Ασθένειες Άρρωστο καρδερινοκάναρο ή είναι έτσι επειδή γεννά αυγά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Colcho
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Colcho

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2021
Μηνύματα
11
Πόλη
Λιβαδειά
Καλημέρα!

Πέρυσι ένας φίλος μου χάρισε ένα καρδερινοκάναρο το οποίο θεωρούσαμε αρσενικό. Δεκαπέντε ημέρες πριν το πρωί που ξύπνησε άκουσα ένα ήχο σαν τσικ τσικ και επειδή διαβάζω συνέχεια από εδώ για να μαθαίνω, έτρεξα αμέσως στον κτηνίατρο (για κρύωμα, ακάρεα κτλ). Ο κτηνίατρος μου είπε ότι έχει κρύωμα, του έκανε μία ένεση (αντιβίωση, δεν ξέρω) και μου έδωσε οδηγίες να χορηγώ στο πουλί το Pneumonine. Την επόμενη ημέρα το πουλί ήταν αδιάθετο και αρκετά συχνά φουσκωμένο, τις επόμενες δύο ημέρες ήταν όλο και λιγότερο φουσκωμένο και τελικά το επόμενο πρωί, βλέπω κάτι σαν ρώγα από σταφύλι στον πάτο του κλουβιού. Όπως καταλαβαίνετε ήταν αυγό και το καρδερινοκάναρό μου είναι θηλυκό. Αφού έκανε το αυγό, ήταν για καμία εβδομάδα σαν να μην έχει τίποτα. Στη συνέχεια άρχισε να φουσκώνει για λίγο (όχι όπως την πρώτη φορά) ώσπου έκανε και δεύτερο αυγό και μετά από δύο ημέρες έκανε και τρίτο αυγό. Επειδή κάνει αυγά μου είπε ο κτηνίατρος να δίνω βιταμίνες και μου έδωσε το Aidonine. Επιπλέον έχει σουπιοκόκκαλο και του έδωσα και ασβέστιο μήπως ζορίζεται επειδή είναι η πρώτη φορά και έχει δυστοκία. Επειδή είμαι άσχετος και έχω αγχωθεί θα μπορούσατε να μου απαντήσετε αν είναι λογική αυτή η συμπεριφορά; Υπάρχει περίπτωση το τσικ τσικ το πρωί να ήταν επειδή την ενοχλούσε το αυγό και τη φορτώσαμε φάρμακα χωρίς λόγο; Τέλος βλέπω οι κουτσουλιές της είναι πολύ υγρές; Είναι φυσιολογικές για πουλί που είναι σε περίοδο που κάνει αυγά; Σας επισυνάπτω και μία φωτογραφία με τις κουτσουλιές.

Ευχαριστώ πολύ
 

Συνημμένα

  • 20210622_102842.webp
    20210622_102842.webp
    75,9 KB · Προβολές: 15
Επισυνάπτω και πως είναι μετά από κάποια ώρα στο χαρτί.

Ευχαριστώ και πάλι!
 

Συνημμένα

  • new.webp
    new.webp
    42,3 KB · Προβολές: 11
Μια χαρά είναι.

Μπορεις να της βάλεις μια φωλιά με νήμα μέσα να κάνει εκεί τα αυγά και να κάτσει να τα κλωσησει για να μπει σε μια σειρά και να μην κάνει ανεξέλεγκτα αυγά στον πάτο.
 
Καλησπέρα,

Το καρδερινοκάναρο έφτιαξε τη φωλιά και έκανε άλλα δύο αυγά (με ενδιάμεσο κενό μεταξύ των αυγών 10 ημέρες περίπου) και τώρα κάθεται που και που στη φωλιά και κλωσάει. (Ελπίζω να ήταν το τελευταίο αυγό, έχει κάνει 5 συνολικά).

Πόσο καιρό να αφήσω τη φωλιά;

Ευχαριστώ
 
Καλησπέρα σε όλους και συγγνώμη που σας έχω ζαλίσει.

Τελικά πέρυσι ξεμπερδέψαμε με καμία 10αρια αυγά σύνολο μέσα σε τρεις μήνες. Σταμάτησε αφού ακολούθησα τη συμβουλή σας και έβαλα φωλιά.

Βλέπω τις τελευταίες ημέρες αρχίζει να προσπαθεί να μπει μέσα στην ταίστρα, να τραβάει το σκοινί στο ματάκι και γενικά να δαγκώνι το σκοινάκι από το τύλιγμα που βάζουμε στη βάση. Ό,τι έκανε και πέρυσι δηλαδή λίγο καιρό πριν αρχίσει να κάνει αυγά.

Λέτε να τη βάλω από τώρα φωλιά, να κάνει τα αυγά να τελειώνουμε ή να την αφήσω μήπως και δεν κάνει φέτος.

Ευχαριστώ πολύ
 
Καλησπέρα.
Λέτε να τη βάλω από τώρα φωλιά, να κάνει τα αυγά να τελειώνουμε ή να την αφήσω μήπως και δεν κάνει φέτος.
Μπορείς να αλλάξεις θέση στο κλουβί και να το τοποθετήσεις σε σκιερό σημείο που να μην ακούει αρσενικά, αυτό μάλλον θα την ηρεμήσει.
Επίσης αλλαγές στις πατήθρες και στα σκεύη του κλουβιού μπορούν να βοηθήσουν.
 
Συμφωνώ με τον Ιωάννη πρέπει να την βάλεις κάπου να μην ακούει αρσενικά γιατί τώρα μπήκε η αναπαραγωγική περίοδος είναι Μάρτιος και τα πουλιά θέλουν να ζευγαρώσουν. Το ότι τραβάει τα νήματα και τα σκοινάκια ξέρεις ότι σημαίνει ότι θέλει αρσενικά και ότι θέλει ζευγάρωμα.​
 
Μέσα την έχω και δεν ακούει αρσενικά. Θα τη βάλω σε ένα πιο ήσυχο δωμάτιο για αρχή.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
 
Μέσα την έχω και δεν ακούει αρσενικά.
Θα πρέπει να αυξήσεις τις ώρες του ύπνου της, κανονικά πρέπει να ξυπνάει και να κοιμάται με την Ανατολή και Δύση.
 
Back
Top