Φροντίδα Έκανα καλά που έβαλα τα καναρίνια μου στο υπόγειο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gkavala
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όχι δεν ξέρω, αλλά και πάλι στο υπόγειο με τεχνητό φωτισμό τόσους μήνες; Δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική; Και με τη βιταμίνη D τι θα γίνει; Θα δίνεται εξωγενώς;
 
Το ξέρω φίλε μου είναι δύσκολο. όσο για τη βιταμίνη D μπορεί να την παίρνουν ξεχωριστά
 
Το ξέρω φίλε μου είναι δύσκολο. όσο για τη βιταμίνη D μπορεί να την παίρνουν ξεχωριστά
Η βιταμίνη D3 όση και να χορηγηθεί, αν δεν υπάρχει ο απαραίτητος φυσικός ή τεχνητός φωτισμός με τις UVA-UVB κυρίως τις δεύτερες για να κάνουν τον απαραίτητο μεταβολισμό στον οργανισμό του πουλιού είναι "δώρο - άδωρον".
 
Άρα δεδομένων των συνθηκών, υπόγειο και ειδικές λάμπες uva/uvb.
 
ευχαριστω παιδια θα το σκεφτω καλα το θεμα γιατι σημερα που τα εβγαλα στην λιακαδα το μεσημερι ηταν μεσα στην τρελη χαρα μαλλον θελουν εξω και καλη προφυλαξη απο καιρικες συνθηκες. μαλλον θα παρω δεν ξερω αν μπορειτε να δειτε την εικονα ειναι αυτα τα κλουβια που μπαινουν το ενα πανω απο το αλλοθα τα κλησω απο πησω και απο τα πλαγια και απο μπροστα θα το ανοιγω οταν εχει καλο καιρο το καθενα θα ειναι προφυλαγμενο.

164271_635578373123553_1325689950_n.webp
 
Καλησπέρα καλά θα κάνεις να τα βάλεις σε τέτοια κλουβιά αλλά από ότι βλέπω είναι άσπρα βαμμένα οπότε δεν είναι γαλβανιζέ και με τον καιρό μπορεί να σκουριάσουν με τον καιρό. Θα σου πρότεινα να πάρεις γαλβανιζέ τα οποία δε σκουριάζουν γιατί από ότι ξέρω δεν έχουνε μεγάλη διαφορά στην τιμή. Νομίζω 2 με 3 ευρώ διαφορά έχουνε. αν σε ενδιαφέρει μπορώ να μάθω και να σου πώ
 
Άποψη μου, αν τα αφήσεις τελικά έξω, να μην τα βάλεις σε κλουβιά αλλά σε κλούβα.
Βοηθάει πολύ τα πουλιά τις κρύες μέρες να έχουν την δυνατότητα να φτερουγίζουν ώστε να αυξάνουν την θερμοκρασία τους και να μεταβολίζουν καλύτερα την τροφή τους.
Η τροφή τους επίσης πρέπει να είναι πιο πλούσια και πιο ενισχυμένη σε λιπαρούς σπόρους σε σχέση με αυτή που τους δίνεις το καλοκαίρι, με έξτρα κανναβούρι.
 
Ότι κι αν κάνεις, όχι μέσα έξω . Η μέσα μόνιμα η έξω (ειδικά το χειμώνα). Η διαφορά θερμοκρασίας αν τα μπαινοβγάζεις, θα τους κάνει κακό.
 
Φίλε και γω σε μια δυόροφη ζευγαρώστρα έξω έχω τα πουλιά μου. Τα έχω προφυλάξει σε ξύλινο πλαίσιο από παλετόξυλα. Το βράδυ και τις κρύες μέρες σκεπάζω τη μπροστινή μεριά με νάυλον. Το μειονέκτημα με αυτά τα κλουβιά είναι ότι δεν έχει σχάρα στον πάτο και χρειάζεται συχνό καθάρισμα και πλύσιμο των πατήθρων, που λερώνονται γρήγορα😡. Δές και αυτό το link:
BIRD CAGES | ΞΥΛΙΝΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ
θεωρώ ότι οι τιμές του είναι πολύ καλές, αν και τα κλουβιά του δε τα έχω δοκιμάσει ακόμα.
 
ευχαριστω παιδια θα παρω τα κλουβια και θα τα εχω τελικα εξω μονιμα και το βραδυ σκεπασμα δεν θελω να τα βαλω σε κλουβα γιατι θα σταματησουν να κελαηδανε και δεν θα το ηθελα αυτο εχω και κλουβα ετοιμη και μολις τα βαλω ολα μαζι σταματανε και δεν κελαηδανε. Ενω αν ειναι το ενα κατω απο το αλλο και δεν βλεπονται ελπιζω πως θα κελαηδανε. Και θα βαλω ενα καναρινι μια καρδερινα ενα σκαθι και ενα σλινκερ οποτε το καθενα δεν θα επηρεαζει το κελαηδημα του αλλου και πανω απο ολα δεν θα βλεποντε. Και την θυληκια την καναρα μου θα την εχω στο σαλονι μου μονιμα μεσα για να μην την ακουν τα αλλα στο μπαλκονι και δεν κελαηδανε
 
Το λούγαρο δεν σφυράει.. Προσωπικά μ'αρέσει η φλυαρία του... Αν και στη λίστα των ωδικών έρχεται μετά την καρδερίνα, το φανέτο και το σκαρθί.
 
Δεν έχεις άδικο, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που μοιάζει με σκαρθί.
 
Back
Top