Ασθένειες Άρρωστο Budgie - Τι μπορώ να κάνω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eleni_
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eleni_

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2019
Μηνύματα
4
Πόλη
Ηράκλειο
Καλημέρα σας!

Θα ήθελα βοήθεια σχετικά με το budgie μας, το Τσίφτη. Από τα τέλη Νοεμβρίου είναι άρρωστος και παίρνει διάφορες αγωγές και πραγματικά δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε!
Για να τα πάρω από την αρχή, κατά τα τέλη Νοεμβρίου παρουσίασε περίεργες κουτσουλιές, δύσπνοια, υπνηλία και σταμάτησε να κελαηδάει. Τον πήγαμε σε μια κτηνίατρο που ασχολείται με πτηνά και μετά από εξέταση κοπράνων μας είπε ότι έχει βακτήριο το οποίο φαίνεται να υπάρχει καιρό και μας έδωσε αντιβίωση. Κάναμε εβδομαδιαίους ελέγχους κοπράνων και προσαρμογή της αγωγής μέχρι που οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές και ο μικρός βελτιώθηκε κάπως.
Ενώ βελτιώθηκε αισθητά, παρατηρήσαμε ότι είχε δύσοσμη αναπνοή και εξακολουθούσε να παρουσιάζει ατονία, ελαφριά δύσπνοια, δεν κελαηδούσε και γενικά ήταν φουντωμένος σχεδόν συνέχεια. Οπότε η κτηνίατρος κατέληξε ότι πρέπει να έχει και κάτι άλλο. Προχωρήσαμε σε καλλιέργεια και μετά από δύο εβδομάδες που πήραμε τα αποτελέσματα και το αντιβιόγραμμα ξεκινήσαμε διαφορετική αντιβίωση για το βακτήριο που βρέθηκε.
Τώρα, 3 σχεδόν εβδομάδες αργότερα είναι ακόμα χάλια! Πέρασε περιόδους βελτίωσης όπου ήταν πολύ καλύτερα και μετά ξανακυλούσε. Εξαφανίστηκε η δυσοσμία και οι περίεργες κουτσουλιές αλλά παρουσιάζει έντονη δύσπνοια, κοιμάται συνεχώς και η περιοχή γύρω από τα μάτια του φάινεται πρησμένη και χωρίς φτερά. Η κτηνίατρος μας είπε οτι θα έπρεπε πλέον να έχει βελτιωθεί αν το μόνο πρόβλημα είναι το βακτήριο που βρέθηκε στην καλλιέργεια και ότι έχει και κάτι άλλο που δεν έχουμε βρει ακόμη. Μας πρότεινε εξέταση αίματος και ακτινογραφία, όμως μας είπε ότι θα πρέπει να τον υπαβάλλει σε αναισθησία και είναι πιθανό να μην τα καταφέρει. Πριν ένα χρόνο χάσαμε μια μικρούλα από αναισθησία που της έγινε για επέμβαση, οπότε πραγματικά θα θέλαμε να την αποφύγουμε.
Η κτηνίατρος είπε οτι υποψιάζεται και χλαμύδια και μας έδωσε προληπτικά μια αγωγή την οποία παίρνει παράλληλα με την τελευταία αγωγή για το βακτήριο.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εμπειρία γνωρίζει τι μπορεί να έχει και τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε, πέραν από αναισθησία, για να τον βοηθήσουμε. Η γιατρός που επισκεφθήκαμε είναι η κυρία Ισμήνη Σταυρουλάκη στο Ηράκλειο Κρήτης. Είδα ότι υπάρχει και άλλη μια γιατρός, η κυρία Παρασύρη και σκέφτομαι μήπως πάμε για δεύτερη γνώμη.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζει τώρα είναι φούσκωμα φτερών, κοιμάται πολύ, δύσπνοια και πρήξιμο γύρω από τα μάτια (φώτο). Σήμερα έκανε και κάποιες περίεργες κουτσουλιές που στην πορεία της μέρας βελτιώθηκαν
(φώτο).

Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο αλλά πραγματικά δεν ξέρουμε τι άλλο να του κάνουμε.

6057860579
 
Επισυνάπτω το αντιβιόγραμμα. Επίσης να πω ότι η πρώτη αντιβίωση που πήρε ήταν το nystatin μαζί με aviomycine, από τα οποία είδαμε αρκετή βελτίωση.
Όσων αφορά το ωράριο, μέχρι πρόσφατα έμενε με τους γονείς μου. Τον σκέπαζαν κατά τις 9 το βράδυ και ξυπνούσε κατά τις 8 το πρωί. Πρόσφατα τον πήρα σε δικό μου χώρο (ο χώρος του είναι γνώριμος, οπότε δεν τον στρέσσαρε η μεταφορά) επειδή σκεφτήκαμε ότι η ύπαρξη τζακιού ίσως επιδεινώνει την κατάσταση του αναπνευστικού του. Πλεόν κοιμάται μόλις πέσει ο ήλιος και ξυπνάει γύρω στις 9. Ο χώρος θερμαίνεται με κλιματιστικό και επειδή είδα ότι του κάνει καλο η ζέστη (τα ποδαράκια του είναι παγωμένα) του βάζω από την μία πλευρά του κλουβιού θερμοφόρα ή λάμπα.
Στη διατροφή έχουμε θέμα. Δεν θέλει φρούτα και λαχανικά, του αρέσουν όμως πολύ οι φύτρες στις οποίες προσθέτω και μυλόξυδο. Τρώει επίσης μαρούλι, σπανάκι όταν υπάρχει και μαϊντανό.

60580
 
Η γιατρός που πηγαίνεις δείχνει να έχει μια σοβαρή παρουσία τουλάχιστον σε ότι αφορά τα πτηνά.
Δεν ξέρω τι σου συνέστησε μετά το αντιβιόγραμμα και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κάνατε μια ακόμη προσπάθεια με κάποιο άλλο αντιβιοτικό, πριν την διέξοδο στην ακτινογραφία.
Δυστυχώς έχω ξαναδεί αντιβιογράμματα που τελικά δεν έδωσαν την λύση.Ή εξαντλείς αυτό που σου γνωστοποιούν ή πας σε κάτι άλλο που αφορά όμως πάλι τα εντερικά, για να καλύψεις το θέμα όσο περισσότερο μπορείς.
Προσωπικά θα επέμενα στην ίδια γιατρό, δεν θα παρείχα καθόλου λαχανικά ούτε φύτρα για ένα διάστημα και θα τοποθετούσα το κλουβί κοντά σε παράθυρο για να ξυπνά φυσικά. Έξτρα λιπαρούς σπόρους θα πρόσθετα σχεδόν καθημερινά.
Σε κάθε περίπτωση μπράβο για ότι έχετε κάνει μέχρι τώρα, συμβαίνει πολύ σπάνια να συναντάς τέτοιο ενδιαφέρον.
Περίμενε να ακούσεις και άλλες γνώμες των παιδιών εδώ μήπως και μπορούν να σε βοηθήσουν κάπως.

Το προηγούμενο παπαγαλάκι πως έφτασε σε αυτήν την κατάληξη; Μπορεί να υπάρξει συσχέτιση, δικών σας πρακτικών ή και ιατρικών/διαγνωστικών;
 
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Λοιπόν, μετά το αντιβιόγραμμα μας συνέστησε αντιβίωση. Μετά από 17 μέρες τον ξαναπήγαμε και ενώ αρχικά έδειξε βελτίωση (δεν μύριζε το στόμα του και έγιναν φυσιολογικές οι κουτσουλιες), μας είπε ότι θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερα μετά από τόσες μέρες αντιβίωση εφόσον ήταν στοχευμένη. Σε εκείνη τη φάση συνέχιζε να είναι φουσκωμένος, να κοιμάται αρκετά, τα ματάκια του ήταν κάπως πρησμένα και δεν βγάζει φωνή ακόμα και όταν τον πιάνουμε για να του δώσουμε το φάρμακο.
Με βάση αυτά μας είπε ότι θεωρεί ότι έχει και κάτι άλλο και μας έδωσε δοκιμαστικά αντιμυκιατικό για ασπεργίλλωση το οποίο παίρνει μαζί με το αντιβιωτικό. Μόλις άρχισε να το παίρνει άρχισε να κοιμάται όλη μέρα και σήμερα που της το ανέφερα μου είπε να το σταματήσουμε δύο μέρες για να δούμε αν η επιπλέον ατονία ωφείλεται σε παρενέργεια.
Όσο για τη διατροφή, πέραν από τους σπόρους του, τρώει σχεδόν καθημερινά νίζερ και κεχρί επειδή προσπαθούμε να διατηρήσουμε το βάρος και την όρεξή του. Η γιατρός μας είχε πει να συνεχίσουμε τις φύτρες μήπως και τον ενισχύσουν τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν.

Την μικρούλα την χάσαμε πάνω από ένα χρόνο πριν. Την είχαμε μόλις τρεις μήνες όταν της διέγνωσαν όγκο χαμηλά στην κοιλιά και όταν μπήκε για χειρουργείο δεν άντεξε τη νάρκωση. Επειδή δεν είχε ένδειξη κάποιας λοίμωξης, μάλλον δεν συνδέονται τα περιστατικά.
[automerge]1549305966[/automerge]
Περαστικά στο γλυκούλη!
Ευχαριστώ πολύ!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η αλήθεια είναι ότι το χαρακτηριστικό των φύτρων είναι η άμεση αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας των θρεπτικών συστατικών και αφού έχει λάβει δύο φορές αντιμυκητιατικό μοιάζει απίθανο σαν σενάριο να έχει ακόμα κάποιον μύκητα προερχόμενο από την παρασκευή τους.
Εύχομαι να μην χάσετε τις ελπίδες σας.
 
Η αλήθεια είναι ότι το χαρακτηριστικό των φύτρων είναι η άμεση αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας των θρεπτικών συστατικών και αφού έχει λάβει δύο φορές αντιμυκητιατικό μοιάζει απίθανο σαν σενάριο να έχει ακόμα κάποιον μύκητα προερχόμενο από την παρασκευή τους.
Εύχομαι να μην χάσετε τις ελπίδες σας.
Ευχαριστούμε! Η αλήθεια είναι ότι έχουμε απογοητευτεί αρκετά επειδή είναι πάνω από δύο μήνες που ταλαιπωρείται ο καημένος. Ελπίζουμε τουλάχιστον να βγει κάποια άκρη άμεσα.
 
Back
Top