Ασθένειες Άρρωστη κανάρα με άκαρι ή κάτι άλλο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης agnst
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Εχω μια αρρωστη καναρα, δυστυχως δε μπορεσα ακομα να σιγουρεψω αν προκειται για ασθμα ή ακάρι ή κατι άλλο. Δυστυχως ο ηχος ισα που ακουγεται απο το κινητο μου στο παρακατω =

[x]

Στην αρχη χορηγησα Aviomycine της Tafarm στο νερο χωρις αποτελεσμα. Μου παν οτι ισως ειναι ακαρεα της τραχειας και χορηγησα απο χτες το πρωι Pulmosan, χωρις σημαδια βελτιωσης. Το βραδυ απ οτι παρακολουθω την πιανει περισσοτερο, και ακουγεται ο ηχος, σα να σπαει καρπους απο το στομα της. Φαινεται σα να πνιγεται, αλλα μέχρι εκει, κανενα άλλο συμπτωμα, ουτε φούσκωμα, ουτε κατι άλλο, και τρώει κανονικά, ενώ κλωσάει κιολας οπως μπορειτε να δειτε. Καποιος αλλος που μπορει να προτεινει κατι;

Χωρίς να έχω ιδέα σχετικά με το τι θα μπορούσε να έχει... (δηλώνω άσχετη) Η πρώτη εντύπωση που δίνει σε μένα είναι ότι ζεσταίνεται... Μήπως ισχύει κάτι τέτοιο; 😕

Χωρίς να έχω ιδέα σχετικά με το τι θα μπορούσε να έχει... (δηλώνω άσχετη) Η πρώτη εντύπωση που δίνει σε μένα είναι ότι ζεσταίνεται... Μήπως ισχύει κάτι τέτοιο; 😕
Έφη οταν ενα πουλάκι ζεσταίνεται κραταει τα φτερα του ανοιχτα όπως επισης και το στόμα. Όμως δεν κανει θόρυβο σαν να σπαει σπόρια.Αυτό συμβαινει όταν ένα πουλι έχει ακαρεα τραχειας.
Το δύσκολο με την περιπτωση αυτης της καναρας είναι οτι κλωσσαει και δεν γινεται να την πιανεις όλη την ωρα. Πάντως σε 10 ημερες καλα θα ηταν να κανεις μια επαναληψη του πουλμοζαν.

Το πουλί αυτό θέλει απομόνωση και συνεχή παρακολούθηση.
Εκτός απο Pulmosan ίσως χρειάζεται και αντιβίωση ταυτόχρονα.
Τα ακάρεα, φαίνεται απο την αναπνοή του πουλιού, οτι έχουν περάσει στους αερόσακκους
και ίσως στους πνεύμωνες. Δεν είναι σε θέση, να φέρει σε πέρας
την δοκιμασία στην οποίαν υποβάλλεται(κλώσημα).Αν υποθέσουμε οτι
εκκολάπτονται και νεοσσοί, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο.
Θα τα'ί'σει; και με τα ακάρεα τί θα γίνει; δεν θα μεταφερθούν στους νεοσσούς; ☹

Αυτο ειναι που σκεφτομαι και γω φιλε mgerom. Αυριο-μεθαυριο θα βγει το πρωτο πουλακι. Ισως να τα μεταφερω σε μια άλλη κανάρα; Αντιβιωση της δινω εδω και λιγες μερες την Aviomycine της tafarm στο νερο. Στο αλλο μισο του κλουβιου εχω και την καρδερινα που ζευγαρωσε εν τω μεταξυ. Το κλουβι το καθαριζω συχνα ενω το εχω και μεσα στο σπίτι, στο αλλο δωματιο, μόνο του απομονωμενο απο τα αλλα πουλια.

Τα ακάρεα μεταφέρονται στα μικρά με το τάισμα (μου το είπε γιατρός), όπως και στο ζευγάρι. Αφού έχεις παραμάνα βάλε τα αυγά εκεί ό,τι κι αν κάνεις στη συνέχεια. Πάντως αν περάσουν τα ακάρεα στα πνευμόνια το πουλί δεν έχει ελπίδες. Ακόμη και να τα καταπολεμήσεις με φάρμακο πνίγεται επειδή δύσκολα τα αποβάλλει από τα πνευμόνια του. Δες κι εδώ άλλες περιπτώσεις (και τη δική μου που σου έλεγα με το vetermec) https://community.petbirds.gr/threads/Επαναληπτική-χορήγηση-pulmosan.4945/ μήπως βοηθηθείς σχετικά με τα φάρμακα.

Ο ηχος που κανει σαν να σπαει σπορια δεν ειναι παντα ακαρι.
Σας το λεω αυτο για το λογο οτι εκανε κι εμενα μια κοκκινη καναρα και τη πηγα στο κτηνιατρο και μου ειπε οτι ειναι απο ελειψη ασβεστιου και μου ειπε να της δινω στο νερο καποιες σταγονες απο ενα φαρμακο που μου εδωσε(γιατι μπορει να μην ετρωγε απο το σουπιοκοκκαλο ή την αμμο) και το πουλακι δε το ξανα'κανε!

Δεν ισχυει αυτο στην περιπτωση μου, γιατι εχω σουπια στην καναρα, την οποια τσιμπαει αρκετα τακτικά

Κι εμενα τη τσιμπουσε αλλα δεν της εφτανε μαλλον!
Εγω απλα λεω τι μου ειπε ο γιατρος!
Σε γιατρο πηγες;
Γιατι δεν ειναι για πειραματα...

Back