Ασθένειες Έβαλα ιβερμεκτίνη αλλά δεν τον πιάνει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Καλημέρα!
Επιστρέφω με απορίες και θα ήθελα αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία να με κατατοπίσει λίγο γιατί είναι διαφορετικό να διαβάζεις ένα άρθρο από το να το ζεις και να βλέπεις πως εξελίσσεται η κατάσταση.
Λοιπόν, από την πρώτη φορά που έβαλα ιβερμεκτινη στον Σελίμ είδα σημαντική βελτίωση. Το ίδιο βράδυ κοιμήθηκε και σταμάτησαν τα φτερμισματα. Στις αρχές της εβδομάδας άρχισε πάλι ο βήχας. Και αυτή τη φορά είναι πιο έντονος. Δεν φτερνίζεται συνεχόμενα όπως πριν. Είναι σαν να τον πιάνει κάτι σαν κρίση. Βήχει, χτυπάει το κεφάλι του στις πατηθρες και κουνάει το κεφάλι του για να απελευθερωθει πια από αυτά τα ενοχλητικά ακαρεα. Μπορεί να κρατήσει έως και 10 λεπτά. Τον πιάνει συνήθως μόλις ξυπνάει ή πριν κοιμηθεί το βράδυ. Παρότι προχθές βάλαμε τη δεύτερη σταγόνα, σήμερα ξυπνήσαμε με την ίδια κρίση. Είναι ανυποφορο. Δεν αντέχω να τον βλέπω να βασανίζεται με αυτόν τον τρόπο. Την υπόλοιπη μέρα είναι μια χαρά. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ένα τόσο ισχυρό φάρμακο να μην τον πιάνει. Για να συνεχίζουν αυτές οι κρίσεις υποθέτω ότι δεν έχουν πεθάνει τα ακαρεα, σωστά; Και τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση εφόσον έχω ήδη χορηγήσει 2 φορές ιβερμεκτινη ; Διάβασα κάπου ότι επειδή η συγκεκριμένη θεραπεία καταπονει το πουλάκι, καλό είναι να του δώσουμε ταυτόχρονα μια αντιβίωση για το αναπνευστικο. Ποια είναι η γνώμη σας;
Υπάρχει περίπτωση να ξεμπερδεψουμε ποτέ από αυτό;
 
Προφανώς η αρχική επίδραση του φαρμάκου έδωσε ανακούφιση στο πουλί και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα ορατά.
Στη συνέχεια όπως λες... "χάλασε" η κατάσταση.
Αν όντως είχε ακάρεα της τραχείας και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό όλο αυτό που περιγράφεις μοιάζει εντελώς φυσιολογικό γιατί πολύ απλά θα πρέπει να δούμε και να σκεφτούμε τον κύκλο ζωής αυτών των παρασίτων όπως επίσης και τον τρόπο χορήγησης του φαρμάκου.
Δεν είμαι ειδικός αλλά θυμάμαι πως η εφαρμογή του φαρμάκου πρέπει να γίνει σε τρεις δόσεις με απόσταση 7 ημερών μεταξύ τους ώστε να μπορέσουμε αρχικά να αντιμετωπίσουμε τα ενήλικα ακάρεα, στη συνέχεια όσα θα εκκολαφθούν από τα αυγά που έχουν εναποθέσει τα νεκρά πλέον ενήλικα ακάρεα και η τρίτη και τελευταία για πιθανόν εναπομείναντα παράσιτα.
Εσύ πως έκανες την εφαρμογή του φαρμάκου;
 
Στη συσκευασία δεν υπάρχουν οδηγίες αφού το φάρμακο προορίζεται για βοοειδή. Ο εκτροφεας μου είχε πει να γίνει η επανάληψη στις 15 μέρες σύμφωνα με όσα είχε ακούσει σε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο συγκεκριμένο φάρμακο γιατί ο ίδιος δεν το χρησιμοποιήσε ποτέ. Οι 15 μέρες ολοκληρωνονται σήμερα αλλά αφού από την Τρίτη άρχισαν πάλι τα συμπτώματα, του τηλεφώνησα και ο ίδιος επικοινώνησε με συναδέλφους του στον σύλλογο και του είπαν να επισπεύσω τη διαδικασία. Έτσι αντί για σήμερα του έβαλα την δεύτερη σταγόνα πριν 2 μέρες, δηλαδή στις 13 μέρες από την πρώτη.
Και τώρα τι να κάνω; Έχω απελπιστεί. Εχθές πήρα πάλι τηλέφωνο σε έναν πτηνιατρο που βρήκα στο ίντερνετ και μου είπε ότι δεν εμφανίζονται ποτέ ακαρεα της τραχειας στα καναρίνια. Δεν μπορώ να βρω βοήθεια από πουθενά.
 
μου είπε ότι δεν εμφανίζονται ποτέ ακαρεα της τραχειας στα καναρίνια
Όχι τόσο συχνά όσο εμείς πιστεύουμε αλλά εμφανίζονται.
Για να μην σταματήσει όμως η όλη διαδικασία σου προτείνω άλλη μια εφαρμογή στις 7 μέρες από τη δεύτερη...
Ελπίζω να μην έφαγε άδικα το "δηλητήριο" το πουλάκι.
 
Το εντυπωσιακό είναι οτι φάνηκε να ανταποκρίνεται αρχικά στην ιβερμεκτίνη.Φαντάζομαι οτι όσο φανταστική είναι αυτή η ασθένεια άλλο τόσο θα είναι και η θεραπεία της.Αν τελειώσουν όλα αυτά χωρίς αποτέλεσμα, σου προτείνω να βρεις κάποια προϊόντα ανάλογα με την εμπορική διάθεση στην χώρα σου, για ενίσχυση του αναπνευστικού ή ακόμα και κάποια κουτουρού αντιβίωση για αυτό.
Μέχρι τότε μεγάλη προσοχή στην διατροφή και την όρεξη του πτηνού, πρέπει να τρώει καλά.
Ελπίζω να μην έφαγε άδικα το "δηλητήριο" το πουλάκι.
Ούτως ή άλλως Γιάννη προληπτικά το πρότεινες, δεν ταιριάζει το "άδικα" σε τέτοιες πρακτικές. Υπάρχουν άλλωστε ακόμα πιθανότητες ίασης και ίσως αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό. Ενδιαφέρει λοιπόν το πως εσύ, που μέχρι πρότινος ήσουν πολέμιος στην ρητορική αυτής της ασθένειας, διαφημίζοντας και τις θέσεις του Coutteel, καταλήγεις ξαφνικά σε αυτό:
Όχι τόσο συχνά όσο εμείς πιστεύουμε αλλά εμφανίζονται.
 
Την ημέρα που αγόρασα το συγκεκριμένο σκεύασμα και πριν το χορηγησω, πιάσαμε το πουλάκι με τον εκτροφέα και με τη βοήθεια της λάμπας κοιτάξαμε τον λαιμό του και εντοπίσαμε αυτά τα μαύρα σημαδακια που υποτίθεται πως είναι τα ακάρεα. Διαφορετικά δεν θα χρησιμοποιούσα το συγκεκριμένο προϊόν, γιατί μου είχαν πει ότι είναι πολύ ισχυρό και επικίνδυνο. Πιστεύετε ότι θα αντέξει το πουλάκι και τρίτη δόση;
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Το εντυπωσιακό είναι οτι φάνηκε να ανταποκρίνεται αρχικά στην ιβερμεκτίνη.
Θεωρείς ότι έχει κάτι άλλο το πουλάκι; Οποιαδήποτε συμβουλή θα μου ήταν χρήσιμη αυτή τη στιγμή. Αντιβίωση για το αναπνευστικό εχω. Γνωρίζοντας την κατάσταση εδώ είχα πάρει από την Ελλάδα το aviomycine για ώρα ανάγκης.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
κοιτάξαμε τον λαιμό του και εντοπίσαμε αυτά τα μαύρα σημαδακια που υποτίθεται πως είναι τα ακάρεα.
Είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος για μας τους ανειδίκευτους να διαπιστώσουμε (κι όχι και με μεγάλη επιτυχία) αν υπάρχει ή όχι προσβολή από ακάρεα. Ο γιατρός ασφαλώς είναι ο καταλληλότερος (έχει και τα κατάλληλα εργαλεία) να το ελέγξει και να αποφασίσει.
Ασφαλώς Ζωή όσα σου πρότεινα, "ελέγχονται" για την ορθότητά τους αλλά απουσία ειδικών σου πρότεινα να κάνει ότι θα έκανα κι εγώ στη θέση σου και όχι κάτι περισσότερο.
 
Το γνωρίζω κύριε Γιάννη και σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Οι συμβουλές σας για εμένα είναι πολύτιμες. Θα προσπαθήσω ακόμη μια φορά, άλλωστε δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.
 
Θα προσπαθήσω ακόμη μια φορά,
Κι εγώ έτσι σκέφτομαι και το ίδιο θα έκανα στην αντίστοιχη περίπτωση.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Οι συμβουλές σας για εμένα είναι πολύτιμες.
Αν το καλοσκεφτούμε όλοι μας, αυτός είναι κι ο ρόλος μας μέσα εδώ γιατί αν ενεργούμε διαφορετικά δεν προσφέρουμε τίποτε.
 
Θα πρέπει να κάνεις και πολύ καλό καθαρισμό και απολύμανση στις ταίστρες, ποτίστρες, πατήθρες και μπάνιο.
Στο pulmosan με Ιβερμεκτίνη 0,12% συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας με μία σταγόνα μετά απο 4 εβδομάδες.
Στο φάρμακο που χρησιμοποιείς αναφέρει το ποσοστό Ιβερμεκτίνης;
 
Ποτίστρες, πατηθρες και γενικά όλη την προίκα την καθαρίζω κάθε μέρα με βραστό νερό και υγρό πιάτων. Πρέπει με χλωρίνη;
Δεν θυμάμαι αν το γράφει. Όταν γυρίσω σπίτι θα το ελέγξω και θα σας ενημερώσω.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πρέπει με χλωρίνη;
Βραστό νερο με υγρό πιάτων και την προσθήκη λίγης χλωρίνης θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην καθαριότητα και απολύμανση.
Να ξέρεις ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος όταν αντιμετωπίζεις τα ακάρεα είναι η απότομη θανάτωση τους, αν είναι πολλά μπορούν θα φράξουν τους αεροφόρους οδούς με άσχημα αποτελέσματα για το πουλί.
Καλύτερα να επαναλάβεις την θεραπεία περισσότερες φορές σε αραιά διαστήματα παρατηρώντας πάντα και την συμπεριφορά του πουλιού.
 
Δεν επιβαρύνεται όμως το συκώτι του από τις επαναλήψεις;
Δεν ξέρω αν μπορεί το καημένο να αντέξει τις κρίσεις αυτές. Νομίζω ότι βασανίζεται. Προσπαθώ να το βοηθήσω με κάθε τρόπο.
Και κάτι που δεν κατάλαβα. Ποιος ο λόγος να βάλουμε τη δεύτερη σταγόνα μετά από 4 εβδομάδες; Σε αυτό το διάστημα λογικά θα εκκολαφθούν τα αυγά, θα ξαναγεννησουν και πάει λέγοντας. Εκτός κι αν κατάλαβα κάτι λάθος.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στο "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ'' "ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΠΤΗΝΑ'' είναι το άρθρο για το Pulmosan (Ιβερμεκτίνη 0,12%)
Ποιος ο λόγος να βάλουμε τη δεύτερη σταγόνα μετά από 4 εβδομάδες
Πιστεύω πως προτείνεται η 2η σταγόνα για προληπτικούς λόγους και περισσότερη σιγουριά.
Σε άλλο φάρμακο το acaricine της ΤAFARM ( ιβερμεκτίνη 10 mg/ml) προτείνεται 2 σταγόνες 1η εβδομάδα, 2η εβδομάδα κενό, 3η εβδομάδα 2 σταγόνες (σύνολο 4 σταγόνες σε 21 ημέρες)
Αν στο φάρμακο που χρησιμοποιείς αναφέρεται το ποσοστό ιβερμεκτίνης θα μπορέσεις να έχεις ένα σημείο αναφοράς σε σχέση με τα άλλα δύο φάρμακα.
Μετά την δεύτερη σταγόνα υπάρχει κάποια βελτίωση;

εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά !
 
Ευχαριστώ πολύ.
Δεν γράφει κάτι στη συσκευασία αλλά θα ψάξω και στο ίντερνετ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι εάν το ποσοστό της ιβερμεκτινηςς στο κάθε σκεύασμα σχετίζεται με τον διαφορετικό τρόπο χορήγησης. Δηλαδή μια τόσο μικρή διαφορά κάνει το ένα κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί δύο φορές την εβδομάδα και το άλλο μετά από 4 εβδομάδες; Ή παίζει κάτι άλλο ρόλο και το ένα από τα δύο μένει για μεγαλύτερο διάστημα ενεργό στο σώμα του πτηνού;
Αν δεν κάνω λάθος και το πουλμοσαν είχε διαφορετικό τρόπο χρήσης αρχικά και μετά το άλλαξαν.

Μετά τη δεύτερη σταγόνα είναι καλύτερα αλλά και πάλι το πρωί ή το βράδυ τον πιάνει ένας ασταμάτητος βήχας που κρατάει γύρω στα 10 λεπτά.

Εν τέλει, γίνονται καλά τα πουλιά κάποια στιγμή; Διάβασα σε άλλες συζητήσεις ότι δεν γίνονται ποτέ καλά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
στην ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας (vilsan.com.tr/uploads/yuklemeler/vilsan-eng-katalog.pdf) του δικού σου φάρμακου αναφέρει ότι η περιεκτικότητα σε Ιβερμεκτίνη είναι 10mg/ml.

Αυτή η περιεκτικότητα είναι ίδια με το φάρμακο Αcaricine.
Αφού ελέγξεις την ιστοσελίδα για να βεβαιωθείς πιστεύω πως μπορείς να ακολουθήσεις την δοσολογία της Tafarm.

προτείνεται 2 σταγόνες 1η εβδομάδα, 2η εβδομάδα κενό, 3η εβδομάδα 2 σταγόνες (σύνολο 4 σταγόνες σε 21 ημέρες)

Αφού έχεις δώσει δύο σταγόνες σε διάστημα 13 ημερών θα κάνεις υπομονή για 7 ημέρες και κατόπιν θα βάλεις μία σταγόνα διαλύματος στο δέρμα της περιοχής του ώμου 2 φορές σε διάστημα μίας εβδομάδας.
το πρωί ή το βράδυ τον πιάνει ένας ασταμάτητος βήχας
Αυτό πιστέυω είναι ένδειξη οτί εξολοθρεύονται τα ακάρεα.

Εν τέλει, γίνονται καλά τα πουλιά κάποια στιγμή;
Πιστεύω πως ναί, ενίσχυσε την διατροφή του για να δυναμώσει και να μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την περιπέτεια.
 
Back
Top