Αναπαραγωγή Ένα αυγό είναι ραγισμένο, να το αφαιρέσω από τη φωλιά;

Φίλιππε ο φίλος ανέφερε ότι
Παιδια καλησπερα..η καναρα μ εχει 4 αυγα στη φωλια τα οποια ειναι ολα ενσπορα, σε 2-3 μερες περιμενω να γεννηθουν οι νεοσσοι..σημερα το πρωι παρατηρησα οτι το 1 αυγο ειναι ραγισμενο... Τι λετε; να το αφερεσω η να το αφησω μεσα στη φωλια;
Πόσες ελπίδες έχει σύμφωνα με την άποψη αυτή να βγει νεοσσος από ραγισμένο αυγο που βρίσκεται στη φωλια 2-3 μέρες πριν την εκκόλαψη; Το ραγισμένο αυγο θεωρείται κίνδυνος και για τα υπόλοιπα αυγά. Αν ο φίλος δεν υπολόγισε σωστά τις μέρες δεν ευθύνεται η Ειρήνη που τον συμβούλεψε να το αφαιρέσει. Άλλωστε οι περισσότεροι έχω παρατηρησει ότι προτείνουν την απομάκρυνση των ραγισμενων αυγών από τις φωλιές.
Όσο αφορά αυτή σου την άποψη για τον αρσενικο
Φίλε καλησπέρα, δεν έπραξες σωστά που αφαίρεσες τον αρσενικό απο το κλουβί. Ο αρσενικός παίζει σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των νεοσσών και ουσιαστικά τον αφαίρεσες τη στιγμή που μπορεί να είναι εξεραιτικά χρήσιμος. Είναι πολλές οι αιτίες για τον θάνατο των νεοσσών και εφόσον δεν είσαι σίγουρος τι το προκάλεσε έπρεπε να τον αφήσεις μέσα να δεις πως θα πάει το ζευγάρι. Τώρα μπορεί να έχεις άλλα προβλήματα λόγω της αφαίρεσής του. Είναι σπάνιο να δημιουργούν τόσο μεγάλο πρόβλημα τα αρσενικά καναρίνια.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Αν δεν ειμαστε σίγουροι, αν δεν έχουμε δει τον αρσενικό με τα μάτια μας να δημιουργεί πρόβλημα στους νεοσσους δεν τον απομακρυνουμε. Και όπως ανέφερες είναι σπάνια περίπτωση στα καναρίνια.
 
Τι λετε;να τον βαλω πισω;

Εξαρτάται απο το πόσο παραπάνω αναστάτωση θα προκαλέσεις, θα έλεγα ναι απλα προσπαθησε ανοίγοντας και τις 2 πορτες των κλουβιων (αντικριστά χωρις κενα) και με λιγη πιεση να παει ο αρσενικος στη ζευγαρώστρα αντι να τον πιάσεις στα χέρια. Γενικά δεν πρέπει να κάνεις οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή σε περίοδο αναπαραγωγής αν δεν είναι άμεση ανάγκη.
 
Και μην δίνουμε συμβουλές του ποδαριού ο κόσμος ακούει αυτά που λέμε και αν η άποψη μας είναι λάθος έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.


Τα μισοσπασμενα αυγα ειναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ και πρεπει να απομακρυνονται, τωρα αμα ειναι πανω στην μερα της εκκολαψης ειναι αλλο θεμα.
Το παιδι μας ειπε αρχικα για ενα αυγο που εχει ακομα ΤΡΕΙΣ μερες για να σπασει κανονικα, ενα τετοιο σπασμενο αυγο δεν σωζεται. 😉

Ωραια σευχαριστω για τη συμβουλη

Τα ε αλα μαζι.. Ελπιζω να μην εχω δυσαρεστα αποτελεσματα

Κι εμεις αυτο ελπιζουμε..
Αλλα εγω πολυ φοβαμαι οτι δεν ευθυνεται η καναρα για το θανατο των μικρων.
Για μενα ειναι ρισκο αυτο που εκανες..
Η καναρα θα τα καταφερνε και μονη της στην ανατροφη των νεοσσων, αν ομως φταιει ο αρσενικος τοτε θα εχεις παλι σκοτωμενα μικρα.
Θα δουμε.
Μακαρι να πανε ολα καλα.
 
Ασ ελπισουμε πως ολ θα πανε καλα.. Αν δω τον αρσενικο να προσπαθει να χαλασει παλι τη φωλια θα τον απομακρινω
 
Απο τις λίγες εμπειρίες που έχω με ραγισμένα αυγά εχω δει οτι αν το ράγισμα δεν εχει σπάσει την εσωτερική πέτσα και δεν είναι αρκετα μεγάλο για να φύγει η υγρασία τότε μπορεί ο νεοσσός να αναπτυχθεί. Ραγισμένο αυγό ειχα 5 φορές στην μικρη μου διαδρομή στο χώρο. Τις 2 απο τις 5 φορες βγήκε πουλάκι ενω τις άλλες τρείς οι γονείς εφαγαν τα αυγό. Επειδή δεν ειχα ποτέ πρόβλημα ραγισμένα/σπασμένα αυγά τα οποία ενοχλήσαν την φωλιά, δεν έχω ενα ραγισμένο αυγό σαν κίνδυνο υψίστης σημασίας.Ισως και εγώ είμαι ημιμαθής επι του θέματος και να είναι.
 
Οντως.. Ναι τις γραφω αλλα δεν ξερω τ εγινε.. Μπορει τ ν ειχε γεννηση το αυγο και να το καταλαβα αργοτερα και να κατεγραψα λαθος ημερομηνιες

Μπορει να ηταν κρυμενο και να μην το ειδα
Μπορείς να αναφέρεις πώς κάνεις την καταγραφή,τί μετράς απο πότε;Επίσης ποιά διαδικασία ακολουθησες με τα αυγά;
Κάτι δεν μου κάθεται καλά αλλά μπορεί να φταίει και η ώρα!meh
 
Απο τις λίγες εμπειρίες που έχω με ραγισμένα αυγά εχω δει οτι αν το ράγισμα δεν εχει σπάσει την εσωτερική πέτσα και δεν είναι αρκετα μεγάλο για να φύγει η υγρασία τότε μπορεί ο νεοσσός να αναπτυχθεί
Βάζεις κάτι στο αυγό; Πχ διαφανές βερνίκι νυχιών για να μην επεκταθεί το ράγισμα, ή δεν κάνεις τίποτα;
 
Παιδια καλημερα... Τωρα π κοιταξα τ ποθλακι ηταν πεθανενο με τραυμα στην κοιλια του
 
@Deukalion καθε μερα οταν ν κανει αυγο το περνω και το αντικαθηστο με πλαστικο.. Την 4 μερα τα βαζω πισω και απο την στιγμη που θα βιδωθει η καναρα μετρω 14 μερες

Ναι σαν τσιμπημα ειναι το τραυμα του
 
Προφανως το πουλακι δεν πεθανε απο φυσικα αιτια αφου ειδες πληγη, καποιος απο τους γονεις το τραυματισε.. Κριμα
Δρασε αμεσα γιατι δε θα σου μεινει μικρο για μικρο φετος.
Τωρα αν θελεις να σιγουρευτεις για το ποιος ειναι υπευθυνος γι αυτο, οταν βγει το δευτερο μικρο κατσε καπου εκει και παρατηρησε διακριτικα.
Μπορει να σου παρει ωρες.
Πρεπει να δεις ομως, εχεις αλλα δυο αυγα ενσπορα, τουλαχιστον ας σωθουν αυτα τα δυο πουλακια.
 
Σημερα περιμενω να σκασει μυτη ο 2 ηδη εχει αρχισει να σπαει το αυγο.. Κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι ο αρσενικος γιατι η θηληκια το ταιζε κ ηταν ολα μια χαρα, στην αρχη ειχ βγαλει τον αρσενικο γιατι και στην 1 γεννα κατι παρομοιο σηνεβη.. Αλλα οπος μου ειπαν καοιοι φιλοι δεν επρεπε να βιαστο να τον βγαλω και οτι θ ηταν καλυτερο να τον επεστρεφα πισω... Και σημερα το πρωι εγινε αυτο
 
δεν επρεπε να βιαστο να τον βγαλω και οτι θ ηταν καλυτερο να τον επεστρεφα πισω... Και σημερα το πρωι εγινε αυτο

Δεν συμφωνω με αυτο, το ειπα και εξ' αρχης.
Γιατι να το ρισκαρουμε;
Αφου ειχες προβλημα στην πρωτη γεννα, γιατι να μην το αποφυγεις στη δευτερη;
Οταν βλεπουμε οτι κατι γινεται και δεν μας πανε τα πραγματα οπως θελουμε, αν δεν αλλαξουμε κατι θα εχουμε τα ιδια δυσαρεστα αποτελεσματα.
Συνηθως τετοιες συμπεριφορες οπως αυτη που μας περιεγραψες εκδηλωνονται απο τους αρσενικους..
Γιατι να περιμενουμε να το επιβεβαιωσουμε πρωτα, και να καταληξουμε με αλλο ενα νεκρο πουλακι;
Οι αρσενικοι ειναι πολυ σημαντικοι και χρησιμοι στην ανατροφη των νεοσσων ναι σαφως, υπαρχουν ομως κι εξαιρεσεις.. Μια θηλυκια τα καταφερνει και μονη της σε αυτον τον τομεα..
Ευχομαι να εντοπισεις το "προβλημα" γρηγορα και να το διορθωσεις.
Ας τα καταφερουν τουλαχιστον τα αλλα δυο μικρα, κριμα ειναι.
 
Κρίμα, πολύ κρίμα με πολλές διακυμάνσεις στην ψυχολογία σου.
Με συγχωρείς αν βγαίνω κάπως off αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω. Δεν είναι δυνατόν αφού αλλάζεις τα αυγά, να μήν είδες ένα ή να ήταν κρυμμένο. Το πιό λογικό πλέον είναι οτι έκανες καθαρό λάθος στις ημερομηνίες.
κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι ο αρσενικος γιατι η θηληκια το ταιζε κ ηταν ολα μια χαρα
Είδες δηλαδή την θηλυκιά να το ταϊζει απο την πρώτη μέρα;
 
Ναι το ταισε 2 φορες ομως πολυ λιγο... Εξδα κ τ λεμο τ ηταν γενατος

Καθηστερησα να κοιταξω τη φολια γιατι 2 μερες δεν την ειχ κοιταξει καθολου και μπορει μεσα σε αυτες τις 2 μερες να ειχε γεννηθη το αυγο
 
Back
Top