτήσει αυτά τα χρόνια.

Καταρχήν λες ότι τον έχεις μία εβδομάδα περίπου, επέτρεψέ μου να σου πω, εσύ επέλεξες να είστε μαζί και όχι αυτός:D
Το πουλί σίγουρα δεν προσαρμόστηκε ακόμα μέσα σ'αυτήν την εβδομάδα, είναι πολύ λίγος ο χρόνος αυτός.
Να φανταστείς ο δικός μου, μετά από τόσα χρόνια και πάλι αντιδρά παράξενα στις αλλαγές (χώρου, κάποιου διαφορετικού αντικειμένου, άλλου ατόμου)

Τώρα στο θέμα (συμβουλές):
1. Ας τον να νιώσει τον χώρο - βάλτον κάπου ήσυχα προς το παρόν ή κάπου που να έχει γωνίτσα να κρυφτεί.
2. Του βρήκες όνομά; - πλησιάζέ τον σιγά σιγά χωρίς θορύβους, και μήλα του κανονικά με ήρεμη φωνή (π.χ. λέγε του, το ονομά του, να το συνηθίζει...)
3. Η επαφή με το χέρι 1- όπως είπαν και οι άλλοι πρίν δίνε του κάτι να μασουλάει, δίνε του φυστίκια που τους αρέσουν πάρα πολύ ή κάτι ακόμα πιο μεγάλο (για να έχεις την ασφάλεια από το τσίμπιμα προς το παρόν)
4. Η επαφή με το χέρι 2 - Θα αργήσει να σε εμπιστευθεί (να ανεβαίνει) στο χέρι και ειληκρινά να θα πω, ξέχνα το προς το παρον αυτό.
5. Όταν βραδιάζει ρίχνε του κάτι πάνω στο κλουβί (νιώθουν πιο ασφαλεις και ξεκουράζονται καλύτερα κατά την διάρκεια της νύχτας και την ημέρα θα είναι πιο κεφάτος.)

Άλλη συμβουλή...
Θα μπορούσα να σου πώ πάρα πολλά για τις πρώτες επαφές,
αλλά προς το παρόν θα περιοριστώ, εκτός και εάν έχεις κάποια απορία,
θα χαρώ να βοηθήσω όσο μπορώ.

Τώρα για το θέμα εάν θα το πάς σε γιατρό...
όπως επισύμανες (mou deixnei oti einai pooli stresarismenos) λογικά αυτό θα είναι και δυστυχώς φίλε μου ο γιατρός δεν νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι γι'αυτό νομίζω, αλλά μόνο εσύ και το περιβάλλον στο οποίο τον έχεις.

Εάν δεν παρατηρεις άλλες ασθένειες (ατονία, μαρασμό, φτερνίσματα με υγρό και από καπου απώλεια αίματος) μην μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία αυτήν την στιγμή...
Ένα τσεκ-απ όμως κάποια στιγμή καλό είναι να του κάνεις 🙂

Αυτά από μένα.
 
πραγματικα ευχαριστω ολους σας γιατι εχω λιγο απελπιστει που τον βλεπω να με φοβαται ελπιζω οτι καποια στιγμη θα συνηθισει.
κατι ακομα ξερω π.χ τα σκυλια μαθαινουν μεχρι καποια ηλικια,ισχυει κατι παρομοιο με το zako?
 
κατι ακομα ξερω π.χ τα σκυλια μαθαινουν μεχρι καποια ηλικια,ισχυει κατι παρομοιο με το zako?

zoldan, όταν λες τα σκυλιά μαθαίνουν μέχρι κάποια ηλικία τι εννοείς;
Εάν κατάλαβα καλά εννοείς ότι, εάν είναι να περάσουν κάποια βασική εκπάιδευση, τότε αυτή πρέπει να γίνει μέχρι κάποια ηλικία αλλιώς μετά είναι αργά.

Απ'ότι μας είπες ο δικός σου παπαγάλος είναι μόλις 7 μηνών.
Εάν αναλογιστείς ότι το είδος αυτό ζεί μέχρι τα 60 - 70 του, τότε συγκριτικά το δικό σου είναι παιδί ακόμα (έτσι πιστεύω...) αλλά δεν παύει να διαμορφώνει από τώρα τον χαρακτήρα του και τις συνήθειές του.

Βασικά (εντελώς πληροφοριακά, εάν δεν το γνωρίζεις) ο African Gray παπαγάλος είναι σύμφωνα με πολλους ειδικούς, ένας παπαγάλος με πολύ υψηλή νοημοσίνη, μερικοί τον κατατάσουν στην ίδια κλίμακα νοημοσίνης με δελφίνη και χιμπαντζή.
Υπολογίζετε ότι η νοημοσίνη του παρομοιάζετε με την νοημοσίνη ενός πεντάχρονου παιδιού και τις λέξεις που λεει δεν τις μιμείτε μόνο, αλλά καποιες φορές τις λέει συνειδητά (και πίστεψέ με όντως έτσι είναι! Θα ξετρελαθείς όταν ακούσεις κάτι εκεί που δεν το περιμένεις.)

Υπομονή και όλα θα στρώσουν... Πες ότι απέκτησες ένα αδερφάκι, έτσι να του φέρεσε σαν ένα μικρό παιδί.
Και ακόμα να του μηλάς χαρακτηριστικά, δώσε ενδιαφέρον στις λέξεις σου και θα δείς να αλλάζει το ύφος του.
Θα σε ανταμείψει κάποια στιγμή, όταν θα ακούσεις να λεει λέξεις με την φωνιτική σου χροιά (ΕΓΩ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ:D!)

Φιλικά,
Α.
 
thnks se olous gia tis simvoules me provlimatise vasika auto me to me ta ftera tou pou eipate giati madiete arketa opos kai to podi tou pou to vazei monimos sto stoma kai to tsimpaei me mania.

To μάδημα είναι μάλλον νευρικό, αργότερα αν έχει κάτι άλλο να ασχολείται θα το σταματήσει.
Αυτό με το πόδι με ανησυχεί λίγο (φοβάμαι ακάρεα των ποδιών), μήπως υπάρχει μια λευκή σκόνη στα πόδια του;
 
Γιατι αν ειναι ακαρεα θα πρεπει να τον ενοχλουν και θα χρειαστει την καταλληλη θεραπεια. Εγω και παλι σε συμβουλευω καποια στιγμη να το δει κτηνιατρος Δεν πιστευω οτι εχει προβλημα αλλα ειμαι αυτης της τακτικης, οταν προκειται για ενα πουλι μεγαλο η΄ενα ζωο (νεο). Προτιμω να μη μενω στο τι ειμαι σε θεση να καταλαβω 😱 και ας πληρωσω μια επεισκεψη Στις μεταφορες του, καλυτερα να σκεπαζεις το κλουβι με ενα πανι ωστε να μην βλεπει και αναστατωνεται περισσοτερο, ηρεμες κινησεις και να του μιλας για να νιωθει καποιον γνωστο κοντα του.
 
Back
Top