Ασθένειες Άτυχο περιστατικό, σπάσιμο ποδιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xtou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μπράβο φίλε xtou ! Ειλικρινά χαίρομαι πολύ για την εξέλιξη. Τελικά του το κόψατε το ποδαράκι;

Γιάννης
 
ολα πηγαν τελικα πολυ καλα xtou!

αγιο ειχατε, ηταν πολυ ασχημα αρχικα!

τωρα, που ρωτας για νεα μολυνση, δεν νομιζω να υπαρξει, εφοσον εκλεισε η πληγη!
φαρμακα του δινεις ακομη;
 
Σταμάτησα να του δίνω τα πάντα πριν δυο μέρες.

Αυτή είναι η κατάσταση του ποδιού του τώρα.

podi1.jpg
 
xtou, ειναι ακομη αρκετα μελανιασμενο!
προσεχε το λιγες μερες ακομη! Κ να εχεις το νου σου να το βλεπεις, αν τρωει κτλ! 🙂
 
Φίλε xtou καλησπέρα. Διάβασα και είδα από την πρώτη στιγμή που έγραψες γι αυτό το άτυχο περιστατικό στο καναρίνι σου.Φίλε μου δεν θα πάρω θέση αφού δεν είμαι γιατρός αλλά θα σου αναφέρω μία δική μου παρόμοια περίπτωση και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Πρίν δύο χρόνια έχασα μία καρδερίνα από μία παρόμοια περίπτωση. Της φορούσα δαχτυλίδι κουμπωτό. Ενώ το πουλί ήταν 4 χρονών και το δαχτυλίδι το φορούσε τουλάχιστον τρία χρόνια κάποια στιγμή της έκοψε σχεδόν τελείως. Το πουλί ήταν δικής μου εκτροφής και το είχα μεγαλώσει εγώ. Στο λέω αυτό για να σου δώσω να καταλάβεις ότι ήξερα όλες του τις αντιδράσεις. Κάποια στιγμή που κατάλαβα τι είχε συμβεί έβγαλα το δαχτυλίδι και της έβακα betadin. Τις έδωσα και depon και αφού την πήγα σε ένα φίλο που ξέρει από αυτά για μία δεύτερη γνώμη της έδεσα το πόδι και την άφησα ήσυχη. Την πρώτη μέρα δεν έτρωγε από την δέυτερη όμως και μετά όλα καλά. Κι΄ομως μετά από μία εβδομάδα την έχασα. Το λάθος μου;Έπρεπε όσο και αν φαίνεται μακάβριο να τις είχα κόψει από την αρχή το πόδι. Το πουλί άρχισε να σαπίζει στην κυριολεξία εσωτερικά.Βέβαια είναι και θέμα ψυχολογίας.Φίλε μου μακάρι να σου πάνε όλα καλά. Όμως βλέποντας τις φωτογραφίες είδα ότι το πουλί είναι άσχημα. Με το depon απλά του ελαχιστοποιείς τον πόνο. Πρόσεχε το καθημερινά και αν θέλεις να ακούσεις την γνώμη μου κόψε του το πόδι.Ίσως ναα είναι καλύτερα.
 
Αυτό που βλέπουμε στην τελευταία φωτογραφία, είναι ένα "νεκρό" πόδι.
Απ' ότι διακρίνω, δεν αιματώνεται.Αν δεν υπάρχει μόλυνση, πάνω απο το σημείο που έχει τη ζημιά,θα επιζήσει και κάποια στιγμή θα απαλαγή μόνο του απο το άχρηστο μέρος. (με την περιγραφή σου, αυτό θεωρώ πιθανότερο).Αν όμως υπάρχει μόλυνση και προχωρά στην κνήμη και τον μηρό τότε πρέπει να κοπεί γρήγορα και απο ΓΙΑΤΡΟ.
 
ετσι μου είπε και ο κτηνίατρος μαλον θα αποκολιθεί μόνο του.

Ο χρόνος θα δείξει.

Και παλι σας αυχαριστο όλους.
 
ego 8eoro to kalitero 8a itan na to kopsete etsi ke alios to podi tou ine nekro apo monotou diskola 8a pesei an to afiseis etsi iparxei periptosi na to skalosei kapou ke na ginei xeirotera to na kopsis to podi tou ine kati efkolo mporeis na to kaneis ke monos sou me kapio nixokopti prosektika
 
Το πουλάκι είναι μια χαρά κελαηδάει κανονικά και φαίνετε χαρούμενο.

Δεν έχει φυσικά καλή ισορροπία και καμία φορά στηρίζεται με το φτερό του όταν κάθετε.
 
πριν 2 μερες, αντιμετωπισα το ιδιο ατυχες περιστατικο.
το καναρινι μου εσπασε το ποδαρακι του. του εβαλα αμεσωσ μπεταντιν και με 3 μικρα ξυλαρακια του το εδεσα.. Δεν ξερω αν εκανα καλα, του βαζω κ αντιβιωση στο νερο για παν ενδεχομενο. συνεχεια ομως προσπαθει να βγαλει τα ξυλαρακια... Και τσιμπαει το ποδαρακι του..η αληθεια ειναι οτι δε ξερω για ποσο καιρο να το αφησω δεμενο. Παντως τρωει, πινει νερο κ κοιμαται κανονικα. Δε μπορω να δω εκει που το εδεσα βεβαια σε τι καταστασι ειναι το ποδι.. Αν εχει μαυρισει κτλ.. Το κατω μεροσ παντως, στα νυχια κοντα δηλαδη..φαινεται μια χαρα.
 
Back
Top