Γενικά Έπιασα ένα καναρίνι αλλά δεν ξέρω τι ράτσα είναι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sakis276
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπερα και παλι! Επανερχομαι για να σας πω οτι το πουλακι ειναι πολυ ζωηρο τρωει πινει εκανε μπανιο και γενικα ειναι σε πολυ καλη διαθεση απλα με φοβαται λιγο που ειναι και λογικο. Το εχω παει σε αλλο κλουβι γιατι εκεινο ηταν προσωρινο λογω μεγεθους(μολις το ειχα πιασει και το εβαλα εκει). Δεν με νοιαζει αν ειναι ρατσας η οχι, εκεινο που εχει σημασια ειναι να ειναι υγιεστατο(πραγμα που δειχνει) να αποδειχτει θηλυκο και να γινει καλη μανουλα! Αυτο ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ για μενα.Αν ολα πανε καλα την προοριζω για εναν γαμπρο κουκλο! Να σας απαντησω σε αυτα που με ρωτησατε:
-Παιδια εμενα μου φαινεται θηλυκο.Βεβαια ποτε δεν ειμαστε 100%. Το κοιταξα απο κατω και εχει κωλο σαν τα θηλυκα. Συμφωνα με την εμπειρια μου κατα 99% πιστευω οτι ειναι θηλυκο. Και στην εμφανιση θηλ δειχνει.
- Ειναι καλοσχεδιασμενο αλλα οχι μεγαλοσωμο αντιθετος ειναι μικροσωμο. Δεν ξερω αν οι φωτο το δειχνουν μεγαλοσωμο. Εχει ''σπαθατο'' κορμι που λενε και σιγουρα ειναι νεαρο πουλι! Τουλαχιστον απ την εμφανιση του ετσι δειχνει. (Ενταξει δεν ειμαι και ασχετος! Τοσα χρονια ασχολουμαι με πουλια και κατι ξερω).Αλλα παντα αφηνω εστω 1% αμφιβολια!
-Ηρθε και τριγυρνουσε πανω στα δικα μου πεινασμενο και διψασμενο και το επιασα πολυ ευκολα! Δεν εχει δαχτυλιδι
-Στην γειτονια μας δεν εχει κανεις αλλος καναρινια εκτος απο 1 γειτονισσα που εχει ενα αρσενικο κιτρινο.Απο δω συμπεραινω οτι δεν ειναι απο την γειτονια μου! Απο καπου αλλου ηρθε αλλα αν ακουσω οτι εχασε κανεις πουλακι θα ρωτησω να μαθω λεπτομεριες. (χωρις φυσικα να πω εγω λεπτομεριες.''Θα ριξω αδεια για να πιασω γεματα''που λενε).
-Δεν ειναι ταλαιπωρημενο αντιθετως ειναι πολυ ζωηρο σαν να ηταν εδω το σπιτι του!
-Παντα μιλαω για 99% σιγουρια γιατι ειχα κι εγω καποτε θηλυκο που κελαηδουσε κανονικα σαν αρσενικο.Αυτο θα το δουμε στην πορεια και θα σας ενημερωσω για το τι βγηκε εντελει!
-Και τα 50αρικα καλα ειναι :)
 
Τέλεια Σάκη! Τυχερό που σε υιοθέτησε! Ο χρόνος θα δείξει το φύλο του... Στο εύχομαι να ειναι θηλυκό ώστε να το ζευγαρώσεις με τον κούκλο γαμπρό! 😉
 
Τελικά ο μουσαφίρης τι κάνει;
Μια χαρα ειναι τρωει πινει και ''πηδαει'' απο δω και απο κει απλα λιγο με φοβαται. Μεχρι στιγμης παιδια δεν κελαηδαει δηλαδη δεν δειχνει οτι ειναι αρσενικο. Ενταξει ειπαμε οτι ειναι νεαρο σε ηλικια αλλα οχι και μωρο! Το πολυ πολυ το κοβω να ειναι 2 χρονων. Θα δουμε πως θα παει στην πορεια. Μακαρι να βγει θηλυκο.
 
Παιδια καλησπερα σας. Μετα απο τοσο καιρο ειδα οτι δεν ειχα απαντησει σε αυτο το θεμα (πως νομιζα οτι ειχα απαντησει;)για να σας πω τα νεα μου σχετικα με το πουλι του θεματος. Τοτε βεβαια κι εγω δεν ηξερα πολλα για το συγκεκριμενο πουλι αλλα μεγαλωνοντας που λενε μαθαινεις.Λοιπον το πουλι καταρχην ειναι ρατσας και ειναι Αχατης κιτρινος. Το υποψιαζομουνα απο το χρωμα του αλλα τοτε δεν ηξερα για αχατες κτλ. Ειναι ΑΡΣΕΝΙΚΑΡΟΣ κι εχει γινει και μπαμπας με 2 υπεροχα μωρα! Ειναι πολυ ερωτιαρης και συνεχεια πυρωμενος σε βαθμο λιγο επικινδυνο για την θηλυκια και τα μικρα και αναγκαστικα να τον χωρισω. Σε λιγο θα βατεψει και μενα που λεει ο λογος.😀. Ειναι υγιεστατος μακαρι να ειναι ετσι παντα κελαηδαει συνεχεια ξεσηκωνει τον κοσμο και ελπιζω να μου βγαλει κι αλλα μωρα στην συνεχεια.
 
Και μια ακομη@CarduelisAthens
Mα δεν αλλαξε κατι στο φτερωμα του! Οπως ηταν οταν το επιασα το 2016 ετσι ειναι και τωρα. Γιατι με τα χρονια αλλαζουν χρωμα στο φτερωμα τους; Πρωτη φορα το ακουω αυτο. (Δεν μιλαω για τα βαμμενα που τα κανουν οτι χρωμα θελουν)
 
Tι να σου πω βρε Σακη, εσυ το βλεπεις απο κοντα το πουλακι αλλα τουλαχιστον στις τοτε φωτο με τις τωρα εγω βλεπω μια διαφορα στο χρωματισμο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Tι να σου πω βρε Σακη, εσυ το βλεπεις απο κοντα το πουλακι αλλα τουλαχιστον στις τοτε φωτο με τις τωρα εγω βλεπω μια διαφορα στο χρωματισμο.
Oχι δεν εχει καμια αλλαγη στο χρωμα του. Μαλλον ειναι η φωτο γιατι τοτε ειχα ενα παλιο κινητο με οχι τοσο καλη καμερα ενω τωρα αυτο που εχω εχει καλυτερη.
 
Back
Top