Ασθένειες Ένα από τα cockatiel μου έχει Μεγαβακτηρίωση.

Πόλη
Πατρα
Το βραδύ της Δευτέρας την είδα πολύ κουρασμένη και καθόταν στο πάτωμα. Κατευθείαν επικοινώνησα με τον εκτροφέα που μου την είχε δώσει και τον κύριο από οπού παίρνω διαφορά για αυτήν και τον φίλο της. Το ίδιο βραδύ την πήγα σε εκείνον. Την βάλαμε σε θερμοθάλαμο(δεν θυμάμαι το όνομα του παντός την κράτησε ζεστή για όσο ήταν στο petshop) μονή της και της αρχίσαμε μια καλή αντιβίωση. Πρωί την επόμενη μέρα έστειλα με courier κόπρανα της σε εργαστήριο στην βορειά Ελλάδα.

Τις δυο πρώτες μέρες πήγαινα στο petshop και βάζαμε φάρμακο στο στόμα της με σύριγγά . Μετά από τις δυο μέρες άρχισε να τρώει αρκετά, διέλυσε ένα millet που της είχαμε βάλλει.

Την Παρασκευή είχαμε τα αποτελέσματα. Τα τεστ ήταν θετικά για Μεγαβακτηρίωση. Μου έστειλαν οδηγίες . Συγκεκριμένα να αφήσω την αντιβίωση για πέντε μέρες, μετρά μια μέρα πολυβιταμίνες και προβιοτικά. Μετά για 7 μέρες Fungustatin στο νερό της, μια κάψουλα σε μισό λίτρο νερό. Μου είπαν αν θέλω να της δίνω με σύριγγά το φάρμακο κάθε 2-3 ώρες, 5-6 σταγόνες. Ξέρω ότι είναι η πρώτη μέρα σήμερα του φαρμάκου αλλά φαίνεται αρκετά καλυτέρα από ότι ήταν την Δευτερά.

Το έχει αντιμετωπίσει κάνεις; Έχετε καμία συμβουλή;

Υ.Γ. Η Ασθενής έμενε με ένα αγόρι πριν δείξει σημάδια αρρώστιας ,ρώτησα επάνω αν πρέπει να βάλω και σε αυτόν φάρμακο αλλά μου είπαν να μην βάλω γιατί μπορεί αν δεν έχει και αποκτήσει μετά να έχει ανοσία στο φάρμακο.

Φωτογραφεία της Ασθενούς στον Θάλαμο της.
a2a5dfad-ddbd-47d0-9c91-6114d3814113.webp

Παρα το ονομα του μεγαβακτηριου,προκειται για μυκητα που αναπτυσσεται στον προλοβο του πτηνου.
Παραδοσιακα οι μυκητες ειναι δυσκολοι στην αντιμετωπιση τους αλλα αν ακολουθησεις την αγωγη οπως πρεπει θα εχει καλα αποτελεσματα.
Καλη επιτυχια!

Ριξε μια ματια στο αρθρο

Παρα το ονομα του μεγαβακτηριου,προκειται για μυκητα που αναπτυσσεται στον προλοβο του πτηνου.
Παραδοσιακα οι μυκητες ειναι δυσκολοι στην αντιμετωπιση τους αλλα αν ακολουθησεις την αγωγη οπως πρεπει θα εχει καλα αποτελεσματα.
Καλη επιτυχια!

Ριξε μια ματια στο αρθρο
@Tony Forpus
Ευχαριστώ πολύ
Εχω διαβάσει το άρθρο σας.

Σχετικά θέματα

Back