Ασθένειες Ο Σκρουτζ (budgie) έχει μεγαβακτηρίωση

@ianos Δυστυχως δεν έχω χρόνο, γιατί με δουλειά και άρρωστα πουλιά τρέχω και δεν φτάνω, και δεν μπορώ να γρ'αψω και εξισώσεις εδώ, αλλά όταν μπει εκθετικός τύπος, πάει γα μικρόβια. Ο θηρευτης αντικαθισταται είτε με τα ίδια τα μικρόβια που δεν βρίσκουν τροφή από την έκρηξη του πληθυσμού, είτε με ανατγωνιστικά μιρκόβια. Βέβαια, στην περιπτωση ενός οργανισμου που παίρνει αντιβίωση, ο θάνατος μπαίνει καιαπό τους άλλους μικροοργανισμούς που κλέβουν τροφή και σκοτώνουν τον στόχο, αλλά και από το αντιβιωτικό φυσικά, και δεν εχω δοκιμάσειποτέ κάτι τέτοιο. Ο χαρακτηρισμός otke-Vlterra είναι πολύ γενικός, δεν γιατί οι συγκεκριμένοι μαθηματικοί ασχολήθηκαν με την μοντελοποίηση πληθυσμών. Βασικά δεν ήταν μόνο αυτοί, ο Ναπολέων είχε μαζί του μαθηματικούς και άλλους επιστήμονες που αντιμετώπισαν το πρόβλημα κονσερβοποίησης στην Αιγυπτο, στην συνεχεια ο Malthus, Άγγλος, που ασχολείτο με τις καταγραφες πληθυσμού ανθτώπων και αλόγων σε μεγαλες πόλεις kai ypol;ogise (λανθασμένα) λοτι η αύξηση του πληθυσμο΄θ του Λονδίνου θα δημιουργούσε μισό μέτρο κόπρανα αλόγων μέσα στα επόμενα χ χρόνια.

Με δυο λόγια, όλοι αυτί οι μοντελισμοί εμπίπτουν σε έναν πολύ ευρυ μαθηματικό κλάδο ονόματι δυναμικά συστηματα, που χρησιμοποιεί διαφορικές εξισώσεις για να μελετήσει αλληλοεξαρτώμενες ποσότητες που αυξομειώνονται λόγω αλληλεπίδρασης. Πιο πρακτικά, πώς στο σχολείο μαθαίναμε ότι ο κύκλος με ακ΄τινα 1 έχει τυπο χ^2+ψ^2=1, και μετά αν έκανε κανείς μαθηματικάειδικής κατευθυνσης μάθαινε ότι ολες οι κωνικές τομές έχουν γενικό δευτεροβάθμιο τύπο, όπου κάποια κομμάτια μηδενίζονται για να συγκεκριμενοποηήσουμε τον κύκλο, στην προκειμένη περίπτωση και οι L-V βρηκαν μια απλοποιημένη εκδοχή ενός μεγάλου μοντέλου (μεγάλου=πιάνει ολόκληρη σειρά κόλλας) για τελείως χειροιαστά πράγματα, γακζόν, κουνέλια και αλεπούδες. Προφανώς και δεν είναι τόσο απλό για τιμες που ξεκινούν με 10 εις την ν-άτη. Και εξαρτάται και πολύ και από τον μικροοργανισμό. Συγκεκριμένα, όταν έδωσα το μαθημα Μαθηματική Προτυποποίηση, στο πλαίσιο του οποίου είχαμε κάνει όλα αυτά (συνέχεια του μαθηματος Δυναμικά Συστηματα), έπρεπε να λύσουμε ΔΕ για συγκεκριμένο μικροοργανισμό, ίσως Ε. coli, αλλά πάει καιρός, μπορει να μην θυμάμαι σωστά, και σε συγκεκριμενο μέρος, ένα τριβλίο με τόση τρφή που το παρατάμε στην τύχη του. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς τα μαθηματικά από ένα σημερίο και μετά θελουν ειδικό πρόγραμμα για να τα γράφεις, ή, ακόμα καλύτερα, όπως λένε και όλοι οι καθηγητ΄ςε, πίνακα, κιμωλία,μολύβι, χαρτί.

Ελπίζω να βγαίνει κάποιο νόημα, αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό. Ή μάλλον θα ηταν, αν είχε ασχοληθεί κάποιος με την συγκριτική αποτελεσματικότητα αντιβιοτικών για μεγαβακτηριο σε παπαγαλοειδή κάτω του ταδε βάρους, αλλά δεν, οπότε...
 
Καταρχάς συγγνώμη για την παραληρηματική και ανορθόγραφη απάντηση πάνω και ενδεχομένως αυτήν, ειμαστε λίγο αλλαλοι λόγω του θέματος. Διπλοποστάρω μόνο για να πω ότι ενώ παραπανω ανεφερα ότι δεν υπάρχουν πολλές έρευνες, κατάφερα να βρω ένα-δυο.
 
Εχθές τελειώσαμε όλες τις θεραπείες! Για μεγαβακτήριο, ταινίες και τριχομονάδες, συν τα διαλείμματα με προβιοκτικά και βιταμίνες. Επιτέλους μπορεί να πιει καθαρό νερό. Φαίνεται καλά, αν και λίγο μοναχικός στην καραντίνα του που συνεχίζεται για προληπτικούς λόγους. To πρωί τραγουδά και μουρμουρίζει στην κούνια του, κάτι που κάνει πάντα όταν αισθάνεται καλά, και τρώει συμπαθητικές ποσότητες. Κάποιες φορές έχει ακόμα λίγη διάρροια, πολυουρία πιο συχνά, και είναι και εν τάξει αρκετές φορές, όπως οι βραδινές του. Θα τον ζυγίσουμε αύριο και θα μιλήσουμε με τους γιατρούς. Πραγματικά είναι τόσο πουπουλένιος που δεν μπορώ να καταλάβω το βάρος του. Στο χέρι μοιάζει ελαφρής, αλλά δείχνει σαν μπαλάκι του τέννις όταν είναι ηρεμος. Ελπίζω να ειναι απλώς η ιδέα μου.

Πτερόρροια συνεχίζεται δυστυχώς, και το μάτι έχει αγριέψει κάπως γιατί προχθές του κόλλησε ένα πουπουλάκι το πρωί, η μητέρα μου φοβάται να τον πιάσει, και μέχρι να επιστρέψω να τον καθαρίσω είχε σχεδόν στερεοποιηθεί. Το θετικό είναι ότι φτερούγιζε και ελισσόταν σαν αίλουρος για να μου ξεφύγει, κάτι είναι κι αυτό. Οπότε τώρα παίρνει λίγη αντιβίωση και παυσίπονο για το μάτι, σταγόνες δλδ, και τα δύο. Τελικά δεν κάναμε ποτέ θεραπεία για τα κοκκίδια, ή μάλλον δεν κάναμε την βαριά, με το Baytril. Η Κομοτηνή τα είδε στο πλακάκι όταν βρήκε το μεγαβακτήριο, αλλά μέχρι να κάνει την εξέταση και η Δουκάκη (και να φτάσει το δείγμα στην Κομοτηνή, να το επεξεργαστούν κλπ) είχαμε δώσει aviomysine σύμφωνα με την Δουκάκη που είχε δει πολλά βακτήρια αρχικά (αλλά όχι το μεγαβακτήριο), και μάλλον όταν τα ξανακοίταξε δεν ήταν πολλά. Ελπίζω να μην ξυπνησουν σύντομα.

Δεν πιστεύω ότι έχει καθαρίσει με το μεγαβακτηριο για τα καλά, αντιθέτως, μάλλον είναι πλέον ανθεκτικός σε όλα τα σκευάσματα που διατείθενται στην ελληνική αγορά, οπότε η αναζήτηση για το φάρμακο συνεχίζετε. Σκοπεύω να γράψω απόψε στην εταιρεία, ίσως μας διαφωτίσουν.

Ορίστε και ο κύριος Σκρουτζ εχθές το βράδυ, μετά από πολλή καθαρισμό για πρώτη φορά στον μήνα. Νομίζω είναι πολύ περήφανος που τα κατάφερε!

20220804_095540 (1).webp
 
@MARY58 Σε ευχαριστώ, Μαίρη μου, για τα καλά σου λόγια και την συνεχή συμπαράσταση! Χωρίς να το παινεύομαι, είναι πολύ όμορφος, και αυτά τα χαζογονίδια εγγλέζικου τον κάνουν να δείχνει αξιοσέβαστος και μεγαλοπρεπής 🤣 Βεβαια καλοπίστηκε για την φωτογραφία,δύο ώρες πριν ήταν ένας σκονισμένος, βρωμερός σκατούλης! Σκονισμένος για το είχε σκάσει από την μητέρα μου τις προάλλες και χώθηκε στην βιβλιοθήκη και σε μια ψευδοροφή. Γιαυτό λεω συνέχεια ότι δεν είναι όλα τα σπίτια και όλα τα δωμάτια ασφαλή για να πετούν ελεύθερα τα πτηνά μας.

Φαίνεται πολύ καλύτερα.
Κάτσε να τον δεις πριν τον πάμε στην Δουκάκη μέσα στο βράδυ...

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
[automerge]1659604344[/automerge]
@Ledagcc Σ'ευχαριστώ πολύ, Λήδα μου! Χαχα, ναι, σαν συμπυκνωμένη λεμονάδα είναι! Μην ανησυχείς, αν μας βγάλει τον χρόνο θα του πάρουμε και στέμμα! Και να μας τον ζωγραφίσουν ως ευγενή του 18ου αι. θα ζητήσω αν την βγάλει, έχει το ύφος!
 
Έχεις κάνει τρομερή δουλειά με τον κούκλο σου,που έχει ύφος καρδιναλίου! Εύχομαι να τελειώσετε σύντομα από όλα αυτά και να μην σας βρει κάτι άλλο!
Μου θύμισε μια φωτογραφία της δικιάς μου που ποζάρει με ένα παρόμοιο ύφος
 

Συνημμένα

  • IMG_20220804_131520.webp
    IMG_20220804_131520.webp
    28,1 KB · Προβολές: 11
@Stavros Έχει πάρει συνολικά έξι μέρες και ακούω πάλι ότι είναι νερό, οπότε μάλλον θα επιστρέψουμε στο ultra levure συντομα.

@Maria Pol Ευχαριστώ πολύ, εκείνος την κάνει την δουλειά, και στην προκειμένη περίπτωση που εργάζομαι όλη μέρα, η μαμά μου.

Χαχαμ τι εννοείς "σαν"? Και οι προσευχες και ευλογίες που δίνει δεν είναι κανονικές?!
Ωωωω τι φατσούλα είναι αυτή???

Eπεξεργασία: Εννέα μέρες, συγγνώμη, μέτρησα λάθος. Τρεις μετά από κάθε φάρμακο, fungostatin, trichomonex, teniazine.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Σχετικά θέματα

Back
Top