Έφτασε η ώρα για την κατασκευή εκτροφείου

stefanos2007

PB Member
Εγγραφή
22 Σεπ 2007
Μηνύματα
901
Πόλη
Καρδίτσα
Έφτασε λοιπόν και για μένα το πλήρωμα του χρόνου για την κατασκευή χώρου αποκλειστικά και μόνο για τη φιλοξενία των καναρινιών μου. Έτσι σε περίπου 20 μέρες πιστεύω να είναι έτοιμο και να ξεκινήσει η φετινή αναπαραγωγή στο νέο χώρο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Αποφάσισα ο νέος αυτός χώρος να γίνει στη ταράτσα του σπιτιού μου. Θα είναι περίπου 15 τετραγωνικά και θα φτιαχτεί από πάνελ πολυουρεθανης 5cm ή 6cm. Η πρώτη ερώτηση που έχω είναι αν ξέρει κάποιος πόσο μπορεί να κρατήσει σταθερή τη θερμοκρασία μια τέτοια κατασκευή;

Από εκεί και πέρα κάτω θα στρωθεί με πλακάκι για εύκολο καθαρισμό και θα υπάρχει παροχή νερού και νιπτήρας.
Για το φωτισμό εκτός από τα παράθυρα θα βάλω και αλογόνου λάμπα που θα την παραγγείλω από το kiklos.info. Η δεύτερη ερώτηση αρκεί μία αλογόνου διαστάσεων 1,20m για ένα χώρο 15 τετραγωνικών;

Φυσικά όταν τελειώσουν όλα αυτά θα φτιάξω και συστοιχία με ζευγαρώστρες από μελαμίνη αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση μιας και δε νομίζω να τις προλάβω για τη φετινή αναπαραγωγική χρονιά.

Για την κατασκευή θα με βοηθήσουν ένας ξάδερφος μου και ένας φίλος μου που ξέρουν όποτε το κόστος σε εργατικά θα είναι ένα τραπέζι που θα τους κάνω. Αν και μεταξύ μας δεν ξέρω τι συμφέρει καλύτερα να τους πληρώσω ή να τους ταϊσω:D
 
Καλημέρα και από εμένα και καλή Χρονιά,
καλή επιτυχία με την κατασκευή σου, θα ήθελα να σου απαντήσω από τεχνικής σκοπιάς ότι η επιλογή του πάνελ πολυουρεθάνης είναι η καλύτερη από συνδιασμό κόστους, βάρους κατασκευής, εμφάνισης και αντοχής. Η θερμοπερατώτητα της είναι πολύ καλύτερη από αντίστοιχα υλικά. Όμως για να διατηρήσεις την θερμοκρασία σταθερή θα πρέπει η συνολική κατασκευή να πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, π.χ. τα παράθυρα, εάν είναι βορινό, εάν όλες οι πλευρές είναι εκτεθιμένες στο κρύο...
Επειδή όμως έαν προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τα παραπάνω το κόστος ξεφεύγει πολύ καλό είναι να βρούμε την κατάλληλη οικονομοτεχνική λύση.
Συμφωνώ στην επιλογή του πάνελ (εάν η τιμή για το 6cm είναι κοντινή με τα 5 cm) θα επέλεγα το 6, χοντρό τζάμι ή διπλό με κενό αέρος.. μόνωση στην όροφη και στεγανωποίηση στα ανοίγματα.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα συνδιάσεις με κάποια θερμαντική πηγή το κόστος λειτουργείας της οποίας θα παίξει ρόλο στις επιλογές των υλικών κατασκευής...

Ελπίζω να σε βοήθησα...
Φιλικά,
 
Ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη.
Από τη βορινή πλευρά δε θα χτυπάει την κατασκευή καθόλου ο αέρας γιατί θα έχει μπροστά το σπιτάκι της σκάλας που ανεβαίνουμε στην ταράτσα.
Στην οροφή θα βάλω επίσης πάνελ πολυουρεθάνης οροφής οπότε πιστεύω ότι και εκεί θα έχει αρκετά καλή μόνωση.
Παράθυρα θα έχει ένα στα ανατολικά, ένα στα νότια και ένα της πόρτας δυτικά.

Μάλλον πάνελ 6cm θα βάλω. Αύριο θα πάω να ρωτήσω τιμές και θα σας πω κόστος.
 
Επειδή θα δείς τιμές και έχω την εντύπωση ότι τα πάνελ είναι λίγο ακριβά, δες την επιλογή τσιμεντοσανίδας ή γυψοσανίδας.. Η οποία αρχικά θα σου καλύψει σίγουρα με μικρότερο κόστος την εξωτερική πλευρά και ύστερα μπορείς να αποφασίσεις για το πως θα το επενδύσεις από μέσα.
Καλή συνέχεια..
 
... Ξέχασα να σου πω, δυστυχώς λόγω της... Οικονομικής κρίσης... και από πολλά καταστήματα που κλείνουν μπορείς να βρείς σε πολύ καλές τιμές ίσως και δωρεάν πολλές φορές, υλικά κατασκευής...
φιλικά,
 
Φιλε Στεφανε ειναι πολυ καλο υλικο το πανελ το εχω τοποθετηση σε οροφη και το ξερω καλα.Βαλε οσο ποιο χοντρο μπορεις για καλυτερα αποτελεσματα αλλα δεν ξερω ποσο θα σε εξυπηρετηση μια τετοια κατασκευη. Πως θα στερεωσεις τα κλουβια και οτι αλλο θελεις να βιδωσεις πανω σε αυτο;Η λαμαρινα του ειναι πολυ ψιλη δεκατα του χιλιοστου. Νομιζω οτι το κοστος κατασκευης θα σου παει αρκετα γιατι πρεπει να υπολογισεις και τα παραθυρα και την πορτα που θα ειναι απο αλουμινιο για να ταιριαξουν μεταξυ τους και απο οτι ξερω αυτα κοστιζουν αρκετα. Για μενα μια πολυ καλη λυση εξισου καλη σε θεμα μονωσης ειναι μια κατασκευη απο alfa block 12αρη και για σκεπη το πανελ. Μπορεις να βαλεις ξυλινα παραθυρα και πορτες η απο σιδερο που ειναι πολυ ποιο οικονομικα ασε που το πανελ απο οτι ξερω κοστιζει περιπου 25 ευρω το μετρο ενω το alfa block 130 ευρω η παλετα και ειναι 9 τετραγωνικα.
 
καλησπέρα, καλή χρονιά και από μένα.
με το πάνελ θα τελειώσει το έργο σου πολύ γρήγορα και εύκολα, και όποτε θέλεις το ξεμοντάρεις και το στήνεις οπουδήποτε σε βολεψει. Να προσέξεις όμως τους αρμούς (ενώσεις)των πάνελ σε όλα τα πτηνά είναι η χειρότερη εστία μολύνσεως. στους αρμούς να βάλεις σιλικόνη ανιμυκυτιακή, να βρεις μια καλή γιατί κυκλοφορούν πολλές και διάφορες οι οποίες μετά από καιρό μαυρίζουν. κατά προτίμηση πάρε σε άσπρο χρώμα για να φαίνεται. όσο για τη θερμομόνωση τον χειμώνα θα χρειαστεί κάποιο θερμοπομπό.
φωτισμός: λάμπα φθορίου 1,20μ. κωδικός χρώματος 840 για να βλέπεις καλά όταν καθαρίζεις και όταν τα φροντίζεις, για το βράδυ καλό θα είναι μια 2η λάμπα 40watt βιδωτή σε μπλε χρώμα.
παράθυρα:όχι ξύλινα. (χωρίς συντήρηση σαπίζουν> εστία μόλυνσης)
στερέωση κλουβας:πάρα πολλοί τρόποι.
καλή επιτυχία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: johnny
Ευχαριστώ πόλυ για τις πληρωφορίες.
Για το φωτισμό το ερώτημα δεν είχε να κάνει με το αν βλέπω εγώ καλά αλλά αν είναι αρκετή μια λάμπα φθορίου 1,20μ για τα πουλιά.
 
Για το φωτισμό το ερώτημα δεν είχε να κάνει με το αν βλέπω εγώ καλά αλλά αν είναι αρκετή μια λάμπα φθορίου 1,20μ για τα πουλιά.

Μάλλον θα πέσει λίγη. 😉

Υ. Γ Για λάμπα Arkadia uv-uva εννοείται.
 
Σήμερα το μεσημέρι πήγα και ρώτησα τιμές για τα πάνελ.
Για πλαϊνά κοστίζουν 21€ το τετραγωνικό και για οροφή 24€ το τετραγωνικό.
Υπάρχουν φυσικά και τα Β' Διαλογής πάνελ που κοστίζουν 15€ το τετραγωνικό και τα πλαϊνά και τα οροφής.

Με βάση λοιπόν τη διαφορά τιμής αλλά και το συνολικό κόστος θα προτιμήσω τα Β' Διαλογής ώστε να πέσει αρκετά το κόστος.
Έτσι για 12 τετραγωνικά κατασκευή (3mx4m) θα στοιχίσουν τα πάνελ περίπου 630€.
 
να σου κανω μια ερωτηση; γιατι δεν το χτιζεις με τσιμεντολιθους; νομιζω θα σου στιχησει πολυ πιο φθηνα.
απ οτι υπολογισα για ενα δωματιο 4χ3 και 2,20 υψος θα χρειαστεις περιπου 390 τσιμεντολιθους. (δεν εχω αφερεσει πορτα και παραθυρα. αρα θα χρειαστεις ακομα λιγοτερους.)

διλαδι περιπου 5 παλετες. Που κοστηζουν 45 ευρω η καθε μια.+ τσιμεντα αμμο και ασβεστι και ενα μαστορα. επισης σιδερα για την πλακα της οροφης (περιπου 70 ευρω) και αμμοχαλικο αν και μπορεις να βαλεις πανελ για οροφη...
δες και το δικο μου δωματιο...
 
Νομιζω οτι εχει απαγορευτει η χρηση τσιμεντολιθων για οποιεσδηποτε κτηνοτροφικες-πτηνοτροφικες εγκαταστασεις μετα απο οδηγια της ΕΕ λογω της υψηλης περιεκτικοτητας του υλικου σε βλαβερες ουσιες ( μαλλον καρκινογονες) και παλι λεω νομιζω, δεν ειμαι σιγουρος ουτε και το εψαξα πολυ. Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με
 
δεν το πιστευω. τοτε γιατι εμεις μενουμε σε σπιτια χτισμενα με τσιμεντολιθους;
στη σαντορινη σπααανια θα δεις οικοδομη να κτηζετε με τουβλα.
 
Δεν το ξέρω αυτό για τους τσιμεντόλιθους.

Πάντως δεν είχα σκοπό να τους χρησιμοποιήσω γιατί πρώτο νομίζω δεν έχουν καλή μόνωση και δεύτερων δεν μπορώ να το χτίσω μόνος μου και γενικά νομίζω ότι περισσότερη φασαρία να κάνω μια τέτοια κατασκευή.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και καιρού επιτρέποντος μέχρι το τέλος της εβδομάδας που έρχεται θα έχω έτοιμο το σκελετό από σίδερα που θα βιδώσουν μετά τα πάνελ.
 
Λοιπόν μετά από προσεκτική καταγραφή του τι ακριβώς χρειάζομαι είμαι πλέον σε θέση να βγάλω ακριβή προϋπολογισμό για την όλη κατασκευή.

Καταρχήν η κατασκευή ξεκινάει μόλις φτιάξει ο καιρός.

Πάμε στο χρήμα τώρα:
Για τον σιδερένιο σκελετό (Μ:3m x Π:4m x Υ:2,5m) μαζί με την πόρτα και ένα παράθυρο θα στοιχίσει 500€ μαζί με την τοποθέτηση.
Τα πάνελ πλαϊνά και οροφής θα στοιχίσουν περίπου 700€.
Βάλτε και άλλα 300 πλακάκια και νιπτήρα.

Σύνολο κατασκευής: 1.500€

Αυτά για αρχή.
 
Σημασία έχει να σαι καλά να τα χαρείς όπως τα έχεις σκεφτεί.
Στο εύχομαι απο καρδιάς.Βάζε φωτό με την εξέλιξη της δουλειάς. 😉
 
Back
Top