Ασθένειες Άρρωστος Ζακό 4 μηνών σταμάτησε να τρώει και να πίνει νερό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mpeln
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λυπάμαι πολύ, άνοιξα το θέμα σου με την ελπίδα να διαβάσω ότι το παλεύετε έχοντας ένα σφίξιμο γιατί πρόκειται πρόκειται για γκριζάκι κι είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα. 😢
 
Απο εκτροφεα το πηρα.
Πόσο καιρό το είχες; Κανονικά θα έπρεπε να γίνει νεκροψία, εξετάσεις, αλλά και ενημέρωση (συζήτηση) με τον εκτροφέα... Από ποιον πήρες το πουλάκι; Ήταν απογαλακτισμένο όταν το παρέλαβες;
 
Τον ειχα σχεδον 2 μηνες. Θα στειλω την τριτη το πρωι περιττοματα στο κτηνιατρικο κεντρο κομοτηνης. Το πηρα απο αθηνα αλλα το πουλι το ειχαν φερει απο εξω. Βουλγαρια αν δεν κανω λαθος. Το διαπιστωσα οταν πηρα το χαρτι στο χερι μου.
 
Κανονικά θα έπρεπε να γίνει νεκροψία, εξετάσεις, αλλά και ενημέρωση (συζήτηση) με τον εκτροφέα...
Θα συμφωνήσω με τη Σίσσυ... Κι εγω θα το έστελνα για νεκροψία στο εργαστήριο της Κομοτηνής.

Λυπάμαι πολύ για τη κακή εξέλιξη...
 
καλησπερα. λυπαμαι για το συμβαν πολη ασχημη εξεληξη. Νομιζω οτι με τους ζακο ο χρονος απογαλακτησης ειναι μεγαλητερη των 3 μηνων. αυτο που εχω παρατηρηση σε πωλησεις μικρων ζακο, τελευταια ειναι αγγελειες τυπου, πωλειται ζακο 2,5 μηνων απογαλακτησμενος. Μαλιστα με φωτο μικρων να τσιμπανε σπορακια, που δυστηχως προβαλεται ως απογαλακτηση. σε προσφατη συζητηση με γνωστη μου στο νησι και κατοχως τριων ζακο και μαλιστα ο μικρος ειναι τωρα οχτω μηνων μου ειπε οτι και οι τρεις ετρωγαν κρεμα εως εξι μηνων. Για εμενα το θεμα αυτο ειναι σοβαρο, και δυστηχως αυτο που βλεπω σημερα ειναι το εμπορειο μικρων χωρις να ειναι ετοιμα. και παλι λυπαμε. στην θεση σου θα το εψαχνα πολη, και αν εκρινα οτι ο εκτροφεας φερει ευθηνη θα της ζητουσα. κακα τα ψεματα τα 800 ευρω δεν μας περισευουν και οπως εμεις πρεπει να ημαστε συνεπης την ωρα της αγορας, ετσι και ο εκτροφεας πρεπει να μας δινει ετοιμο πουλι.
[automerge]1553449222[/automerge]
ειδα την απαντηση σου. το πουλακι οταν το πειρες στα χερια σου ηταν δυο μηνων αρα δεν ειχε απογαλακτηστη. σοβαρος λογος για ευθηνες πωλητη εκτος και αν το ηξερες
 
Δεν ηξερα. Πιστευσα στα λογια της οτι ειναι απογαλακτισμενο και γιαυτο το πηρα.Αλλιως δεν ο επαιρνα... Την πατησα ασχημακαι δεν ειναι τα λεφτα ειναι η ολη κατασταση αυτη που περνας... Κολαση με λιγα λογια.
 
συγουρα εσυ δεν φερεις ευθηνη και καταλαβενω τον πονο σου. Δυστηχως η αγορα δεν εγινε απο εκτροφεα αλλα απο ασυνηδητο εμπορο εμπορισα. ειναι οι εμπορισες που ως μοναδικο στοχο εχουν το χρημα. και δεν τους νοιαζη τιποτε αλλο περα απο το χρημα. Δυστηχως δεν τους νοιαζη ο πελατης που δεθηκε με το πουλακι οτι θα γινει ρακος σε λιγο καιρο. Γιατι τα πουλακια αυτα οδηγουνται σε μεγαλο ποσοστο σε θανατο. Δεν ειχε απογαλακτιστη, ταξιδι απο βουλγαρια ελλαδα ποιος ξερει και τις συνθηκες ολα αυτα μαζι και πολλα αλλα.
 
Ποσο την ειχες παρει αν επιτρεπεται; Το ρωταω γιατι ειπες απο Βουλγαρια! Παντως ειδα σε εκτροφεις πριν λιγες μερες οτι ειναι η εποχη τους, εχουν γεννήσει αρκετα και τα ταιζανε!
 
υπαρχουν σοβαροι εκτροφεις στην ελλαδα, που σεβονται και αγαπουν την δουλεια τους, και βεβαια τους ανθρωπους που θα πουλησουν ενα πουλι. ειναι λογικο πλεον να εισαι επιφυλακτικος. εαν αποφασησης καποια στιγμη να ξαναπαρης σου προτεινω απο σοβαρο ελληνικο εκτροφειο
 
Πιστευα οτι ο ζακο ηταν απο εδω. Οταν ειδα το χαρτι του ηταν βουλγαρικο. 700 ευρο τον πηρα
Κριμα το πουλακι, ξαναδιαβασα την ιστορια του οταν το υποδέχθηκες με αγαπη κ στεναχωρηθηκα πολυ! Ηταν μια ασχημη εμπειρια για σενα και ελπιζω να βρεις κατι καλο μελλοντικα!
 
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου.. Όμως είμαι σίγουρος ότι έκανες ότι καλύτερο μπορούσες και μπράβο σου. Πάντα μια απώλεια έχει κάτι να μας δώσει. Ένα μάθημα για να το έχουμε κατά νου στο μέλλον.
 
καλησπερα. λυπαμαι για το συμβαν πολη ασχημη εξέλιξη. Νομιζω οτι με τους ζακο ο χρονος απογαλακτησης ειναι μεγαλητερη των 3 μηνων. αυτο που εχω παρατηρηση σε πωλησεις μικρων ζακο, τελευταια ειναι αγγελειες τυπου, πωλειται ζακο 2,5 μηνων απογαλακτησμενος. Μαλιστα με φωτο μικρων να τσιμπανε σπορακια, που δυστηχως προβαλεται ως απογαλακτηση. σε προσφατη συζητηση με γνωστη μου στο νησι και κατοχως τριων ζακο και μαλιστα ο μικρος ειναι τωρα οχτω μηνων μου ειπε οτι και οι τρεις ετρωγαν κρεμα εως εξι μηνων. Για εμενα το θεμα αυτο ειναι σοβαρο, και δυστηχως αυτο που βλεπω σημερα ειναι το εμπορειο μικρων χωρις να ειναι ετοιμα. και παλι λυπαμε. στην θεση σου θα το εψαχνα πολη, και αν εκρινα οτι ο εκτροφεας φερει ευθηνη θα της ζητουσα. κακα τα ψεματα τα 800 ευρω δεν μας περισευουν και οπως εμεις πρεπει να ημαστε συνεπης την ωρα της αγορας, ετσι και ο εκτροφεας πρεπει να μας δινει ετοιμο πουλι.
[automerge]1553449222[/automerge]
ειδα την απαντηση σου. το πουλακι οταν το πειρες στα χερια σου ηταν δυο μηνων αρα δεν ειχε απογαλακτηστη. σοβαρος λογος για ευθηνες πωλητη εκτος και αν το ηξερες
Εννοειται οτι ακρη δεν θα βγει με τον πωλητη, αφου για να αποβαλει τις ευθυνες του θα ριξει τις ευθυνες πανω σου, η στην κακια ωρα! Θα ελεγα ομως οτι και εσυ παιρνοντας στα χερια σου ενα τετοιο πουλι, που χρειαζεται νεα γνωση, επρεπε πριν κανεις την κινηση να ενημερωθεις να ρωτησεις, να μαζεψεις πληροφοριες απο αλλους εμπειρους κατοχους μεσω φορουμ, ωστε να μην πεσεις θυμα του κερδους των μεσαζοντων και να ξερεις τον χειρισμο του στην κρισιμη αυτη ηλικια!
Φυσικα εδω ερχεται η απαντηση : Αν δεν παθεις δεν μαθαινεις και ισχυει για ολους μας μην παρεξηθω!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top