Αναπαραγωγή Έκανα καλά που χώρισα τα μικρά απο τους γονείς;

Δεν καταλαβα Γιαννη αυτο που γραφεις για την απομακρυνση της φωλιας. Οτι την απομακρυνουμε οταν απογαλακτιστουν. Δηλαδη την φωλια που μεγαλωνουν η'που μεγαλωσαν τα μικρα.Απογαλακτιζονται ποτε; Οταν τρωνε μονα τους; Οταν εχουν βγει εξω απο την φωλια;Εγω την ειχα απομακρυνει οταν τα προηγουμενα δυο μικρα δεν την χρησιμοποιουσαν. Τοτε ειναι και ο απογαλακτισμος; Και οταν χωρισα τα μικρα δεν ειχε ξεκινησει να φτιαχνει νεα φωλια. Ειχα βαλει τα μικρα σε μια εσωτερικη, αλλα καθησαν μεσα ελαχιστα. Τα χωρισα οταν ειδα πως ταιζε μονο η' σχεδον μονο ο πατερας. Περιπου 16-18 μερα αν θυμαμαι.
Τα μικρά απογαλακτίζονται μετά τις 26-28 μέρες... ίσως και περισσότερες. Γιατί εκτός από τις μέρες πρέπει να παρακολουθούμε αν τρώνε μόνα τους.
Η δεύτερη φωλιά που πιθανόν να έχει ετοιμαστεί από το θηλυκό και η επακολουθούσα ωοτοκία, τελειώνει σχεδόν (χωρίς κανόνα) περίπου εκεί... χωρίς φυσικά τη συμμετοχή του αρσενικού αφού σκοπεύουμε να σταματήσουμε την αναπαραγωγή.
Άρα χρονικά (περίπου) η απομάκρυνση των μικρών από τους γονείς, μπορεί να συνδυαστεί και με την απομάκρυνση της δεύτερης φωλιάς... και την κατανομή των πουλιών στο χώρο - κλουβί που έχουμε σχεδιάσει να περάσουν την πτερόρροια.
 
Και γιατί να έχουμε την φωλιά αμα δεν τη χρησιμοποιουν πια; Αλλα απο το τελευταιο μήνυμα κατάλαβα οτι εννοεις την πιθανή δεύτερη φωλιά άμα που συμπίπτει περιπου με την ανεξαρτοποιηση των μικρών.
 
καλημερααα! Τα μικρα ειναι ακομα στην φωλια τους... Ειπα χθες να ξαναενωσω το ζευγαρι και ειπαν να ξαναθυμηθουν τα παλια και να ξαναζευγαρωσουν και τα χωρισα τα καημενα...
Πολλές αλλαγές κάνεις και οι αλλαγές δεν κάνουν καθόλου καλό ειδικά σε μία κρίσιμη περίοδο όπως αυτή της αναπαραγωγής. Από τη στιγμή που ταίζουν και οι 2 άστα όλα μαζί για λίγες μέρες και μετά βάζεις το μπαμπά με τα μικρά και την μαμά μόνη της. Λογικά η μαμά θα κάνει και 2η φωλιά, της δίνεις ασβέστιο για να είσαι σίγουρος και μόλις τελειώσει η ωοτοκία βάζεις ψεύτικα και την αφήσει να τα κλωσήσει για 5-6 μέρες. Μετά αφαιρείς φωλιά και νήμα και μπαίνει σε mode ξεκούρασης! 😉
 
Back
Top