Εύη μπράβο σου για την κίνηση που έκανες! Σώσατε μια ψυχούλα!
Εγώ από ασθένειες δε ξέρω πολλά, αλλά θα σου πω τα βασικά. Να το έχετε στο πιο ζεστό μέρος του σπιτιού και από εκείνο το σημείο να μην το μετακινείται γιατί στρεσάρεται και φοβάται. Επίσης για να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια το κλουβί να έχει τουλάχιστον τις 2 πλευρές "κλειστές" με τοίχο, να ακουμπάει δλδ το κλουβάκι σε τοίχο. Το δωμάτιο που θα το έχετε πρέπει να είναι ευήλιο και οπωσδήποτε το πουλάκι να ξυπνάει με την ανατολή του ήλιου και να κοιμάται με τη δύση. Το δωμάτιο φυσικά να μην έχει καπνούς, φασαρία ή πολυκοσμία. Προσοχή στα ρεύματα αέρα μην κρυώσει.
Τώρα όσον αφορά την τροφή να του πάρεις μια καλή συσκευασμένη και όχι χύμα. Νομίζω πως πιο κατάλληλη είναι η τροφή για καρδερίνες μιας και είναι υβρίδιο καρδερίνας-καναρινιού. Μπορείς να του βράσεις και ένα αυγουλάκι για 12 λεπτά να είναι σφιχτό, να το κάνεις κομματάκια με το πιρούνι και να βάλεις σε μια μικρή αυγοθήκη. Τέλος, θα σου πρότεινα να πάρεις ηλεκτρολύτες ανθρώπινους (εγώ δίνω το Almoral Plus που είναι ανθρώπινο φάρμακο από φαρμακείο) και να του βάζεις στο νεράκι για λίγες μέρες. Θα του δώσουν ενέργεια. Όπως και υδατοδιαλυτές βιταμίνες (πχ Ferti-Vit της Orlux)θα του κάνουν καλό!
Επίσης, η κούνια δεν είναι τόσο απαραίτητη. Ειδικά αν το κλουβάκι είναι μικρό προτείνω να τη βγάλεις γιατί του πιάνει ζωτικό χώρο μέσα στο κλουβί.
Στον πάτο βάλτε χαρτί Α4, ώστε να ελέγχεται τις κουτσουλιές του και να το αλλάζετε κάθε 3-4 μέρες. Νεράκι αλλαγή καθημερινά και στην τροφή καθημερινά να φυσάτε τα τσόφλια και αν χρειαστεί ξαναβάζετε τροφή.
Είναι πολύ όμορφη! Να τη χαίρεστε!
Τελικά τι θα κάνετε; Θα την πάτε σε πτηνίατρο;