Ασθένειες Άτυχο περιστατικό, σπάσιμο ποδιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xtou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xtou

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2007
Μηνύματα
30
Πόλη
Αγία Βαρβάρα
Kalispera sas,

xtes pou girisa apo tin doulia eida to ena kanarinaki mou na exei piastei to podi tou anamesa sto mantalaki pou piani tin basi tou kloubiou tou kai sta kaggela. (malon girise to mantalaki me kapoia apotomi kinisi kai to epiase). Htan katamaggomeno kai den ksero posi ora mporei na itan exei piasmeno.

Poli krima giati itan poli tragodistis kai kelaidage astamatita. Malon i8ele na skisi to xarti pou xorizi to koubi tou apo ena alo koubi pou exei mesa kai 8iliko.

Telos panton einai poli stenaxorimenos to podi tou einai malon spasmeno asxima(to exei mazemeno telios) tou ebala mpetantini alla malon den mporo na kano kati alo. Dixni na min mporei na kounisi ka8olou to podi tou oute ta daktila tou kai na ponaei, Ka8ete sto kato meros tou kloubiou san na klosaei. Exei faei liga sporakia kai bitamini pou tou ebala ston pato tou kloubiou alla einai arketa adia8eto anisixo poli.

Exete kapoia analogi empiria ti alo 8a mporousa na kano oste na epanel8ei. Iparxei kapoio pausipono; pou 8a mporousa na tou doso.

Euxaristo poli gia opiadipote boi8ia ek ton proteron.
 
καλησπερα λυπαμαι για το ατυχο αυτο γεγονος!☹
καταρχην να σου πω πως πρεπει να χορηγησεις στο πουλακι καποιο αντιβιοτικο η antistress! Να του εχεις φαγητο κ νερο κατω, για να φτανει! Παυσιπονο για καναρινια δεν γνωριζω αν υπαρχει! Καποιος αλλος εδω μεσα θα ξερει!
το πουλακι αιμορραγει;
πριν 2 χρονια ειχα παρομοιο περιστατικο! Μεσα σε μια κλουβα ενα ασπρο καναρινι(το μοναδικο που ειχα ποτε)πιαστηκε απο μια ταιστρα εσωτερικη απο το ενα νυχι κ κρεμοταν προφανως ολη τη νυχτα! Το πρωι το βρηκα κοκκινο απο το αιμα!😱τρελαθηκα!bedadine k antistress! Ξαπλα 2 μηνες ηταν!
τελικα σηκωθηκε αλλα με σπασμενα τα 2 δαχτυλα! Αλλα παταει το παδαρακι του! Ετσι εμεινε για παντα ακομη κ τωρα!
μην ανησυχεις παντως! Πιστευω οτι ολα θα πανε καλα:)!
κ θα ακουσεις κ αλλες συμβουλες απο τα παιδια εδω!
 
Φίλε xtou, δεν μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Αυτό που θα συνιστούσα είναι να προσθέσεις 1cc παιδικό παυσίπονο σε λιγότερο από μισογεμάτη με νερό ποτίστρα, πρόσθεσε και antistress όπως σου είπε ο φίλος epo. Ανακίνησε καλά την ποτίστρα ταπώνοντας την με την παλάμη και βάλε την ποτίστρα στον πάτο του κλουβιού κοντά στο πουλάκι. Καλά έκανες και του έχεις τροφή και βιταμίνη κοντά του, παρατήρησε όμως αν πίνει και τρώει. Η γνώμη μου είναι να μην του δώσεις αντιβίωση, δεν έχει ίωση έχει τραύμα, φλεγμονή και ίσως σπάσιμο. Εάν θέλεις έχε το σε ήσυχο περιβάλλον σε εσωτερικό χώρο και ενημέρωσέ μας αύριο για την κατάστασή του. Θέλω να σου πω ότι στεναχωρήθηκα και να ευχηθώ καλή ανάρρωση στο μικρό σου φίλο, να είσαι αισιόδοξος και θα δείς ότι πολλοί, πιο έμπειροι από εμένα φίλοι θα σε συμβουλέψουν.

Γιάννης
 
Αγαπητέ φίλε καταρχήν λυπάμαι για το ατυχές περιστατικό.

Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται αισθητή η απουσία ειδικευμένων γιατρών που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα με το σωστό τρόπο και τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για το πουλί.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα πρέπει να γίνει άμεσα η ανάταξη του κατάγματος (εφόσον πρόκειται για τέτοιο) και η τοποθέτηση νάρθηκα για τη σταθεροποίηση του. Ακόμη και ένα λεπτό καλαμάκι με μια τομή κατά μήκος, το οποίο θα περαστεί στο πόδι και θα δεθεί με το σωστό τρόπο ούτως ώστε να επιτρέπει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το πόδι, μπορεί να κάνει τη δουλειά του μια χαρά. Δεν σου προτείνω να το κάνεις ο ίδιος γιατί πιθανόν τα πράγματα να γίνουν πολύ χειρότερα από κακό χειρισμό, αλλά να ψάξεις στην περιοχή σου για κάποιο κτηνίατρο με την ευχή να έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν.

Πολλές φορές, κάποια τραύματα αποκαθίστανται μόνα τους μετά από λίγο καιρό κάνοντας μόνο ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα, αλλά η εξέλιξη εξαρτάται πάντα από το μέγεθος του προβλήματος.

Κατά τη γνώμη μου betadine αντιβίωση κ.λπ. Δεν χρειάζονται εφόσον δεν υπάρχει τραύμα. Η χορήγηση ή μη της αντιβίωσης εναπόκειται στην κρίση του γιατρού εάν αποφασίσει ότι χρειάζεται για την πρόληψη πιθανών συνοδών προβλημάτων. Πολυβιταμίνες – «αντιστρές» ακόμη και προβιοτικό στο νερό δεν θα του κάνουν κακό, φρόντισε μόνο να έχει πρόσβαση σε αυτά και την τροφή του και περιόρισε το χώρο του (μικρό κλουβί). Το παυσίπονο όπως έχει αναφερθεί πιο πάνω, είναι απαραίτητο τις πρώτες μέρες για την ανακούφιση από τον πόνο.

Τέλος να σου πω και πάλι να μην επιχειρήσεις μόνος σου την ανάταξη του κατάγματος εφόσον δεν έχεις την κατάλληλη εμπειρία, αλλά να ρωτήσεις τουλάχιστον εάν υπάρχει κάποιος γιατρός που να μπορεί να αναλάβει.

Εύχομαι το καλύτερο.
 
Euxaristo poli gia to kouragio,
To podi einai asxima spasmeno to poulaki kourazete sxedon me ka8e kinisi otan to ksipnao kapos tsimpologaei augotrofi kai bitamines. Den nomizo na iparxei periptosi na anarosi alla 8a dokimaso mpas kai tin glitosi.

Apo pausipono ebala ena anabrazon Depon se 1.5 litro mpoukali kai afou diali8ike tou gemisa tin misi potistra me auto kai misi me ka8aro nero den to exo dei na pini nero. To enoxlo diakritika ligo giati ka8e fora pou ksipnaei tsimpologaei.

Exo xisi sporia sto patoma gia na exei eukoli prosbasi se auta.

Tora gia desipo tou podiou oute kan 8a epixiriso fobame na to piaso to exei telios diplomeno.

8a sas enimerono gia tis ekseliksis
 
να το εχεις μεσα σε ζεστο χωρο! Ειναι κατι ακομη που μπορεις να κανεις!
ευχομαι περαστικα!☹
 
Ζητάω συγνώμη για το θέαμα.

Έχω βγάλει Photo από το πόδι του καναρινιού για να έχετε καλλίτερη εικόνα του κτυπήματος.

[Χ]
 
φιλε το θεαμα ειναι οντως αποκρουστικο!😱ομως πρεπει να δρασεις αμεσα!😕
κατα τη γνωμη μου η καλυτερη λυση ειναι ενας κτηνιατρος! Αλλα αν αυτο δε γινεται πρεπει να του χορηγησεις αντιβιωση! Απο οτι βλεπω εχει ηδη αρχισει να επιμολυνεται η πληγη!(εγω το υποψιαστηκα απο την πρωτη μερα που μας τα ειπες οτι θα ειχε πληγη-αφου το εχω παθει, οπως ξαναειπα-, για το λογο αυτο απο τοτε σου προτεινα αντιβιωτικο!)
ελπιζω να απαντησουν κ οι αλλοι με τις πουτιμες γνωσεις τους!
τρωει το πουλακι;
 
Αγαπητέ φίλε χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω πως θα πρέπει να ακρωτηριαστεί το πόδι και να δοθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να ζήσει το πουλάκι. ☹

Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να το πας σε κάποιον ειδικό γιατί εχεί προχωρήσει πολύ.
 
Εδώ και 4 μέρες βάζω μέσα στο νερό του ελάχιστο depon όποτε από τότε το πουλάκι τρώει αρκετά. Και εδώ και δυο μέρες δείχνει ποιο δυνατό και ποιο δραστήριο.

Στην αρχή νόμιζα ότι δεν θα αντέξει ούτε μια μέρα όμως τώρα θα προσπαθήσω να το κρατήσω αφού είναι ένα πάρα πολύ καλό πουλί.

Το μαύρισμα στο πόδι είναι πρήξιμο ή η μπετεντίνη; Μάλλον είναι πρήξιμο και πιθανών σάπισμα. Δεν κατάφερα να βρω σχετικό γιατρό κοντά μάλλον θα στείλω τις φωτογραφίες σε κάποιο με mail.

Προτείνετε κάποιο συγκεκριμένη αντιβίωση που έχετε δοκιμάσει;
 
Εξακολουθώ να πιστεύω φίλε μου ότι πρέπει να αφαιρεθεί η εστία μόλυνσης από το σώμα (κατεστραμμένο πια πόδι) για να έχει κάποια λογική η χορήγηση της αντιβίωσης. Αργά ή γρήγορα το πουλάκι θα καταλήξει εάν αντιμετωπίζεις τα συμπτώματα και όχι την αιτία που τα προκαλούν.
 
ΜΙΑ ΕΥΡΕΩΣ ΦΑΣΜΑΤΟς. ΠΧ ΤΟ antibiotico της tabernil(δεν κανω διαφημιση:), αλλα κ αλλα απο αλλες εταιρειες!
απλα εγω το χρησιμοποιω κ επιπλεον περιεχει κ βιταμινες!:D
ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ!
ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ!
ΑΝ Κ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΕΙ! ΑΛΛΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ!ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ!
 
Εγώ πόνεσα και μόνο που το είδα!

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά. Πρέπει να το δεί γιατρός άμεσα!

Τηλεφώνησες μήπως σε αυτόν τον γιατρό; <broken link removed>

Δες και σε αυτό το λίνκ, αναζήτησε κτηνιάτρους σε παραπλήσιες πόλεις,

<broken link removed>

Δεν ξέρω πως αλλιώς μπορώ να σε βοηθήσω, καλή τύχη πάντως!

Μφχ

Γιάννης
 
Έδειξα τις φωτογραφίες σε γιατρό και μου έδωσε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνω.

Θα το αφήσουμε μια δύο μέρες και μετά θα αποφασίσουμε αν θα το κόψουμε ή όχι.
Υπάρχει και περίπτωση να πέσει μόνο του.
Μου συνέστησε αντιβιοτικό και καθάρισμα με μπεταντινη κάθε μέρα.

Λογικά θα την γλιτώσει ο μικρός αν και μπορεί ξαφνικά από στιγμή σε στιγμή να φύγει.
 
Περιμένουμε νέα λοιπόν φίλε xtou και ευχόμαστε να είναι όσο το δυνατόν ευχάριστα δεδομένης της κατάστασης.
 
Προς το παρόν όλο είναι καλά, όσο είναι δυνατόν βέβαια.


Το πουλάκι πετάει από κλαρί σε κλαρί, αν και πολλές φορές κουράζετε και είναι στο πάτο.


Από προχτές έχει αρχίσει και κελαηδάει και μικρά κομματάκια, κάτι που είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Μάλλον δεν πονάει πολύ πλέον αλλά εξακολουθώ να του βάζω Depon στο νερό του σε μικρότερη δώσει.

Θα ξαναβγάλω φωτογραφίες το πόδι του να σας δείξω πως εξελίσσετε.
Μάλλον δεν θα το κόψουμε αφού δεν δείχνει να σαπίζει προς τα πάνω.
 
μπραβο xtοu!
ευχαριστα νεα!
καλη αναρρωση!
 
Μετά από πολύ περιποίηση νομίζω ότι ο μικρός πρέπει να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για την ζωή του.
Σήμερα αν το έβλεπε κάποιο και δεν παρατηρούσε ότι έχει μόνο ένα πόδι καλά δεν θα καταλάβαινε ότι πριν 2 εβδομάδες ήταν προ του θανάτου.

Με ξύπνησε με το κελαΐδισμα του καθώς ήταν μέσα στο σπίτι και δεν σταμάτησε να κελαηδά μέχρι την στιγμή που έφυγα. (μάλλον θέλει να ζευγαρώσει κιόλας)

Θεωρώ ότι αφού κελαηδάει με τόσο όρεξη δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο, παρά μόνο αν δημιουργηθεί νέα μόλυνση.

Ερώτηση: υπάρχει περίπτωση κύκνειου άσματος έχετε δει ποτέ τέτοια συμπεριφορά;
 
Back
Top