Ασθένειες Έκτος εποχής πτερόρροια

Maya the Bee

PB Member
Εγγραφή
20 Δεκ 2007
Μηνύματα
203
Πόλη
Λάρισα
Οταν η καναρα μου εχει πτερορροια εκτος εποχης τι μου συστηνετε να κάνω;
Σε μια αναζητηση στο διαδικτυο βρηκα το παρακατω.."Καλό θα είναι και για ένα δεκαήμερο να χορηγήσετε αμινοξέα στο νερό (έχουν τα pet shop διάφορα)".
 
Η περιπτωση παθολογικης πτερορροιας μππορει να οφειλετε στους παρακατω παραγοντες
1.φοβος απο αλλα ζωα
2. Αποτομοι θορυβοι
3. Ελαττωματικη η μη ισσοροπημενη τροφη
4. Αλογιστη χορηγηση φαρμακων
5. Αλλαγη περιβαλλοντος
6. Διαταραχες στη διαρκεια του φωτος
7.υψηλες θερμοκρασιες
8.υπερπροσφορα πρωτεινων
9.η ασθενειες αρθριτιδα λιπωματωση σταφυλοκοκκοι δερματικη μυκητιαση
10. Εξωπαρασιτα
11. Ορμονικες διαταραχες
12.η εμφραξη του εκφορητικου πορου του αδενα του ουροπυγιου
Η διαπιστωση του αιτιου που προκαλεσε την πτερορροια ειναι αρκετα δυσκολη θεραπευτικα συνισταται καθαρη τροφη και νερο βιταμινες αμινοξεα για 15 ημερες διακοπη για 20 ημερες και επαναχορηγηση θα πρεπει να αντιμετωπιζονται οι ασθενειες και οι παρασιτωσεις αποφυγη εκθεσεις των πτηνων στους στρεσσογονους παραγοντες τελος η εκθεση στο αμεσο ηλιακο φως για λιγη ωρα καθημερινα και η προσφορα λουτρου ειναι σημαντικη
1. Παθολογια πτηνων αναψυχης ιορδανιδης
2. Οι ασθενειες των καναρινιων ωδικων και καλλωπιστικων πουλιων τατσιραμος
 
Ας ξεκινήσουμε από τα πιο συνηθισμένα και αποκλείοντας τα να φτάσουμε στην πιο πιθανή αιτία. :)

Το πουλάκι μπορεί να έχει πτερόρροια επειδή:

  • Δεν τρέφεται σωστά (μπορεί να του προσφέρεις τα καλύτερο δυνατό, παρόλα αυτά μπορεί το σιτηρέσιό του να μην είναι ισορροπημένο)
  • Το φως που λαμβάνει είναι πάνω από 14 1/2 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει ασταθή διάρκεια
  • Δεν έρχεται σε επαφή καθόλου με το φυσικό φως του ήλιου
 
Αποστολε με τρομοκρατησες με ολα αυτα!:ρρρ
θα ηθελα να αναφερω οτι το κλουβι το εχω στην σκαλα της πολυκατοικιας κατα την διαρκεια της νυχτας(ενιοτε το σκεπαζω με ενα υφασμα) και την ημερα το βγαζω στο μπαλκονι. Οποτε τις ημερες με ηλιοφανεια λαμβανει αρκετο φυσικο φως. Οσον αφορα την τροφη του, του βαζω τους χυμα(λαθος μου) σπορους, συχνα βαζω κ τα ξυλακια με διαφορους σπορους, καθε μερα μηλο γιατι το τσακιζει(:ρ) κ μια με δυο φορες την εβδομαδα αυγο.στο μπαλκονι βεβαια κυκλοφορει κ ο σκυλακος μας αλλα πιο πολυ το προφυλασει πιστευω διωχνοντας τα αλλα πουλια παρα το στρεσαρει.ρωτησα σε πετ αν πρεπει να του βαλω καποια βιταμινη στο νερο αλλα μου προτειναν μονο το αυγο αρκει.
 
να ρωτησω κ κατι αλλο.. Μπορω να το βαλω για ζευγαρωμα με το αρσενικο;
 
να ρωτησω κ κατι αλλο.. Μπορω να το βαλω για ζευγαρωμα με το αρσενικο;

Αφού έχει κάποιο πρόβλημα, αυτή τη στιγμή, θα ήταν καλύτερο να ξεπεραστεί το πρόβλημα και μετά να κοιτάξεις τα του ζευγαρώματος.

Διάβασε αν θες στο φόρουμ της διατροφής και εμπιστευσου περισσότερο αυτά που θα διαβάσεις εκεί από τα λεγόμενα του καταστηματάρχη.
π.χ Η τόνωση με πολυβιταμίνες δεν έχει άμεση σχέση με την παροχή αυγού.

Διόρθωσε το θέμα της χύμα τροφής και ψάξε λίγο θέματα σχετικά με τα sticks σπόρων και μελιού.

καλή επιτυχία!
 
maritsa21 είπε:
Οταν η καναρα μου εχει πτερορροια εκτος εποχης τι μου συστηνετε να κάνω;
Αυτή τη στιγμή έχει πτερόρροια;
maritsa21 είπε:
θα ηθελα να αναφερω οτι το κλουβι το εχω στην σκαλα της πολυκατοικιας κατα την διαρκεια της νυχτας(ενιοτε το σκεπαζω με ενα υφασμα)
Υπάρχει λόγος που σκεπάζεις το βράδυ το κλουβί; (Εάν ο λόγος που το κάνεις είναι γιατί ανάβει το φως της σκάλας συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας τότε όντως υπάρχει θέμα.) Ο χώρος που κοιμούνται τα πουλιά θα πρέπει να είναι ήσυχος και να μη διαταράσσεται από οτιδήποτε. Με λίγα λόγια άπαξ και κοιμήθηκαν με τη δύση του ηλίου, θα πρέπει να ξυπνήσουν με την ανατολή.
maritsa21 είπε:
οσον αφορα την τροφη του, του βαζω τους χυμα(λαθος μου) σπορους, συχνα βαζω κ τα ξυλακια με διαφορους σπορους, καθε μερα μηλο γιατι το τσακιζει(:ρ) κ μια με δυο φορες την εβδομαδα αυγο
Δοκίμασε καταρχήν ένα επώνυμο μείγμα για λίγο καιρό. Να βάζεις εναλλάξ μήλο, μπρόκολο, καρότο, αντίδια, σπανάκι. Το ότι της αρέσουν κάποια πράγματα δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα τρώει συνέχεια. Τα στικάκια με το junk food γιατί τα βάζεις; Χορήγησέ της αν θέλεις ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα στο νερό μέρα παρά μέρα για 15 μέρες. Φρέσκο διάλυμα κάθε φορά και φρέσκο νερό ενδιάμεσα.
maritsa21 είπε:
βεβαια κυκλοφορει κ ο σκυλακος μας αλλα πιο πολυ το προφυλασει πιστευω διωχνοντας τα αλλα πουλια παρα το στρεσαρει.
Νομίζεις. :) Σημασία δεν έχει πρόθεση αλλά το αποτέλεσμα. Δεν είναι καθόλου απίθανο να στρεσάρετε το πουλί από την παρουσία και τις δραστηριότητες του σκύλου.

Έχεις άλλα πουλιά;

Κάνε αν θέλεις καταρχήν για δεκαπέντε μέρες όλα τα παραπάνω, (χωρίς "εκπτώσεις" όμως) προκειμένου να αποκλειστούν με βεβαιότητα αυτά τα ενδεχόμενα και στη συνέχεια το ξαναβλέπουμε το θέμα. :)
 
θα φροντιζω να κανω οτι μου αναφερατε(χωρις εκπτωσεις:ρρρ)
λογω ελλειψης χωρου δε μπορω να αφηνω τα πουλακια στο μπαλκονι το βραδυ γι αυτο τα βαζω στην σκαλα.
Σταυρο μολις το Σαββατο απεκτησα κ ενα αρσενικο ιζαμπελα. Αλλα δε ξερω αν ειναι αχατης ή μωσαικος..φυσικα τον εχω σε "καραντινα"! Αλλα τον εβλεπω ζωηρο κ κελαηδιστο:ρρρ
θα δουμε. 🙂
 
Φροντισε να μας ενημερωσεις για την εξελιξη της καταστασης του!
ευχομαι ολα να πανε καλε
ακολουθησε της συμβουλες που σου δοθηκαν
 
Μαριτσα για να κατανοησεις το μεγεθος της σοβαροτητας της παρατ. Πτερ. εχω να σου πω οτι αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα και τελικα εχασα το πουλι. Πιθανοτερες φανερες αιτιες απο τις παραπανω αναφερομενες απο τον φιλο Αποστολο1. - 8. -11. (ειχε σταματησει να κανει αυγα)Λιγοτερο πιθανες 3. και 7. Αποστολε αν θελεις κανε τον κοπο να μου πεις αν υπαρχει περιπτωση να βρω σε βιβλιοπωλειο τις πηγες που αναφερεις. Με πολλους κοπους αποκτησα τα 1. Παθολογια των πτηνων Ευστ.Αρτοποιος 2. Νοσολογια πτηνων ΑΛ. Σπαη.
 
φρανια τι προσπαθειες εκανες για να θεραπευσεις το πουλακι;

Χορήγησέ της αν θέλεις ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα στο νερό μέρα παρά μέρα για 15 μέρες. Φρέσκο διάλυμα κάθε φορά και φρέσκο νερό ενδιάμεσα.
Σταυρο πηγα χθες στο πετ σοπ και αγορασα το BOGENA MULTI-VIT της beaphar. Πηρα το σωστο;Επειδη το αρσενικο το εχω σε αλλο κλουβακι, να βαζω και σ'αυτο;θα του κανει καλο;
Και κατι αλλο.. Οι σποροι της vita craft ειναι καλοι;
 
Καμια. Πιστευα λανθασμενα οτι φερνοντας του παρεα στο κυριαρχικο του χωρο το βοηθουσα.Αγνοησα τις διαμαρτυριες του. Του εδινα τα καλυτερα για μενα και του στερουσα τα βασικα για κεινο. Λανθασμενη και μη ισορροπημενη διατροφη με πολλες πρωτεινες.Ζεστη ξηρη ατμοσφαιρα( καλοριφερ) Οπως βλεπεις δεν εχει καμια σχεση η προθεση με το αποτελεσμα. Το αφησα για μια εβδομαδα αναγκαστικου ταξιδιου Καθε βραδυ περιμενα με λαχταρα να μαθω νεα του μου λεγαν οτι ειναι καλα... Οταν ηρθα το βρηκα σε κακα χαλια.Αντεξε μονο τρεις μερες και μαφησε να μετραω λαθη. Νομιζα οτι το αγαπουσα, τελικα αγαπουσα μονο τον εαυτο μου.Ακομη δεν τοχω ξεπερασει. Την ειχα ονομασει Νενα Νανα. Θα προσπαθησω να ανεβασω μια φοτογραφια, τα ματακια της και τα ποδαρακια ηταν μαυρα... Με λευκο κορμακι Γλυκο πουλακι με μια κορφουλα απο φτερακια παντα σηκωμενη στο κεφαλακι της.Ας γινει παραδειγμα. ΤΟ ΑΞΙΖΕ.
 
Φρανια μου οντως να γινει παραδειγμα για ολους μας αλλα δεν χρειαζεται να εισαι τοσο σκληρη με τον εαυτο σου. Ολοι μα ολοι εχουμε κανει και εξακολουθουμε να κανουμε λαθη! Το παν ειναι να μαθαινουμε απο αυτα και να εχουμε τα ματια, τα αυτια και τους οριζοντες μας ανοιχτους να μαθουμε να αντιμετωπιζουμε τις οποιες καταστασεις αποφευγοντας τα ιδια λαθη. Και γι αυτον ακριβως το λογο βρισκομαστε ολοι εδω. :)
 
maritsa21 είπε:
Σταυρο πηγα χθες στο πετ σοπ και αγορασα το BOGENA MULTI-VIT της beaphar. Πηρα το σωστο;
Είναι καλό :)
Επειδη το αρσενικο το εχω σε αλλο κλουβακι, να βαζω και σ'αυτο;θα του κανει καλο;
Μια φορά την εβδομάδα δεν θα του κάνει κακό
Και κατι αλλο.. Οι σποροι της vita craft ειναι καλοι;
Δεν γνωρίζω

Μη ξεχάσεις να κάνεις και τα υπόλοιπα πράγματα που αναφέρθηκαν στο thread αυτό και να μας ενημερώνεις για τις εξελίξεις
 
λοιπον... Καπου διαβασα οτι για την πτερορροια μπορει να ευθυνεται και η ψειρα και τρομαξα. Ομολογω οτι δεν το εχω ψαξει το πουλακι.
χθες ξεκινησα το bogena και στα δυο πουλια. Θα συνεχισω την διαδικασια μερα παρα μερα για το θηλυκο οπως μου ειπατε και ελπιζω να πανε ολα καλα:)σημερα τους εβαλα και "τζακουζι" να κανουν!:ρΡΡρ
 
Μαρίτσα, βλέπω πως έχεις επικεντρώσει όλη σου την προσοχή στο συμπλήρωμα διατροφής και τους σπόρους. Να ξέρεις όμως ότι από μόνα τους αυτά τα πράγματα δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Θα πρέπει να αποκλείουμε περιπτώσεις για να φτάσουμε στην άτια του προβλήματος. Για να μην οδηγηθούμε λοιπόν σε λανθασμένα συμπεράσματα, θα πρέπει για όλο αυτό το διάστημα να αποκλειστούν η να εφαρμοστούν και τα εξής:
Stavros είπε:
  • Ο χώρος που κοιμούνται τα πουλιά θα πρέπει να είναι ήσυχος και να μη διαταράσσεται από οτιδήποτε. Με λίγα λόγια άπαξ και κοιμήθηκαν με τη δύση του ηλίου, θα πρέπει να ξυπνήσουν με την ανατολή.
  • Να βάζεις εναλλάξ μήλο, μπρόκολο, καρότο, αντίδια, σπανάκι.
  • Δεν είναι καθόλου απίθανο να στρεσάρετε το πουλί από την παρουσία και τις δραστηριότητες του σκύλου.
 
Back
Top