Αναπαραγωγή Άσπορα αυγά σε κανάρα - αλλαγή αρσενικού σε νέα προσπάθεια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης GeoSt4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γεια σε όλους. Σήμερα μετά από 15 ημέρες εκκόλαψης των αυγών από την κανάρα τα παρατήρησα στο φως και είδα πως ήταν άσπορα. Πολύ φοβάμαι πως έχει πρόβλημα ο αρσενικός γιατί με τον συγκεκριμένο είχα και πέρυσι μια αποτυχημένη γέννα. Θέλω να βάλω πάλι το θηλυκό για αναπαραγωγική διαδικασία με άλλον αρσενικό. Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω? (Χώρισμα ξανά?, τη φωλιά τί να την κάνω, να βάλω καινούρια ή να αφήσω την ίδια?, πότε να βγάλω το χώρισμα?). Σας ευχαριστώ εκ των προτερων!

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε γενικά είναι καλύτερα να δούμε γιατί απέτυχε η προσπάθεια. Γράψε μας ακριβώς τι έκανες από την αρχή, σε τι κλουβί ήταν και πού το είχες; Υπήρχε μόνο φυσικός ή και τεχνητός φωτισμός και πόσες ώρες άναβε το φως; Μπήκε χώρισμα στα πουλιά; Είδες επαφές; Τι φωλιά και υλικά έδωσες και τι διατροφική προετοιμασία είχε προηγηθεί;

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση. Τα καναρινια ηταν στο ιδιο κλουβι- ζευγαρωστρα για ενα μηνα νε χωρισμα και στη συνεχεια βαζοντας τη φωλια με νημα μολις ειδα το θυληκο να την ετοιμαζει εβγαλα το χωρισμα. Η τροφη ηταν με αυγο που αυξανα σταδιακα, Manitoba με chia που ταιζω παντα και ενα συμπληρωμα απο pet με ιχνοστοιχεια συμφωνα με το σκευασμα. Καθαριοτητα καθε εβδομαδα. Ηταν με φυσικο φωτισμο και καλο φως σε αποθηκη που εχω με μεγαλα παραθυρα. Επαφη τα ειδα να εχουν τουλαχιστον 2 φορες που ετυχε να ειμαι και εγω στην αποθηκη.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Από τη στιγμή που τα αυγά βγήκαν άσπορα και θέλεις να αλλάξεις αρσενικό και όχι να συνεχίσεις με το ίδιο ζευγάρι, στήσε τη διαδικασία από την αρχή με τον άλλον αρσενικό, με χώρισμα ξανά και όχι σαν συνέχεια της προηγούμενης. Απλά βάλε φωλιά μετά από 2-3 μέρες και αφού δεις ότι φλερτάρουν τα πουλιά μεταξύ τους.

Αποφασισα να αλλαξω τον αρσενικο γιατι και περυσι μια γεννα με αυτον τον αρσενικο και ενα αλλο θηλυκο ειχε τα ιδια αποτελεσματα, ενω φετος το ιδιο θηλυκο μου εκανε 3 πουλακια με αλλον αρσενικο. Οποτε υποπτευομαι πως εχει καποιο θεμα το συγκεκριμενο αρσενικο.

Αποφασισα να αλλαξω τον αρσενικο γιατι και περυσι μια γεννα με αυτον τον αρσενικο και ενα αλλο θηλυκο ειχε τα ιδια αποτελεσματα, ενω φετος το ιδιο θηλυκο μου εκανε 3 πουλακια με αλλον αρσενικο. Οποτε υποπτευομαι πως εχει καποιο θεμα το συγκεκριμενο αρσενικο.
Καλώς. Τότε προχώρησε σε νέο κύκλο και ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις.

Back