@Souki Με συγγχωρείς, δεν καταλαβα καλά τα γεγονότα. Οκ, αρα δεν θα έχει ατροφήσει και πολύ ο λαιμός τότε! Μια χαρά είναι να κοιμάται με το κεφάλι κάτω από την φτερούγα, όλα τα πτηνά κοιμούνται έτσι (μεταξύ άλλων τρόπων). Η Ίριδα κοιμάται έτσι μέσα στην ημέρα, πιθανώς γιατί την ενοχλεί το φως ή ο θόρυβος. Και να κοιμάται με το κεφάλι μπροστά δεν είναι θέμα, αντιθέτως σημαίνει ότι αισθάνεται άνετα στο περιβάλλον. Όταν πρωτομπήκε η ίριδα από το παράθυρο, κοιμόταν ευθυτενης, σαν να είχε καταπιεί μπαστούνι, αλλά με τον καιρό απλά γέρνει μπροστά όταν την παίρνει ο ύπνος για λίγο. Βεβαίως το ότι το παπαγαλάκι σου ειναι μονίμως έτσι δεν είναι καλό, αλλά εφόσον βελτιώνεται! Μπορεί να καθαρίσει ακόμα και τα πιο μακριά φτερα της ουρας?
Πάλι λάθος κατάλαβα, νόμιζα ότι μιλούσαμε για αυγοτροφή. Κανονικό μιξ ξεκίνησα με Rio, αυτό έχει το PetCity και ήταν το κοντινότερο στο οποίο έτρεξα όταν ακόμα η Ίριδα ήταν κρυμμενη σητν βιβλιοθήκη και το τρώει κανονικά. Άλλαξα σε Rio πτερόρροια μιξ όταν άρχισαν να της πέφτουν πολλά και μεγάλα φτερά και επιστρέψαμε στο κανονικό σχετικά πρόσφατα. Η Αυγή όμως, νέο μπάτζι για παρέα της Ίριδας, δεν το τρώει το Rio πολύ, σε σημείο που ανησυχούσα ότι θα μείνει, οπότε της πήρα Vitakraft με βότανα, γιατί της αρέσουν πολύ τέτοια φυτά, και το τρώει ευτυχώς! Ολόκληρα πελλετ δεν τρώνε, νομίζω όμως ότι τρώνε κάπως όταν τα τρίβω. Επειδή όμως είναι μεγάλη ιστορία θέλω να δοκιμάσω αυτές τις τροφές που λέγονται premium και απότι φαίνεται είναι πλήρεις ώστε να μην τρέχω για όλα όλη την 'ωρα. Παρεμπιπτώντως η Αυγή δεν τρώει την αυγοτροφή της Versele Laga και δεν ξέρω με τι να την αντικαταστήσω πέραν του κανονικού αυγού.
Αν δεν έχει το πετσοπ δοκίμασε στο διαδίκτυο, γενικά είναι οκ και με τα μεταφορικά και με το τι μάρκες έχουν.