Ασθένειες Άρρωστο μπάτζι, να το αγοράσω για να το βοηθήσω;

αυτο θελω να δω... Και καλα να γινει θα το χαρισω, δεν θα το κρατισω το παπαγαλακι...
ετσι κιαλιος εκει που το εχουν δεν εχει ιατρικη περιθαλψη.. Οποτε θα μπορουσα να το παρω και να προσπαθισω απλα με αγαπη και καθαριοτητα μηπως κανω κατι, αλλα αν το δω οτι δεν παει καλα δεν μπορω να καθομαι και να το κοιταω... Οποτε υπολογισω τι εξοδα θα προκιψουν...
 
μην το παίρνεις καλύτερά. Θα κάνεις καλό στα γαϊδούρια που το πουλάνε και θέλουνε να κερδίζουν κάτι χρήματα απο το καημένο άρρωστο πουλί... (αλλο πράμα να σου το χαρίζανε... αλλα και πάλι υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει τα δικά σου Πούλια. Θέλεις να ρισκάρεις;)

Αμα θα το πάρεις τότε σε 2 μήνες θα βρεις άλλο ενα παπαγαλάκι στη θέση του... Θα το πουλάνε χωρίς να τρέπονται για τη κατάστασή του... Και θα είναι σίγουροι οτι κάποιος θα το πάρει τελικά. Μη μπαίνεις στο κύκλο αυτό.
 
Να το πάρεις Αγγελε! Να κανεις αυτο που απο την πρωτη στιγμη λεει η καρδια σου! Κι εγω αγορασα χτυπιμενο Κοκατιλ και μαλιστα με πολυ αιμα.. Εγινε καλα! Όπως και να εχει να δωσεις την ευκαιρια στο ζωο αυτο να προσπαθηση καποιος να το σωσει. Δεν τους ενδιαφερουν στο πετ σοπ αν πεθανει.. Ενα πουλι ειναι.. εδω αφηνουν σκυλια να πεθαινουν.
Να το πάρεις και μαλιστα γρηγορα!
 
Αν πάρει αυτό θα καταδικάσει σε ίδια μοίρα το επόμενο που θα το αντικαταστήσει... και πάει λέγοντας. Ενώ αν του μείνει του πετσοπά καί δεν θα έχει κέρδος, καί θα διώχνει πελάτες που το βλέπουν τόσο άρρωστο. Αυτό ισχύει για όλα τα κατοικίδια. Καλύτερανα θυσιαστούν μερικές εκατοντάδες, μέχρι να καταλάβουν οι καταναλωτές τη διαφορά παρά να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.
 
Δικιο εχετε σωστες οι σκεψεις το ξερω, αλλα εμενα προσωπικα θα με ενδιεφερε το πουλι και οχι αν του petshop-πα θα του ψοφισει.. Θα παρει αλλο. Οι καταστασεις δεν αλλαζουν.. Θα ψοφισει γιατι ετσι ειναι το εμποριο και γιατι κανεις δεν βρεθηκε να του δωσει μια αγκαλια.
 
το θέμα είναι όμως οτι, αγοράζοντας κάποιος πουλιά απο πετ σοπ, έστω επειδή τα λυπάται, είναι σαν να λέει στον μαγαζάτορα οτι δεν πειράζει που έχει τέτοιες συνθήκες στο μαγαζί του, και θα συνεχίσει να μην ενδιαφέρεται. Αγοράζοντας ο Άγγελος αυτό το πουλί για να το σώσει μάλλον θα καταδικάσει το επόμενο που θα πάρει τη θέση του. Πολλοί μαγαζάτορες μάλιστα στηρίζονται στην ευαισθησία κάποιων ανθρώπων για να τους "ξεφορτώσουν" τα ζώα που τους ξεμένουν. Αυτό το πουλί ναί, θα πεθάνει, αλλά δεν θα είναι άδικος ο χαμός του. Η κατάστασή του, και η ταυτόχρονη δυσφήμιση της επιχείρησης απο τον Άγγελο θα βοηθήσουν αυτό το βρωμομάγαζο να κλείσει.
 
Αγγελέ ακόμα και αν συμφωνώ με τα παιδια πως όσο αγοράζουμε τόσο θα συνεχίζουν να τα κακομεταχειρίζονται εγω σου λέω να το πάρεις.Αφού αυτο δου λεει η καρδιά σου κάνε το, αλλά κανε και παρατήρηση στο "αφεντικο" του μαγαζιου και πες του πως δε θα ξαναπάς εκει γιατι τα πουλια ειναι σε άσχημη κατάσταση. (ισως κατι να πετύχεις, εγώ το έχω κανει... Πελάτης είσαι θα σε ακούσουν)
Τώρα παιδια εσείς που του λέτε να μη το παρει.. Και φιλικά πάντα μιλώντας, συζήτηση κάνουμε... Νομιζετε πως αν πεθάνει το πουλι θα πέσουν σε κατάθληψη στο πετ σοπ?θα πουν "σιγα, ενα πουλι ήταν" ουτε καν που θα δωσουν σημασία δηλαδή.
 
Πέρα απο το συναισθηματικό κομμάτι στο οποίο όλοι είμαστε συμφωνοι, θα πρέπει καποιος να σκεφτεί και το οικονομικό κόστος της όλης υπόθεσης. Οχι τόσο της αγοράς, αλλα και της συντηρησης ενός αρρωστου πουλιού, οι επισκέψεις σε πτηνιατρο και το κόστος αγοράς των φαρμάκων το οποίο δεν είναι ευκαταφρόνητο, ειδικά οταν κάποιος περιμένει απο το χαρτζιλικι των γονιών του. 🙂

Αν και οι γονείς είναι σύμφωνοι οτι μπορούν να αναλάβουν το κόστος και την ευθύνη της μετακινησης στους γιατρους... Τότε...
 
τελικα δεν θα το παρω...1ον... φοβαμαι μηπως κολισουν και τα δικα μου...2ον δεν ξερω σε τι εξοδα πιθανον να με βαλει αυτη η κιννηση...
 
Αυτό το πουλί ναί, θα πεθάνει, αλλά δεν θα είναι άδικος ο χαμός του. Η κατάστασή του, και η ταυτόχρονη δυσφήμιση της επιχείρησης απο τον Άγγελο θα βοηθήσουν αυτό το βρωμομάγαζο να κλείσει.
Δυστυχώς "δυσφήμιση" μιας επιχείρισης, χωρίς προσωπικό κόστος, κανείς μας δεν μπορεί να κάνει.
Και άντε και την έκανε... Πόσα καταστήματα είτε pet shops, είτε άλλα είδατε να κλείνουν μετά από δυσφήμιση κάποιου, ή κάποιων;

Άγγελε, κατά την γνώμη μου έκανες πολύ καλά που αποφάσισες να μην το πάρεις, καθότι σώζοντας πιθανόν ένα πουλί, δεν σώζεις την κατάσταση. Και αυτό το λέω εν πλήρει γνώση της κατάστασης που επικρατεί εδώ στην πόλη μας.
Πάρε μία ημέρα το ποδήλατό σου και κάνε μία βόλτα στα 5 γνωστά pet shop που έχουμε εδώ.
Σε όλα θα δείς κάποιο άρρωστο παπαγαλάκι. Ή θα πρέπει να τα αγοράσεις όλα, ή κανένα
Τουλάχιστον εμένα δεν θα μου πήγαινε να "διαλέξω" κάποιο από τα άρρωστα και μετά να σκέπτομαι γιατί δεν πήρα και το άλλο, ή και τα άλλα.
Και άν ξαναπάς την επόμενη εβδομάδα, θα δείς ότι λείπουν από το κλουβί τους, όχι γιατί κάποιος τα αγόρασε, αλλά επειδή κατέληξαν και πετάχθηκαν δυστυχώς στα σκουπίδια.

Από την άλλη, δεν ξέρω τί θα μπορούσε να κάνει ο ιδιοκτήτης ενός pet shop, από την στιγμή που ανάμεσα στην παρτίδα που παραλαμβάνει, βρίσκεται κάποιο ασθενέστερο οργανικά παπαγαλάκι που κατά την όλη διαδικασία μεταφοράς, αλλαγής περιβάλλοντος και συνθηκών αρρωσταίνει.
Το να συνεργάζεται ένα μικρό τέτοιο μαγαζάκι με κάποιον πτηνίατρο, από την στιγμή που μόνο από αυτό το μαγαζάκι, προσπαθεί ο ιδιοκτήτης του να κερδίσει τα προς το ζείν, μάλλον δεν είναι εφικτό.
Ακόμη και το να μην περιλαμβάνει στην παρτίδα που παραγγέλνει, μεγάλο αριθμό πουλιών, είναι μείωση κέρδους.
Έτσι γίνεται δυστυχώς στο εμπόριο. Ο μεγαλύτερος αριθμός παραγγελίας, μειώνει το κόστος αγοράς και αποφέρει και μπόνους.
Και δυστυχώς και τα πουλιά, κάθε είδους, εμπόριο θεωρούνται και άρα διέπονται από τους ίδιους κανόνες του εμπορίου.

Τα παρακάτω, τα είχα γράψει σε άλλο, σχετικό τόπικ

Σε μία μικρή σχετικά πόλη, όπου τα pet shopς μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και σε ακτίνα το πολύ 500-600 μέτρων μεταξύ τους, θα έπρεπε να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιοκτητών τους με την έννοια της παρουσίασης πουλιών και κλουβιών.
Δυστυχώς σε όλα η κατάσταση είναι αρνητική, με απλώς διακυμάνσεις της από το -10 έως το -5

Έγραψα τα ανωτέρω με αφορμή τον "κόμπο" που αισθάνομαι ακόμη στο στομάχι, όταν εχθές το βράδυ πέρασα από κεντρικό pet shop σε κεντρικό δρόμο στην πόλη μου και αντίκρισα το φοβερό θέαμα, που μου χάλασε όλη την διάθεση.
Τουλάχιστον 40 Budgies στοιβαγμένα μέσα σε ένα κλουβί 60x30x30 χωρισμένο στην μέση με 4 (ανά 2 ) πατήθρες όλες και όλες.
Δεν ήταν τόσο το θέαμα των στοιβαγμένων πουλιών που είχαν βρει μία θέση πάνω σε πατήθρα για να κοιμηθούν κολλητά το ένα με το άλλο, όσο το θέαμα 10-12 πουλιών που γαντζωμένα στα κάγκελα του κλουβιού με τα ποδαράκια τους και με το ράμφος τους γαντζωμένο και αυτό στο επάνω κάγκελο να προσπαθούν να κρατήσουν αυτή την θέση για να κοιμηθούν.
Και ήταν εκεί, φάτσα κάρτα στην "βιτρίνα" λες και ήταν κρεμασμένα από τον λαιμό
 
Back
Top