Φροντίδα Έρχονται σπουργίτια στο μπαλκόνι με τα καναρίνια

Κοριός Χελιδονιών = Swallow bug
Latin Name: Oeciacus vicarius

->https://bugguide.net/node/view/252673

-> https://pestweb.com/pests/a9585/swallow-bug

-> https://beakingoff.wordpress.com/2013/10/18/the-swallow-bug/

-> https://en.wikipedia.org/wiki/Oeciacus_vicarius

Biology: Swallow bugs are found commonly in barn and cliff swallow nests, but readily invade the structures and bite humans as well. This may be particularly common following the departure of the birds, leaving the insects no other food source nearby. The bugs breed throughout the summer, building up large populations by the end of summer and early fall when the birds depart. They are not incriminated as vectors of any diseases to humans, but their bite is known to cause minor to serious reactions on humans. These bugs may survive up to 3 years in swallow nests without feeding, and their feeding on nestlings may lead to the death of young birds.
 
Υποψιάζομαι πως ναι μεν το αναφέρει ως το παράσιτο του Hirondo Pyrrhonota = οικογένια ή εν πασει περιπτώση παρακλάδι είδους χελιδονιου κλπ κλπ. Το παράσιτο όμως αυτό καθ'αυτο καταλήγω απο την βιβλιογραφία ότι ονομάζεται Οeciacus Vicarius.

Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγο παράσιτο που ενδεχομένως να ήταν αυτό που ξεσπίτωσε τους Βολιώτες στην πολυκατοικία του @misalouris υπάρχει.

Απο Σελ. 2 του αρχείου, 134 του συγκράματος.

Capture.JPG

Επίσης, επικεφαλίδα των σελίδων:

3.JPG
1.JPG
2.JPG

Συγνώμη από τον θεματοθέτη και από τα μέλη που συμμετέχουν στο ενδιαφέρον αυτό θέμα, για το off topic μιας και το θέμα του αναφέρεται στα σπουργίτια και τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχουν αυτά όταν είναι κοντά στα κλουβιά μας. Εμείς το πήγαμε στα χελιδόνια και τα πετροχελίδονα :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
O όρος Hirondo Pyrrhonota δεν αναφέρεται σε κάποια οικογένεια αλλά σε είδος που είναι το το ίδιο με το Petrochelidon pyrrhonota, που είναι το ίδιο με το American cliff swallow, που είναι ίδιο με το cliff swallow

Σύμφωνα λοιπόν και με το σύγγραμα το παράσιτο ονομάζεται "Cliff swalow bug" δηλαδή κοριός του πετροχελίδονου.
Τα πετροχελίδονα δεν φωλιάζουν σε πολυκατοικιες.

Σε ότι αναφορά τα σπουργίτια μπορουν να μεταφερουν ανάμεσα σε άλλα :

Σαλμονέλλωση

Πρόκειται για βακτηρίδια που συχνά εκδηλώνονται ως τροφική δηλητηρίαση – μπορούν να βρεθούν σε περιστέρια, ψαρόνια, και σπουργίτια, σε περιττώματα πουλιών και στη σκόνη από τα περιττώματά τους.

Ορνιθόψειρες

Γνωστοί φορείς εγκεφαλίτιδας: μπορούν επίσης να προκαλέσουν δερματίτιδα και ακαρίαση


Oρνίθωση ή “ψιττάκωση” (psittacosis) είναι γνωστή και σαν: α) ασθένεια των παπαγάλων (parrot disease), β) πυρετός των πτηνών και γ) χλαμυδίωση των πτηνών (Avian Chlamydiosis, AC).

Η ψιττάκωση προκαλείται από το βακτήριο Chlamydophila Psittaci. Η ψιττάκωση ως ασθένεια με την ίδια αιτία πρόκλησης και τα ίδια συμπτώματα παρουσιάζεται και σε άλλα είδη πουλιών (περιστέρια, σπουργίτια, κότες, γλάροι, πάπιες, καναρίνια κ. Α.) με την ονομασία “ορνίθωση” (ornithosis). Η συγκεκριμένη ασθένεια ανήκει στις ζωονοσογόνες μολυσματικές ασθένειες και είναι μεταδιδόμενη από τα πτηνά σε ζώα (γάτες, πρόβατα, χοίρους, αγελάδες) και σε ανθρώπους.
 
Στο θέμα των σπουργιτιών.. Ξέρεις κάνεις εάν ισχύει αυτό που λέγεται ότι είναι.."επικηρυγμένο είδος''? Ή είναι ράδιο άρβυλα;

Κι αν ισχύει τι; Το πιάνω(...) το παραδίδω στην αστυνομία και παίρνω την αμοιβή μου σαν τα"κοράκια" στην άγρια δύση;
 
Ή είναι ράδιο άρβυλα;
Αρβύλα... και μάλιστα μεγάλο νούμερο.
Ανήκει στα επιβλαβή και είναι όντως "μάστιγα" για τους ορνιθώνες, σπίτια και αυλές.
Είναι όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν αρκετοί... Ο φτερωτός ποντικός...

Τώρα για να βοηθήσουμε την κουβέντα με γνώσεις να πούμε πως είναι εν δυνάμει φορέας όλων των ασθενειών που υπάρχουν... όπως συμβαίνει με όλα τα πουλιά, με όλα τα όντα, τα έντομα κλπ.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος αγώνας για να αποφύγουμε τα συγκεκριμένα πουλιά... μας καλύπτει η ίδια προστασία που έχουμε και για τα υπόλοιπα.
Και όπως σωστά ανέφερα.. μόνο η καλή υγεία των εκτρεφόμενων πουλιών μπορεί να βοηθήσει.

στην πολυκατοικία του @misalouris υπάρχει.
Υπάρχει Δημήτρη γιατί το είδα στη φωλιά, στην βεράντα μου, στους τοίχους της πολυκατοικίας μας, στα κρεβάτια των παιδιών του κάτω ορόφου.
Αρέσει δεν αρέσει υπάρχει..
Υπάρχει όπως και να τον λένε επιστημονικά...
Εγώ κοριό τον άκουσα από αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται επαγγελματικά... κοριό τον μετέφερα εδώ... και όντως πολύ μικρός κοριός είναι.
 
Υπάρχει όπως και να τον λένε επιστημονικά...

Κοριος του πετροχελιδονου ελληνιστί και απανταται στα πετροχελιδονα συμμφωνα με την βιβλιογραφια.

Και όπως σωστά ανέφερα.. μόνο η καλή υγεία των εκτρεφόμενων πουλιών μπορεί να βοηθήσει.

Καλη υγεια δεν σημαινει ανοσια, αλλιως δε θα ειχε κανενα νοημα και η καραντινα


Αρβύλα... και μάλιστα μεγάλο νούμερο.

Καθολου ραδιο αρβυλα.

Στην Κυπρο παλαιοτερα τα σπουργιτια ηταν επικυρηγμενα απο το κρατος το οποιο αγοραζε τα νεκρα πουλια.
Αυτο γινοταν ως μεριμνα προς αποτροπη της ζημιας στις καλλιεργειες.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Καθενας με τον τροπο του να λυσει το προβλημα του,Σχετικα με τ ο προβλημα των σπουργιτιων. Εγω κανω τακτικα σκουπισμα των σπορων που τα πουλια σκορπιζουν στο εδαφος...
 
Αυτή είναι και μια καλή αντιμετώπιση αυτής της κατάσταση...
Η καθαριότητα άλλωστε είναι η αρχή και το τέλος σε κάθε άσχημη κατάσταση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top