Διατροφή Έτοιμη αυγοτροφή για κόκκινα καναρίνια ή ουδέτερη που προσθέτουμε χρωστική;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alicedros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
αν ένα πουλί κόκκινου παράγονται τρέφεται και βάφεται σωστα θα μεταφέρει καλύτερα γονίδια κόκκινου παράγοντα στους απογόνους του σε σχέση μέ ένα άλλο πουλί που δεν βαφόταν σωστά;
Η βαφή των πουλιών της νέας γενιάς ξεκινάει πολύ νωρίς.
Δυο τρεις βδομάδες πριν την ωοτοκία του ζευγαριού και συνεπώς μήνα και παραπάνω από την εκκόλαψή τους.
Η προβλεπόμενη βαφή συνεχίζεται μέχρι το τέλος της πτερόρροιας.
Αν τώρα έχουμε δύο "θεωρητικά ίδια γονιδιακά ζευγάρια" και το ένα ακολουθεί την παραπάνω "συνταγή" ενώ το άλλο όχι... Τότε είναι λογικό πως τα μικρά τους θα ξεχωρίζουν φανερά.
Τα γονίδια βέβαια μεταφέρονται και είναι κοινά... Οι ελλείψεις όμως στο "χρωματικό βοήθημα" θα είναι πέρα για πέρα διακριτές.
Ελπίζω να βοήθησα.
 
βοηθήθηκα αρκετα.. Ευχαριστώ πολυ.
Γιώργο δεν είχα τέτοια πρόθεση.
Κανείς δεν τα ξέρει όλα...
Κανείς δεν τα γράφει πάντα σωστά...
Έγραψα όσα εφαρμόζω φωνάζοντας πάντα πως δεν είμαι το ιδανικό παράδειγμα για μίμηση...
Εγώ ακόμη ευτυχώς μαθαίνω.
Και για την χρωστική στην αυγοτροφή κάνω αυτό που μου προτείνουν αυτοί που μελέτησαν και ξέρουν...
Όχι τις υπερβολικές αλχημείες που κάνουν οι ειδικοί "γκουρού" της εκτροφής.
 
κυριε Γιάννη ειλικρινα βοηθήθηκα.. Δεν παρεξηγήθηκα καθόλου.. Πάντα διαβάζω με προσοχή τις συμβουλές σας μιας και είμαι καινούργιος σχετικά..
 
Γιατί δε ρωτάς (εκεί στο ποστ) τι ακριβώς δεν κατάλαβες;
Γιατί έκρινα πιό παραγωγικό και ζωντανό να επισυνάψω το θέμα εδώ(που το έκανε η Παναγιώτα) και να ρωτήσω, προβληματίζοντας εκ νέου.
Πιο παραγωγικό απο θέμα διασύνδεσης των θεμάτων.
Πιο ζωντανό απο θέματος εξέλιξης μαι συζήτησης σε πραγματικό χρόνο.
Προσωπικά καλύφθηκα και δεν ήξερα οτι σταματάς την χρωστική μετά την πτερόρροια.
Τώρα για το ποιός έχει μελετήσει την ποσότητα χορήγησης εξακολουθώ να είμαι επιφυλακτικός. Οι εταιρείες μπορεί να μην θέλουν να κάνουν κακό άμεσα στα πουλιά όσο άμεσα θέλουν το προιόν τους να αποδίδει.
 
Τώρα για το ποιός έχει μελετήσει την ποσότητα χορήγησης εξακολουθώ να είμαι επιφυλακτικός.
Και καλά κάνεις.
Το συμμερίζομαι.
Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινάμε.
Πιο ζωντανό απο θέματος εξέλιξης μαι συζήτησης σε πραγματικό χρόνο.
Πολύ σωστά
Ποιο παραγωγικό απο θέμα διασύνδεσης των θεμάτων.
Εξίσου παραγωγικό και η αναμόχλευση και η επανασυζήτηση στις παλιές συζητήσεις.
 
... Να ρωτήσω κάτι... Αν ένα πουλί κόκκινου παράγονται τρέφεται και βάφεται σωστα θα μεταφέρει καλύτερα γονίδια κόκκινου παράγοντα στους απογόνους του σε σχέση μέ ένα άλλο πουλί που δεν βαφόταν σωστά;

Για την συζήτηση...η απάντηση φυσικά στην πιο πάνω ερώτηση είναι ΟΧΙ . Διότι το γενετικό υλικό "δεν περνάει απο το στομάχι".
 
Αλίκη μου για πόσο διάστημα δίνεις εσύ χρωστικές; Γιατί αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν κάποιοι, που δίνουν το μεγαλύτερο διάστημα του έτους;
Δε ξέρω τι κάνουν οι άλλοι εγώ στα μωσαικάκια δίνω μετά τις 45-50 μέρες ζωής τους μέχρι που θα ολοκληρώσουν την πτερόροια τους! 😉 Νομίζω τα κόκκινα χρειάζονται πιο πολλούς μήνες χορήγηση! Όπως λένε τα παιδιά μετά πριν την γέννηση του αυγού και μέχρι το τέλος της πτερόροιας η χρωστική τους χορηγείται!

Από την πρώτη μέρα του Οκτώβρη σταμάτησα τη χορήγηση της χρωστικής γιατί σταμάτησα την αυγοτροφή στα καναρίνια... ενόψει του "χειμώνα".
Δηλαδή βρε Γιάννη μου 1η Οκτώβρη έχεις μιλήσει με τα καναρίνια σου και ολοκληρώνουν την πτερόροια; Νομίζω πως και εσύ ο ίδιος το έχεις πει πως μιλάμε για οργανισμούς και οι κανόνες δεν υφίστανται. Οπότε δεν γίνεται ούτε να ολοκληρώνουν όλα τα καναρίνια την ίδια μέρα την πτερόροια τους, ούτε σόνι και ντε την πρώτη του Οκτώβρη. 😛 Ίσως ήθελες να πεις κάτι άλλο, απλά εγώ διευκρινίζω για τους πιο νέους ότι τέτοιου είδους πρακτικές με κανόνες δεν είναι καλό να ακολουθούν. Κάθε καναρίνι είναι ένας μοναδικός οργανισμός με διαφορετικές ανάγκες. :)
Και μια ακόμα παρατήρηση-απορία, γιατί δεν μειώνεις σταδιακά τη συχνότητα αυγοτροφής και την κόβεις μαχαίρι; Θεωρώ πως όπως αυξάνουμε την συχνότητά της σταδιακά έτσι θα πρέπει να την κόβουμε κιόλας.. Σταδιακά.. Να τους δίνουμε αυγοτροφή δλδ όλο και πιο αραιά.

αν ένα πουλί κόκκινου παράγονται τρέφεται και βάφεται σωστα θα μεταφέρει καλύτερα γονίδια κόκκινου παράγοντα στους απογόνους του σε σχέση μέ ένα άλλο πουλί που δεν βαφόταν σωστά;
ΟΧΙ . Διότι το γενετικό υλικό "δεν περνάει απο το στομάχι".
😀 η καλύτερη απάντηση everrr! 😀 :D
 
Δηλαδή βρε Γιάννη μου 1η Οκτώβρη έχεις μιλήσει με τα καναρίνια σου και ολοκληρώνουν την πτερόροια; Νομίζω πως και εσύ ο ίδιος το έχεις πει πως μιλάμε για οργανισμούς και οι κανόνες δεν υφίστανται.
Με τον έλεγχο του φωτισμού κυρίως και της θερμοκρασίας... μπορούμε κατά πολύ να ελέγξουμε και το τέλος της πτερόρροιας. Όσοι στοχεύουν στις εκθέσεις δεν πρέπει να έχουν πουλιά σε πτερόρροια αρχές Οκτώβρη...
Παρόλα αυτά έγραψα΄...
Αν κάποιο πτηνό από αυτά που προορίζονται για την έκθεση έχει ακόμη φτερά να βγάλει, αυτά καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τη χρωστική που έχει "αποθηκεύσει" στον οργανισμό του. Αν παρόλα αυτά έχει ένα δυο φτερά πλημμελώς βαμμένα και χάσει στις κρίσεις μόνο από κει.. Τότε χαλάλι μας.
Νομίζω σε καλύπτει...
Και μια ακόμα παρατήρηση-απορία, γιατί δεν μειώνεις σταδιακά τη συχνότητα αυγοτροφής και την κόβεις μαχαίρι;
Που το έγραψα αυτό Αλίκη;
 
Που το έγραψα αυτό Αλίκη;
Από την πρώτη μέρα του Οκτώβρη σταμάτησα τη χορήγηση της χρωστικής γιατί σταμάτησα την αυγοτροφή στα καναρίνια... ενόψει του "χειμώνα".
Ο τρόπος που το λες παραπέμπει στο "την έκοψα μαχαίρι". Κάποιος που θα διάβαζε αυτό σου το ποστ εκεί θα πήγαινε το μυαλό του γι αυτό και έκανα την παρατήρηση - απορία. :)
 
Back
Top