Ασθένειες Άκεφο μπάτζι έχει συνέχεια γερμένο το κεφάλι μπροστά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Souki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Souki

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουλ 2021
Μηνύματα
25
Πόλη
Αγρίνιο
Καλησπέρα! Έχω δύο Μπάτζι εδώ και 6 μήνες! Πριν 1,5 μήνα έγινε διακοπή ρεύματος ένα βράδυ και τα πουλάκια έπαθαν πανικό με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο από την επόμενη κι όλας μέρα άρχισε να μην είναι καλά! Είχε τρεμουλο και ήταν άκεφο! Υπέθεσα ότι φοβήθηκε από το χθεσινό επεισόδιο και θα ηρεμήσει! Δυστυχώς όμως δεν ηρεμούσε και το πήγα στον κτηνίατρο όπου μου είπε ότι δεν έχει κάτι θα του περάσει. Ξεκίνησε επίσης και μου έγερνε το κεφάλι στα πλάγια για κάποιες μέρες! Το ξαναπάω στον κτηνίατρο και μου είπε ότι έτσι του αρέσει να κοιμάται! Και ειμαστε τώρα σε μια κατάσταση όπου το πουλάκι είναι σχεδόν συνέχεια με το κεφάλι τώρα γερμενο μπροστά! Κουτσουλιές είναι κανονικές, δεν κάθεται στον πάτο, δεν είναι φουσκωμένο, δεν έχει μισάνοιχτα μάτια απλά είναι εντελώς άκεφο, και με το κεφαλάκι όπως προείπα προς τα μπροστά! Το χώρισα με το άλλο παπαγαλακι και ξαναπήγα χθες σε άλλο κτηνίατρο όπου και μας έδωσε βιταμίνες για το στρες και την καταπόνηση! Συγνώμη αν σας ζαλισα αλλά δεν ξέρω τι να κάνω! Το λυπαμαι δεν θέλω να ταλαιπωρείται! Έστειλα και mail σε κτηνίατρους άλλους αλλά τίποτα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα! Μήπως μπορείτε να ανεβάσετε μερικές φωτογραφίες του μπάτζι? Από διάφορες φ=γωνίες αν γίνεται ώστε να δούμε ακριβώς πώς στέκεται? Ακτινογραφίες έχουν γίνει. Τραγουδά καθόλου? Καθαρίζεται? Το τρέμουλο έχει περάσει και πού ήταν, στις φτερούγες, στο κεφάλι/λαιμό ή στον κορμό?
Επίσης βιταμίνες για στρες δεν βγαζει νόημα. Για καταπόνηση ή ανεπαρκή διατροφή, ναι, αλλά το στρες δεν έχει σχέση με το πόση βιταμίνη C, D ή όποιο άλλο γράμμα, πέραν του ότι η έκθεση στον ήλιο βοηθά στον μεταβολισμό τους, οπότε αν δεν κινείται πολύ (φαίνεται να πονά?) τότε ίσως έχει μια έλλειψη. Για το στρες υπάρχουν κάποια σκευάσματα, μαλιστα είναι όμοια με ανθρώπινα, μπορείτε να τα πάρετε από φαρμακείο, και έχουν κάποιο αποτέλεσμα αν όντως το πουλάκι υποφέρει από άγχος. Τι φύλο και ηλικία έχουν?
Τέλος, ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί.
 
Ξέρετε άλλον τρόπο; Το ξέρω ότι δεν λειτουργεί ο συνδεσμος δυστυχώς. Το τρεμουλο δεν έχει περάσει και είναι στα φτερά, καθαρίζεται κανονικά ακόμα. Είναι κάτω του ενός έτους και είναι θυληκο! Δεν δείχνει να πονάει κάθεται όλη μέρα ή στην κούνια ή στο κλαδάκι και είναι με το κεφαλάκι σκυφτό.

IMG-20210703-143144.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Souki
Ποιές βιταμίνες σου έδωσε ο γιατρός;
Μπορείς να αναφέρεις την ονομασία του . Το πρόβλημα πιθανόν είναι νευρολογικής φύσεως, και το σύμπλεγμα των Β βιταμινών βοήθα στην αντιμετώπιση του γι'αυτό ο γιατρός σου έδωσε βιταμίνες.
 
@Vada 10 σταγόνες για 10-15 μέρες και λέγονται antistress solution της Tafarm. Η φωτογραφία φαίνεται;
 
Ναι, φαίνεται. Έχετε ξεκινήσει θεραπεία? Δυστυχώς όντως ακούγεται νευρολογικής φύσεως το προβλημα. Το άλλο πουλάκι πώς συμπεριφέρεται? Και τι ακριβώς έγινε όταν κόπηκε το ρεύμα? Χτυπιούνταν στα κάγκελα και έκρωζαν? Έχετε κοιτάξει καλά το κλουβί μήπως μας δώσει ένα στοιχείο για το τι μπορεί να έκανε την ζημειά?
Επίσης, ο σύνδεσμος αφορά το τρεμουλο? Μπορείτε να ανεβάσετε το βίντεο στο ΥΤ.
 
@Nausicaa Ναι έχω ξεκινήσει. Όταν έσβησε το φως άρχισαν να κοπανιουνται στο κλουβί σαν τρελά, χωρίς να φωνάζουν. Το άλλο παπαγαλακι είναι μια χαρά! Το κοίταξα το κλουβί δεν έχει κάτι. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω βίντεο με το τρέμουλο.
[automerge]1625568215[/automerge]
@Vada πιστεύεις ότι θα το βοηθήσει;
[automerge]1625568917[/automerge]
IMG-20210706-135108.webp
[automerge]1625568940[/automerge]
Πήγα τώρα να το δω και είναι έτσι. ☹️
[automerge]1625569007[/automerge]
Πώς να το βοηθήσω;..😥
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Souki Καταλαβαίνω, καμιά φορά τα πιάνει μια τρέλα. Αν μπορείτε, θα βοηθούσε να βγάλετε βίντεο όταν κινείται, έστω για να καθαριστεί. Έχετε προσφέρει κεχρί?
 
@Nausicaa όλα του τα έχω και κεχρι και στικάκια και βιταμίνες, θα προσπαθήσω γιατί μόλις με βλέπει κόβει πέρα! Έχω την εντύπωση πως δεν μπορεί να κρατήσει εντελώς ίσιο το κορμάκι του..θα πάω το απόγευμα πάλι σε άλλο κτηνίατρο να δω μήπως μου προτείνει κάτι άλλο.
 
@Souki Εννοώ με το χέρι, όχι να βρίσκεται στο κλουβί. Τα στικάκια, ειδικά τώρα που βρίσκεται σε μεγάλη ακινησία, δεν υπάρχει λόγος να τα δίνετε. Είναι πολύ παχυντικά και δ'υσκολο να φαγωθούν, οπότε αν πάει, μόνο ταλαιπωρείται.
Πάντα φοβόταν τόσο πολύ ή μόνο μετά την διακοπή ρεύματος?
Αν δεν μπορεί να σταθεί τελείως ευθυτενώς ίσως να είναι σπασμένο ή τραβηγμένο κάτι ή τσιμπημένο νεύρο. Θα πρότεινα να συνεχίσετε την θεραπεία, αλλά να πιέσετε για περεταίρω εξετάσεις.
 
@Nausicaa θα πάω το απόγευμα να δω τι θα μου πουν πάλι. Το λυπάμαι πολύ το καημένο κρίμα είναι. Όταν την πρωτοπηρα ήταν πολύ δραστήριο πουλάκι και τσαούσα...μετά τον νυχτερινό πανικό έχει μετατραπεί σε ένα φυτό...τίποτα όλη μέρα το κεφάλι κάτω και κάθεται. Πάντα με φοβόταν.δεχεται μόνο να της μιλήσω κοντα στο κλουβί αλλά να μπει χέρι μέσα πετάει σαν τρελή.έχω βάλει και στο χέρι λυχουδιες να έρθει τίποτα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Καταλαβαίνω, όντως είναι κρίμα, ας ελπίσουμε ότι ο γιατρός θα την βοηθήσει.
Μιας και φοβαται τόσο πολύ, δοκιμάστε απλά στην αρχή να προσφέρετε το τσαμπί ολόκληρο και από απόσταση.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Nausicaa πήγαμε κτηνίατρο και αυτός το antistress μου είπε να του δίνω! Δεν μπορούμε λέει να κάνουμε κάτι. Θα μπορούσε λέει να μου δώσει κορτιζόνη ή αντιβίωση αλλά δεν ξέρει αν θα βοηθούσε και δεν μου έδωσε τίποτα! Το έχω κάνει αυτό με το τσαμπί από απόσταση αλλά μπα.ας γίνει καλά κι ας με φοβάται!
 
Υπαρχει πιθανοτητα τέτοια συμπτωματα να ειναι αποτελεσμα έλλειψης βιταμινης Β αλλα θα πρεπει να γινει θεραπεια στοχευμένη και οχι απλα με ενα πολυβιταμινουχο σκευασμα.
 
@Tony Forpus καλημέρα! Υπαρχει σκεύασμα βιταμίνη Β να πάω να το πάρω;
[automerge]1625638354[/automerge]
@Tony Forpus κάτι τέτοιο εννοείτε.
[automerge]1625638490[/automerge]
Η έλλειψη βιταμίνης B μπορεί να παρουσιάσει τέτοια συμπτώματα;
 

Συνημμένα

  • IMG_20210707_091039.webp
    IMG_20210707_091039.webp
    20,7 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία:
Μετά από πολύ ψαξιμο σε κτηνιάτρους και pet shop εδώ στο Αγρίνιο δεν κατάφερα να βρω της landmark complex B ούτε καν άλλης εταιρίας έστω! Οπότε το έκανα παραγγελία και την Παρασκευή θα το έχω! Προς το παρόν δίνω με σύριγγα το antistress που έχει σύμπλεγμα B μέσα και κάπως σαν να το βλέπω καλύτερα.σκύβει πάλι αλλά τουλάχιστον έφαγε αυγουλακι και κεχρι καπως σαν να μου φάνηκε καλύτερα...
 
@Tony Forpus το εύχομαι! Αν και παρατήρησα από χθες ότι γέρνει μπροστά το κεφαλάκι όχι μέχρι τέρμα κάτω που το έκανε πολύ λιγότερο.και δεν το κάνει πια συνέχεια όπως πριν. Την περισσότερη ώρα είναι κάπως καλύτερα. Του δίνω με σύριγγα ινσουλίνης το antistress και βλέπω κατι πάει να γίνει.αν λάβω και σήμερα την βιταμινη B εύχομαι να βοηθήσει
περισσότερο! Ευχαριστώ που μου το πρότεινες! Τώρα πήγα να δω τι κάνει και έχει πέσει με τα μούτρα στο φαγακι του! Του δίνω της Deli Nature με φρούτα καλή είναι; Δοκίμασα και Manitoba αλλά τα πηραξε και την σταμάτησα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top