Ασθένειες Άκεφο μπάτζι έχει συνέχεια γερμένο το κεφάλι μπροστά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Souki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δηλαδή ήταν χαμηλά εδώ και ενάμιση μήνα και βελτιώθηκε μόλις έδωσες το διάλυμα? Οκ, μάλλον βοηθά! Σας εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!
Είναι πολύ καλή, εγώ δίνω Versele Laga προς το παρόν, αλλά μάλλον θα πάρω την ίδια, γιατί της Αυγής δεν της πολυαρέσει και δεν το έχω με το βρασιμο αυγών. Όταν λες ότι η τα πείραξε η Manitoba, τι συμπτώματα είχαν?
 
@Nausicaa δεν ήταν 1,5 μήνα κάτω το κεφαλάκι! Πριν 1,5 μήνα έγινε ο νυχτερινός πανικός και την επόμενη είχε τρέμουλο! Αργότερα ξεκίνησε το κεφαλάκι πλάγια και πριν μέρες μου ξεκίνησε να το έχει κάτω. Απλά 1.5 μήνα έχει αρχίσει και δεν είναι καλα! Το antistress του το δίνω 5 μέρες τώρα πρωί βράδυ με σύριγγα και από χθες παρατήρησα ότι καπως σαν πιο καλά μου φαίνεται! Αύριο θα πάρω το complex B (να ευχαριστώ και σένα που μου το πρότεινες). Ας πούμε το πρωί κοιμότανε με το κεφάλι κάτω αλλά όχι όπως στην φώτο τοοοσοοο κάτω λιγο πιο πάνω, κάποια στιγμή το έβαλε και πλάγια στα φτερά (ελπίζω να είναι καλό αυτό) και τρώει πιο πολύ από πρίν. Μάλλον το βοηθάει το antistress και αν πάρει και το σύμπλεγμα μήπως γίνει και καλά τελείως! Αυτά! Τώρα όσο αφορά την Manitoba δεν την ετρωγαν με την ίδια όρεξη και παρατήρησα ότι οι κοιτσουλιες τότε σαν να ήταν πιο μαλακές και έκαναν και παρα πολλές! Φαντάσου κάποια στιγμή σε ένα σημείο είχε γίνει σαν βουναλακι, και τα καθαρίσω και συνέχεια. Και ξαναγύρισα στην Deli Nature. Και όλα οκ. Και γω θα ηθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή την Versele αλλά δυστυχώς όμως εδώ δεν υπάρχει! Πάντως στο pet μου έχουν πει ότι η Dali Natura θεωρείται από τις καλές τροφές! Και στα παραδείσια μου αυτήν έχω.
[automerge]1625736925[/automerge]
IMG_20210705_204227.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Souki Με συγγχωρείς, δεν καταλαβα καλά τα γεγονότα. Οκ, αρα δεν θα έχει ατροφήσει και πολύ ο λαιμός τότε! Μια χαρά είναι να κοιμάται με το κεφάλι κάτω από την φτερούγα, όλα τα πτηνά κοιμούνται έτσι (μεταξύ άλλων τρόπων). Η Ίριδα κοιμάται έτσι μέσα στην ημέρα, πιθανώς γιατί την ενοχλεί το φως ή ο θόρυβος. Και να κοιμάται με το κεφάλι μπροστά δεν είναι θέμα, αντιθέτως σημαίνει ότι αισθάνεται άνετα στο περιβάλλον. Όταν πρωτομπήκε η ίριδα από το παράθυρο, κοιμόταν ευθυτενης, σαν να είχε καταπιεί μπαστούνι, αλλά με τον καιρό απλά γέρνει μπροστά όταν την παίρνει ο ύπνος για λίγο. Βεβαίως το ότι το παπαγαλάκι σου ειναι μονίμως έτσι δεν είναι καλό, αλλά εφόσον βελτιώνεται! Μπορεί να καθαρίσει ακόμα και τα πιο μακριά φτερα της ουρας?
Πάλι λάθος κατάλαβα, νόμιζα ότι μιλούσαμε για αυγοτροφή. Κανονικό μιξ ξεκίνησα με Rio, αυτό έχει το PetCity και ήταν το κοντινότερο στο οποίο έτρεξα όταν ακόμα η Ίριδα ήταν κρυμμενη σητν βιβλιοθήκη και το τρώει κανονικά. Άλλαξα σε Rio πτερόρροια μιξ όταν άρχισαν να της πέφτουν πολλά και μεγάλα φτερά και επιστρέψαμε στο κανονικό σχετικά πρόσφατα. Η Αυγή όμως, νέο μπάτζι για παρέα της Ίριδας, δεν το τρώει το Rio πολύ, σε σημείο που ανησυχούσα ότι θα μείνει, οπότε της πήρα Vitakraft με βότανα, γιατί της αρέσουν πολύ τέτοια φυτά, και το τρώει ευτυχώς! Ολόκληρα πελλετ δεν τρώνε, νομίζω όμως ότι τρώνε κάπως όταν τα τρίβω. Επειδή όμως είναι μεγάλη ιστορία θέλω να δοκιμάσω αυτές τις τροφές που λέγονται premium και απότι φαίνεται είναι πλήρεις ώστε να μην τρέχω για όλα όλη την 'ωρα. Παρεμπιπτώντως η Αυγή δεν τρώει την αυγοτροφή της Versele Laga και δεν ξέρω με τι να την αντικαταστήσω πέραν του κανονικού αυγού.
Αν δεν έχει το πετσοπ δοκίμασε στο διαδίκτυο, γενικά είναι οκ και με τα μεταφορικά και με το τι μάρκες έχουν.
 
Ειχα ακριβος το ιδιο προβλημα με ζευγαρι που αγορασα πριν 2,5 χρονια το θυληκο καθοταν ετσι συνεχεια καναμε ενα χρονο να το ξεπερασουμε. Δεν ξερω αν εφτεξε η καλη διατροφη η οι βιταμινες που εδινα ετσι και αλλιως αλλα εγω πιστευω οτι μεγαλη διαφορα εκανε οτι καθομουν και του μιλουσα με τις ωρες πολλες λιχουδιες πολλα παιχνιδια και το ξεπερασ;με εντελος με τις ελευθερες πτησεις μεσα στο σπιτι βεβαια βοηθησε και ο αρσενικος μιας και ημερεψαι πρωτος και συμετυχε σε οτι κ;ναμε μαζι ετσι παρακινουσε και αυτην να συμετεχει στα παιχνιδια μας.
[automerge]1625745317[/automerge]
Να και μια φωτο.
[automerge]1625745360[/automerge]
Μεχρι και σεξακι στον ομω μου κανουν.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210613_203102.webp
    IMG_20210613_203102.webp
    71,1 KB · Προβολές: 18
@Nausicaa απ'οσο έχω δει όχι δεν τα καθαρίζει τα πίσω τα μακρυά φτερά της ουράς.εγώ τους βάζω την παρακάτω αυγοτροφη που έχει και φρούτα και βιταμίνες και τους αρέσει. Την πέρνω 2.80ε τα 300gr. Εν το μεταξύ με έκανες και γέλασα να σαι καλά με την ατάκα...""σαν να είχε καταπιεί μπαστούνι..""😂...
[automerge]1625754001[/automerge]
@Μπαιρακταρης τασος καθοταν και εσάς με το κεφαλι της τόσο κάτω όσο το δικό μου; Το είχατε πάει στον κτηνίατρο σας είχε πει κάτι; Αφού το ξεπέρασε χαίρομαι! Μακάρι να το ξεπερασει και μένα! Όλη την ώρα την παρακολουθώ σαν τον Σέρλοκ Χολμς να δω πως είναι.
[automerge]1625754062[/automerge]
@Nausicaa IMG_20210708_171203.webp
[automerge]1625754177[/automerge]
@Nausicaa αν δεν κάνω λάθος βγάζει και για πιο μεγάλους παπαγάλους αν θες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus
Τώρα όσο αφορά την Manitoba δεν την ετρωγαν με την ίδια όρεξη και παρατήρησα ότι οι κοιτσουλιες τότε σαν να ήταν πιο μαλακές και έκαναν και παρα πολλές! Φαντάσου κάποια στιγμή σε ένα σημείο είχε γίνει σαν βουναλακι, και τα καθαρίσω και συνέχεια. Και ξαναγύρισα στην Deli Nature. Και όλα οκ.

@Souki Εν τάξει, είναι νωρίς ακόμα, και να μην είχε πρόβλημα γενικότερο, τους παίρνει καιρό να καθαρίζονται πλήρως όταν αλλάζουν περιβάλλον. Ευχαρστώ για την πρόταση, θα την δοκιμάσω. Αλλά γιατί μεγαλύτερους παπαγάλους? Και κοκατίλ μεγάλο θα μου έπεφτε! Δ΄το μπάτζι έχω.
 
@Nausicaa συγνώμη νόμιζα ότι έχεις ένα μπάτζι και έναν μεγάλο! Μόλις έδωσα και το σύμπλεγμα Β πριν λίγο παρέλαβα και το έδωσα, για να δούμε.
[automerge]1625813062[/automerge]
@Tony Forpus μου έκαναν παρααα πολλές κουτσουλιές και ήταν και λόγο πιο μαλακές από το φυσιολογικό.αφού παρ'ολο που τα διατηρώ καθαρά έβρισκα μέχρι και βουναλακι από κουτσουλιές πράγμα που με την Deli Nature δεν το κάνουν.πρεπει να τους πείραζε το έντερο η συγκεκριμένη. Και στο κουνελάκι μου που του είχα Manitoba παρατείρουσα ότι και αυτό μου έκανε σαν διάρροιες συχνά και την άλλαξα!
Να σας ρωτήσω και κάτι τελευταίο; Εσάς εκεί που ήταν με το κεφάλι κάτω ξαφνικά έγινε μέσα στο χρόνο καλά; Έτρωγε; Έπινε; Ήταν κεφάτο; Και δεν έγερνε το κεφάλι;
[automerge]1625813417[/automerge]
Να ρωτήσω και κάτι για να μην κάνω κανένα λάθος.το σύμπλεγμα B λέει για ασθένεια 1ml σε 500ml νερό. Έγω τράβηξα όσο πήγαινε με την φούσκα του μπουκαλιού που έχει το υγρό και το έριξα στο νερό! Ή πρέπει να το τραβάω το 1ml με την σύριγγα που έχω της ινσουλίνης...
[automerge]1625813656[/automerge]
Άκυρη η ερώτηση μόλις είδα ότι 1ml =20σταγονες
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Souki Χαχα μακαρι! Δύο μπατζι εχω, την Ιριδα και την Αυγη, πρασινη και κιτρινωπη αντιστοιχως. Παντως οταν εψαχνα παρεα φια την Ιριδα ο εκτροφεας ειχε προτεινει κοκατιλ, αλλα δεν εχω ουτε χωρο ουτε εμπειρια...
Ειναι καλυτερα το παπαγαλακι τωρα;
 
@Nausicaa από το πρωί δεν έχει σκύψει το κεφαλι τέρμα κάτω, και έφαγε κιόλας! Γιατί εχθές πάλι κάποια στιγμή το πήγε τερμα κάτω. Ελπίζω το σύμπλεγμα να τον βοηθήσει. Θα στείλω φωτογραφία πως κάθεται τώρα...
 
Τζιφος.μόλις με βλέπει κόβει πέρα! Θα το παρακολουθήσω σήμερα (όπως και κάθε μέρα) τύφλα να χει ο Σέρλοκ Χολμς να δω τι κάνει και αν καταφέρω να το βγάλω στη ζούλα πως κάθεται τώρα να το ανεβάσω...(ελπίζω να μην ξαναγύρει μπροστά πολύ το κεφάλι) προς το παρον κάθεται σχεδόν κανονικά γέρνει ελαφρά μπροστά..
[automerge]1625822749[/automerge]
FB_IMG_1620803026062.webp
[automerge]1625822779[/automerge]
Έτσι ήταν η κούκλα μου η κίτρινη πριν αρρωστήσει!
 
Μια χαρά δείχνει! Ίσως και το ότι στέκεται έτσι έχει σχέση με την πλαστική πατήθρα, γενικά δεν βοηθούν ούτε τα πόδια ούτε την στάση του σώματος. Μόλις γίνει τελείως καλά μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με φυσικού ξύλου, δεν είναι ακριβές και τους αρέσει και να τις ξεφλουδίζουν, οπότε είναι και σαν παιχνίδι.
Παρεμπιπτώντως έχω το ίδιο παιχνίδι. Οι μπάλες βγαίνουν μία μία και μόλις πήγα να την ξαναβάλω κυριολεκτικά το έσπασα στα δύο το κάτω μπαλάκι 😂
 
@Nausicaa ξύλινες πατηθρες έχω απλά αυτήν την έβαλα γιατί εκεί τους κρεμαγα το στικάκι και ήθελα κάπου να ακουμπάνε...θα την βγάλω.ξέρω ότι δεν κάνουν...δεν ήξερα ότι βγαίνουν οι μπάλες.δεν φταίς εσύ που έσπασε καλέ αυτήν δεν ήθελε να κουμπώσει...😂.στο άλλο παπαγαλακι του έχω ένα παιχνίδι με κρικάκια πολύχρωμα και του αρέσει πολύ.τώρα σκέφτομαι να φτιάξω κανένα με καλαμάκια και καπάκια πολύχρωμα από μπουκάλι...έχω δει σε βίντεο ότι τα παίζουν αύτα.να σε ρωτήσω μήπως να του ξαναβάλω στο κλουβί το άλλο το παπαγαλακι ή όχι ακόμα.εν το μεταξύ το κοίταξα τώρα πάλι κάτω το κεφάλι...😥😥.το σύμπλεγμα λέει να το δίνω για 7 μέρες.μετά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο έτσι;
 
@Souki Οκ, απλά έπρεπε να το πω... Ναι, ξεκουμπώνουν για να παίζουν με το μπαλάκι, έχω μάθει στην Αυγή να το αφαιρεί από έν σημείο, ας πούμε την σκάλα του παρκου της, και να το πετά στο πάτωμα για ανοίξει χώρο. Τους αρέσει που κάνει θόρυβο. Μπορεί, αλλά είναι και το πλαστικό λίγο της πλάκας. Να σου πω την αλήθεια, ενώ το έχω κι εγω σκεφτεί να φτιάξω τέτοια, μιας και δεν το έχω με τα πριόνια, βασικά δεν έχω καν πριόνια, ανησυχώ πολύ με τα καλαμάκια, το πλαστικό είναι λεπτό και δεν μου φαίνεται αδύνατο να κόψουν κομμάτι και να το καταπιούν. Δύσκολο, αλλά το φοβάμαι. Είναι τόσο μικρά ζωάκια, που τις περισσότερες φορές ο γιατρός δνε μπορεί να κάνει κάτι, δεν είναι σαν το σκέλο ή την γάτα που καταπίνουν ό,υι ναναι και υπάρχουν τρία διαφορετικά σκευάσματα για να κάνουν εμετό και άλλοι πέντε χειρουργοί να το βγάλουν με λαβίδες ή σωλήνες και τανάλιες.
Α, ωραία, παίζουν με τα κρικάκια? Τι κάνουν? Μπαίνουν μέσα και κρέμονται ανάποδα σαν ακροβάτες τσίρκου? Τα έχω δει το ΥΤ και μοιάζει να το διασκεδάζουν πολύ τα πουλάκια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Nausicaa εμένα τα κρικάκια τα πιάνει και τα πηγαίνει πέρα δώθε, πέρα δώθε, προς το παρόν δεν έχουμε προχωρήσει σε γυμναστικές επιδείξεις.😂.να ξαναβάλω το άλλο παπαγαλακι μέσα στο κλουβί ξανά να έχει παρέα ή να περιμένω λιγο ακόμα; Τα έχω δίπλα δίπλα να βλέπονται αλλά το λυπάμαι και το άλλο που το περιόρισα σε μικρότερο κλουβί.
 
Χαχαχα σαν την Αυγή και την κούνια της. Πώς να την πεισω οτι η κούνια είναι για... Κουνια και όχι δάγκωμα 😂 Δεν μπορείς να φανταστείς ποσο ευλιγιστα ειναι!
Χμμμ... Αν θυμάμαι καλά παίρνει μόνο πολυβιταμινες; Εχει κανει εξετασεις κοπράνων και βγήκαν καθαρές; Αν ναι, τότε μάλλον είναι οκ. Προσωπικά ακόμα κι αν δεν έχει κάτι κολλητικό, θα το άφηνα να γίνει τελείως ή σχεδόν καλά προτού τα βάλω μαζί ξανά, γιατί τα μπατζι ειναι υπερκινητικα και μπορεί να γίνει ατυχημα καθως το άρρωστο (με συγχωρείς αν έχεις πει ονομα δεν θυμάμαι πώς λεγονται) μπορεί να μην έχει τα αντανακλαστικά, την αντοχή ή την μηικη δυνατοτητα να ακολουθήσει. Αν όμως τα βλέπεις να μαραζώνουν πολύ και οι εξετάσεις είναι καθαρές, μάλλον ναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: Souki
Back
Top