Ασθένειες Έπεσε υγρό από τουαλέτα στον παπαγάλο μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Οπως εχω ξανα αναφερει ο κονιουρος μου εχει κολλησει με το μπανιο, πριν εμπαινε πισω απο την λεκανη για να μην τον βαλουμε στο κλουβι ενω απο τοτε που του βαλαμε ρουχο εκει πισω για να μην μπαινει, καθεται συχνα πανω στην λεκανη και καποιες φορες οταν ξεχναμε το καπακι ανοιχτο κρεμιεται απο το σαπουνι-αρωματικο που εχουμε βαλει στην λεκανη. Σημερα το ξανα εκανανε και αφου τον πηρε η μητερα μου απο κει εκεινος τραβηξε και το σαπουνι της λεκανης ταυτοχρονα και πιθανοτατα καποια ποσοτητα υγρου χυθηκε στο ματι του γιατι βλεπω πως με το ζορι το ανοιγει τωρα. Του το ξεπλυνα με νερο αλλα συνεχιζει τα ιδια. Ειναι επικινδυνο αυτο η θα φυγει μονο του; Να τον παω σε πτηνιατρο;
 
@Kleos Για αυτό και θα έπρεπε να του το απαγορεύσεις. Αυτό που συνέβη είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Δεν νομίζω πως θα φύγει. Πήγαινε τον στον πτηνιατρο άμεσα.
Να του το πλένεις πολύ. Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία του ματιού του?
 
@Kleos μήπως να τον δόσεις για υιοθεσία;;; Εννοείται να το πας στον πτηνιατρο για έναν έλεγχο γιατί δεν ξέρεις τι μικρόβια μπορεί να έχει πάρει τόσο καιρό από την τουαλέτα!! Και συγγνώμη για το ύφος μου αλλά ειλικρινά κάθε τρεις και λίγο προκύπτουν προβλήματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αν άκουγες τις συμβουλές που σου δίνουμε όλοι εδώ! Τόσες φορές είπαμε να μην μπαίνει στο μπάνιο και εσύ έλεγες δεν γίνεται να μένει κλειστή η πόρτα και τώρα ούτε καν το καπάκι της λεκάνης δεν μπορείτε να κλείνετε;;; Τι να πω! Μένω έκπληκτη
 
@Ledagcc δεν τον αφηναμε στο μπανιο αλλα μολις μπαιναμε ερχοτανε σφαιρα και εμπαινε και εκεινος, για αυτο του βαλαμε και το ρουχο πισω απο τη λεκανη. Τωρα τον βλεπω καλυτερα παντως. Η φωτογραφια ειναι πριν κανα μισαωρο.
 

Συνημμένα

  • 20221101_160639.webp
    20221101_160639.webp
    141,3 KB · Προβολές: 36
@meniam Η πορτα κλειστη ειναι παντα αλλα μολις μπει καποιος πηγαινει σφαιρα μεσα. Αλλα βεβαια, ολοι εξω απο το χορο μιλατε. Παντως αυτο το πραγμα που μολις ρωτησει καποιος κατι (που ας πουμε οκ εχει κανει και λαθη) να του μπαινετε ολοι τι να πω. Κοιταξτε πως να βοηθησετε και οχι πως να κρινετε. Αυτο εχω να πω.
[automerge]1667314091[/automerge]
@MARY58 ενταξει τον βλεπω τωρα. Ανεβαζω και μια φωτογραφια.
 

Συνημμένα

  • 20221101_164557.webp
    20221101_164557.webp
    119,4 KB · Προβολές: 32
@Kleos καλησπερα. Αν δεν μπορεί για τον οποιοδήποτε λόγο να τον δει γιατρός τότε άμεσα έστω τηλεφωνική επικοινωνία να σου προτείνει λύσεις για πλυσεις.
Φυσιολογικός όρος? Τα δάκρυα που λέμε που βάζουνε εμείς στα μάτια? Υπάρχει κάποιο προϊόν ασφαλές για οφθαλμικη χρήση σε πουλια? Προφανώς αν πήγε χημικό από το καθαριστικό της λεκανης(αν κατάλαβα τι εκανε) θα χρειάζεται άμεσα να απομακρυνθεί για να μην του κάνει ζημιά.
Μπορεί η βοήθεια να βρίσκετε ένα τηλέφωνο μακριά. Κρίμα είναι να πάθει μόνιμη ζημιά. Αν και σε επείγουσες καταστάσεις το να γράψει κάποιος εδω σε forum μπορεί να είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Ήδη έχει περάσει 30 λεπτά και παραπάνω από την φώτο.
Περαστικά του
[automerge]1667314153[/automerge]
Normal saline refers to the sodium chloride solution commonly used in physiological experiments or clinical practice, whose osmotic pressure is equal to that of animals or human body. It is commonly used as a fluid supplement and is also often used in vitro. Different types of animals require different concentrations of normal saline. Mammals use 0.9% normal saline, birds use 0.75% normal saline, and amphibians use 0.65% normal saline.
 
εκτός από το υγρό του αρωματικού είναι και όλα τα ανθρώπινα μικρόβια που υπάρχει σε μια λεκάνη με τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή ένα πτηνό
 
@Kleos έστω κ τηλεφωνικά επικοινώνησε με πτηνιατρο. Όντως τώρα φαίνεται καλύτερα αλλά όπως είπαν κ οι προλαλήσαντες να χρειάζεται κάτι να του χορηγήσεις. Όσο για τους κινδύνους που πρέπει να προλαμβάνουμε όταν το πτηνό μας είναι έξω στο δωμάτιο μας, υπάρχει σχετικό άρθρο στο φόρουμ που πρέπει να διαβάσεις.
Το βρήκα.
Κ εγώ έχω το καναρίνι μου έξω στο δωμάτιο μου αλλά δεν τον αφήνω χωρίς επίβλεψη. Πόσο μάλλον εσύ με παπαγάλο που νομίζω είναι πιο άτακτα από τα καναρίνια.
 
Και ποιον να παρω βρε παιδια εστω και τηλεφωνικα; ελα στο γιατρειο θα μου πουν να το δουμε. Το πηγε περσυ ο πατερας μου στον κτηνιατρο της γειτονιας που πηγαιναμε και τον σκυλο επειδη ειχε κανει εμετο και ειπε στον πατερα μου μια χαρα ειναι, τοσο σχολαστικος ειναι ο γιος σου με τον παπαγαλο;
 
  • Sad
Αντιδράσεις: MARY58
@Kleos πάω στοίχημα ότι ο κτηνίατρος της γειτονιάς δεν θα είχε ξαναδεί από κοντά παπαγάλο. Οκ Κλεάνθη. Τότε τουλάχιστον πάρε ένα τηλέφωνο το διαγνωστικό της Κομοτηνής. Ότι παραπάνω σου πούνε κέρδος είναι, μην κ πρέπει να πάρεις επείγοντα μέτρα. Πχ εάν ήταν το καναρινι μου θα ξεκίναγα να του δώσω λίγο καρβουνακι. Στην δική σου περίπτωση δεν γνωρίζω δυστυχώς.

Αλλά Κλεάνθη εάν είναι σωστές οι πληροφορίες στο προφίλ σου Αθήνα είσαι. Πτηνιατρους μπορείς να βρεις. Τι να πούμε οι φίλοι μας που ζουν επαρχία κ προσπαθούν με νύχια κ με δόντια να βρουν έστω κ ένα κτηνίατρο που να έχει κάποιες γνώσεις σε πτηνά;
Από την δική μου εμπειρία σου προτείνω την Δουκακη στον Πειραιά. Είναι εξαιρετική γιατρός κ επαγγελματίας κ γλυκύτατος άνθρωπος. Εγώ θα είχα ήδη κλείσει ραντεβού για τον μικρούλη μου.
 
Φίλε μου γιατί δεν πας σε ένα κτηνίατρο για εξωτικά ζώα να κάνεις και έναν έλεγχο για τον παπαγάλο γενικότερα;

Οκ το μάτι του μπορεί να φαίνεται καλύτερα αλλά ίσως υπάρχει κάτι που δεν φαίνεται και του προξενήσει μόνιμη βλάβη.

Ο κτηνίατρος της γειτονιάς δεν κάνει για όλα, είναι σα να πηγαίνεις σε υδραυλικό να σου φτιάξει τα ηλεκτρικά.

Είσαι Αθήνα και έχεις επιλογές, μόνο καλό θα του κάνεις για έναν έλεγχο, πρόκειται για μια ψυχή και ισότιμο μέλος της οικογένειας σου. Μπορεί να σου λείψουν τα χρήματα αλλά χρειάζεται να το κάνεις και ας στερηθείς κάτι εσύ.

Με όλη την καλή διάθεση και εντελώς καλοπροαίρετα, πήγαινε το να το δουν το πτηνό.
 
@Tony Forpus απλα δεν βρισκω κανεναν λογο να τον παω σε πτηνιατρο απο την στιγμη που το ματι του πλεον ειναι υπερενταξει και ουτε το ξυνει ουτε τιποτα. Το πολυ πολυ να με αποκαλεσει και ο αλλος σχολαστικο.
 
@Kleos ποια ήταν ακριβώς η ερώτηση τότε;
Ειναι επικινδυνο αυτο η θα φυγει μονο του; Να τον παω σε πτηνιατρο;
Η απάντηση ήταν ναι να τον πας σε πτηνιατρο πριν από ώρες! Και εσύ
απλα δεν βρισκω κανεναν λογο να τον παω σε πτηνιατρο

Μετά όμως
Παντως αυτο το πραγμα που μολις ρωτησει καποιος κατι (που ας πουμε οκ εχει κανει και λαθη) να του μπαινετε ολοι τι να πω. Κοιταξτε πως να βοηθησετε και οχι πως να κρινετε. Αυτο εχω να πω.
Κι εγώ αναρωτιέμαι τι να πω, έχεις κάνει λάθος χοντρό που σου έχει επισημανθεί, βρίσκεις δικαιολογίες για το ότι συνέβη ( κι εγώ παπαγάλους έχω ξέρω πως είναι να σε παίρνουν παντού από πίσω οπότε μην πεις πάλι οποίος είναι έξω από τον χώρο κτλ), σου λένε τι να κάνεις και σε βοηθάνε ( όπως εσύ λες ότι πρέπει να κάνουν) ακυρώνεις την άποψη τόσων ατόμων εδώ που ήθελαν να βοηθήσουν λέγοντας την δική σου και μετά αναρωτιέσαι κάθε φορά για το ύφος το οποίο εγώ δεν έχω παρατηρήσει σε άλλα μέλη
 
@Kleos Αν τον πας σε κανονικό πτηνιατρο δεν θα σε πει σχολαστικό.
Πήγαινε τον κινδυνεύει. Μπορεί το μάτι του να είναι εντάξει αλλά και πάλι διατρέχει ακόμα όλους τους κινδύνους που αναφέραμε παραπάνω.
 
. Το πολυ πολυ να με αποκαλεσει και ο αλλος σχολαστικο.
Αλήθεια τώρα; Κουράγιο!
Εδώ λέμε το ζωντανό μπορεί να χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή κ εσύ σκέφτεσαι πως θα σε χαρακτηρίσει ο πτηνιατρος; Πίστεψέ με εάν πας σε πτηνιατρο μόνο σχολαστικό δεν θα σε πει. Άλλωστε επιβάλλεται εσείς οι παπαγαλογονεις να κάνετε τσεκ απ ανά χρονικά διαστήματα. Εάν όμως τον πας στον κτηνίατρο της γειτονιάς σου μπορεί να σου ζητήσει να τον βγάλει φωτογραφία!
Κλεάνθη μην κάνεις τον γιατρό εις βάρος της υγείας του παπαγάλου σου. Μόνο εσένα έχει κ στηρίζεται. Μην αδιαφορείς. Εάν πάλι δεν σε ενδιαφέρει η μοίρα του ή η υγεία του δώσε τον σε κάποιον άλλο που θα ξέρεις ότι θα τον φροντίσει. Καλημέρα.
 
Back
Top