Γενικά Έκθεση Pets Today 2008

dikatgreece

PB Member
Πόλη
Αθήνα
Ψάχνωντας στο ιντερνετ διαπίστωσα ότι από 17-20 Οκτ 2008 θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Pets Today 2008 , αλλά δυστηχώς μόνο για εμπόρους και ιδιοκτήτες πετ σοπ. Οπότε όσοι έχετε γνωστούς παρακαλέστε να σας δηλώσουν ως... Πωλητές, και να δείτε την έκθεση Πιστεύω ότι αξίζει.
Άραγε σε ένα funclub (το δικό μας) θα επέτρεπαν την είσοδο;

Εκτός απο τους εμπόρους η είσοδος επιτρέπετε και σε εκτροφείς όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα.

Είναι μόνο για επαγγελματίες, κατόπιν προσκλήσεως από εταιρεία-εκθέτη.
Διάβασε τη σημείωση: Προσοχή... (στο κόκκινο πλαίσιο)

και αυτοι που θελουν να πανε και δεν ειναι επαγγελματιες; Κριμα γιατι θα ειναι μια ωραια εκθεση. Ειχα παει σε μια τετοια εκθεση αλλα ηταν και για τους απλους επισκεπτες.υπηρχε ενα ξεχωριστος χωρος για τους επαγγελματιες.

Επίσκεψη στο pets today

Σήμερα είχα την χαρά και την τιμή να παραστώ στην έκθεση pets today. Ο εκθεσιακός χώρος ήταν μεγάλος αλλά μπορώ να πώ με λίγα '΄περίπτερα'' (δεν ξέρω αυτό αν οφείλεται σε οικονομικούς ή άλλους λόγους). Τα 63 περίπτερα ήταν τέλεια προσεγμένα, πεντακάθαρα και με πολλές εκπλήξεις. Μία απο αυτές τις εκπλήξεις για μένα, ήταν η συνάντηση μου με τον φίλο, εκτροφέα, και συνμφορουμίτη Κώστα Λιακόπουλο, και επίσης τον κ. Γιώργο Βραχνή που συμμετείχε στην έκθεση με την περίπτερο της εταιρίας του. Οι εξοπλισμοί για τα κατοικίδια, οι τροφές και τα αξεσουάρ ήταν σε αφθονία και πληθώρα επιλογών. Δυστηχώς όπως προαναφέρθηκε η έκθεση ήταν για εμπορικούς επισκέπτες, εκτροφείς κτλ οπότε καμία αγορά δεν ήταν δυνατόν να γίνει. Όλα τα ''περίπτερα'' ήταν πανέμορφα και οι υπάλληλοι αυτών πρόσχαροι να εξυπηρετήσουν τον πελάτη - εκτροφέα. Εντύπωση μου έκανε το ''περίπτερο'' της Eukanuba(τροφές σκύλων - γάτας) που είχε σαν background κελαιδίσματα πτηνών αλλά και το ''περίπτερο'' της κλουβοτεχνικής με εντυπωσιακά κλουβια (μεζονέτες) για παπαγάλους. Και σαν αναμνηστικό απο αυτή την επίσκεψή μου, σας παραθέτω την καρτέλα που μπήκα στην έκθεση.

Συνημμένα

• 18102008816.webp
    18102008816.webp
    23,6 KB · Προβολές: 131
Kαλημέρα

Την έκθεση την επισπεύτηκα εις διπλούν.
'Hταν μία καλή ευκαιρία να δω κάποια πράγματα και να συναντήσω κάποιους φίλους.
'Oντως, αν και για πρώτη φορά η έκθεση προεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, η επισκεψιμότητα σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν χαμηλή.
'Iσως είναι και αυτό σημείο των καιρών μας.
εντύπωση μου έκανε η ποικιλία σε αξεσουάρ και τροφές, αλλά ιδίως επιδής κατάφερα να μάθω κάποιες τιμές χονδρικής, η προφανές διαφορές με την λιανική.

Η γενικότερη εντύπωση...
-Δυστυχώς, για μένα, ήταν μια απογοήτευση. Τίποτα ιδιαίτερο
για εκτροφείς και πετ-σοπ που να έχει σχέση με τα πουλιά.
Βλέπεις το χρήμα βρήσκεται στην γάτα και τον σκύλο αλλά και στο
ενυδρείο. Δεν είδα να υπάρχει όλη η γκάμα σπόρων ουδε κάν των μεγάλων εταιρειών. Δεν είδα να επιδεικνύεται ουτε ένας μηχανισμός ημέρας -νύχτας. Μια συστοιχία απο ζευγαρώστρες με τα εξαρτήματά τους, πουθενά. Δεν γνωρίζουν οι χονδρέμποροι βασικότατα πράγματα για τα προιόντα που αντιπροσωπεύουν. Στα φάρμακα; Ελάχιστη παρουσία και πλήρης άγνοια για τις ουσίες και τις ιδιότητές τους.
Κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, απλώς επιβεβαίωσαν τον κανόνα.

Εγώ μπήκα "έτσι" γιατί το ΕΚΕΠ είναι 100 μέτρα από το σπίτι μου δεν ήταν το κάτι ιδιαίτερο σαν να μπαίνεις σε πετ σοπ αλλά από τα δείγματα μόνο έχω τροφή για ταψαράκια μυ για τουλάχιστον ένα χρόνο (τι λοποδίτης που είμαι πέρασα 7 φορές από το περίπτερο)

Ευχαριστώ για τα καλά και ειλικρινή λόγια όσων φίλων πέρασαν από 'κει.
Επισυνάπτω και μια φωτό από το περίπτερό μας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης.
Θα ακολουθήσουν κι άλλες με την ελπίδα να μην κουράσω κανέναν.

Σχετικά με τα σχόλια περί εξειδίκευσης των περιπτέρων ή των ιδιοκτητών σε προϊόντα πτηνών, βεβαίως δεν μπορούσε να φανεί, γιατί η έκθεση δεν απευθυνόταν σε ειδικούς του χώρου, αλλά δεν επαγγελματίες του χώρου, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Η εξειδίκευση στα πτηνά μπορεί να φανεί (και θα φανεί) μόνο στους χώρους που θα εκτεθούν τα πουλιά του 2008 για κρίση. Εκεί είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν, και ακριβώς εκεί, θα εκτεθούν και θα αναλυθούν οι τεχνικές και τα προϊόντα εκτροφής.

Μια επετυχημένη παρουσία σε οποιαδήποτε κλαδική έκθεση προϋποθέτει την γνώση του κοινού στο οποίο απευθύνεσαι και προσαρμόζει όλα τα εργαλεία επικοινωνίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνημμένα

• CULPRETStand-Petstoday2008.webp
    CULPRETStand-Petstoday2008.webp
    71,4 KB · Προβολές: 120
Θέμη θα ήθελες να μας δώσεις κάποιο παράδειγμα με της τιμές χονδρική-λιανική.

Καλημέρα

Καταρχάς, να καλημερίσω το φίλο Γιώργο Βραχνή, και να του δώσω συγχαρητήρια για το όμορφο περίπτερο, όπως και για τα εξειδικευμένα προϊόντα που είχε.
Επίσης να πω, ότι σέβομαι απόλυτα οποιοδήποτε κατάστημα, μιας και ξέρω πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα, αφού είμαι και εγώ στο χονδρικό εμπόριο πάνω από 10 χρόνια.
Λόγω του ότι κατάφερα να μάθω κάποιες τιμές χονδρικής – λιανικής, να πω ότι το μόνο που με ενόχλησε σε εισαγωγικά, ήταν η τεράστια διαφορά σε αξεσουάρ.
καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρξει κάποια διαφορά στις τροφές ( λόγω του ότι κάποια στιγμή λήγουν και το στοκάρισμα δεν είναι εύκολο ), αλλά δεν είναι δυνατόν να πουλιέται ένα κλουβί 9 € και να βγαίνει στο εμπόριο 23 €.
150 % επάνω δηλαδή.
Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Γενικά να πω, ότι όσοι θεωρούσαν ότι θα πλουτίζανε εύκολα, ιδίως πατώντας πάνω σε ένα χόμπι, μάλλον έσπασαν τα μούτρα τους.

Back