Γενικά Έχασα κανάρα ιζαμπέλλα, λίζαρντ και κόκκινο καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
αρη μου εγω μπορω να σου χαρισω εναν πολυ ωραιο καναρο αμα θελεις... φερε κλουβι.. Αλλα θα το προσεχεις ε;:)
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Κριμα και παλι κριμα!
Και εγω τα εχω δει να πετανε πανω απο το σπιτι μου.
Γεωργια δεν ειναι τιποτε να ερθουν σε εμας ακομη και απο τον Υμμητο οποτε θελει πολυ προσοχη!
 
Κρίμα Άρη τα πουλάκια σου ειλικρινά λυπάμε πολύ. Προσπάθησε να κάνεις κάτι γιατί σίγουρα θα ξαναγυρίσει το γεράκι. Αν μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή την άλλη βδομάδα θα σκάσουν 4 αυγά. Αν πάνε όλα καλά μπορείς να έρθεις να πάρεις όποιο θέλεις.
 
αρη λυπαμαι, τι να πω βρε παιδι μου φετος μας εχει ρημαξει η γκαντεμια, ανεβαζω κι εγω ποστ λυπητερο σε 2-3 μερες να παρηγορηθεις φιλε αρη να δεις τι συμβαινει εδω
 
κριμας για τα πουλακια.
ξερεις σεμπτεμβιο στο σπιτι μου θα τα εχω ξεχωρισει ελα να παρεις.
 
Φοβερό αυτό που σου συνέβη!
Βρε παιδί μου τι φρίκη αυτό το πράγμα με τα γεράκια!
Λυπάμαι πολύ για τον καλό σου φιλαράκο...
 
Άρη λυπάμαι πολύ. ☹

Έχω διαβάσει πολλές φορές παρόμοια προβλήματα και έχω μία πρόταση. Παίρνουμε πλεξιγκλάς στο πλάτος του κλουβιού διάφανο 2τμχ και 1 τμχ διαφανές. Ανοίγουμε τρυπούλες και με συρματάκι το στερεώνομε στα κάγγελα του κλουβιού. "Ετσι πιστεύω ότι το γεράκι ή όποιο άλλο αρπακτικό δε θα μπορέσει να φάει το πουλάκι, καθόσον αυτά θα πάνε στο πίσω και ΑΝΩ μέρος του κλουβιού. Η μέθοδος αυτή βολεύει αυτούς που έχουν λίγα κλουβιά και έξω γιατί το κόστος είναι κοντά στα 30€. Κάτι παρόμοιο έχω στο κλουβί μου για προστασία από τον αέρα. Έχω την εντύπωση ότι προστατεύει τα διπλανά κλουβιά από παράσιτα. Βάζω φωτό κ΄σχέδιο εντελώς πρόχειρο που έφτιαξα. Μειονέκτημα είναι ότι δεν πρέπει το κλουβί να το χτυπά ο ήλιος γιατί το πλεξιγκλας θα κάνει φούρνο το κλουβί.

Ίσως είναι ιδέα χαζή, αλλά αποφεύγεται την τοποθέτηση σίτας στο μπαλκόνι η οποία είναι αντιαισθητική.
 
Κώστα (dicatgreece) δεν το κατάλαβα ακριβώς πώς μπαίνει και η φωτογραφία είναι λίγο θολή. Δηλαδή το βάζεις από τη μία πλευρά στο πλαϊνό μέρος του κλουβιού;
 
Φανή το πλεξιγκλας στηρίζεται ανάμεσα στα κάγκελα και στο πράσινο (φωτο) πάτο του κλουβιού ( χωνευτό) και στο επάνω μέρος το δένω με συρματάκι. Έτσι δεν φεύγει και όποτε θέλω το αφαιρώ.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top