Ασθένειες Άρρωστο περιστέρι στο μπαλκόνι φίλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Antkikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Antkikos

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2020
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας, στο μπαλκόνι ενός φίλου ένα περιστέρι γέννησε και το ένα από αυτά
δυστυχώς είναι σε αυτή την κατάσταση. Κάθε μέρα η μάνα του έρχεται και το ταΐζει, σας επισυνάπτω φωτογραφία μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Τα μάτια του είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να καταλάβω αν βλέπει...

Ευχαριστώ!

IMG_20200803_154807.webp
 
@takis1964 Από όσα φαίνεται είναι ο ιός της ευλογιάς περιστεριών. Συνήθως νεαρά περιστεράκια εμφανίζουν τα συμπτώματα τέτοια εποχή...ξεκινώντας από τσιμπήματα κουνουπιών είτε από αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Σχεδόν όλα τα ενήλικα περιστέρια είναι φορείς αυτού του ιου. Αν τα νεαρά πουλια έχουν μια ήπια μορφή συνήθως θεραπεύονται μονα τους αλλα για όλη την ζωή παραμένουν φορείς. Δεύτερη φορα δεν αρρωσταίνουν. Θα σου πρότεινα να το πας σε κάποιο κέντρο περίθαλψης.
 
@Antkikos δες εδω:

https://www.wild-anima.gr/

Μενελάου 134, Καλλιθέα 17676
210 951 0075 | 697 266 4675
[email protected] | [email protected]
Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινά 9πμ-5μμ.
Σάββατα ανοιχτά 9πμ-4μμ και Κυριακές 9πμ-3μμ

Βρήκατε ένα τραυματισμένο - πληγωμένο - εξαντλημένο άγριο ζώο σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας φέρουμε σε επαφή με τον πλησιέστερο συνεργάτη μας, ώστε η αποστολή του στην ΑΝΙΜΑ να γίνει με ταχύτητα και ασφάλεια.
Βρείτε γρήγορα ένα χαρτόκουτο, στρώστε το με εφημερίδες ή χαρτί κουζίνας και ανοίξτε του μικρές τρύπες. Το μέγεθος του χαρτόκουτου πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το πουλί να μπορεί να σταθεί όρθιο αλλά να μη μπορεί να κάνει περιττές κινήσεις. Πιάστε το πουλί με ένα πανί αποφεύγοντας ράμφος και νύχια αν είναι αρπακτικό, μύτη αν είναι ερωδιός ή γλάρος. Τοποθετήστε το μέσα στο κουτί αφού του δώσετε προσεκτικά λίγο νερό σε φυσική θερμοκρασία. Αφήστε το κουτί στο πιο ήσυχο μέρος του σπιτιού, ζεστό αν είναι χειμώνας και δροσερό αν είναι καλοκαίρι.
 
Back
Top