Διατροφή Έχει άσχημη μυρωδιά το νερό των παπαγαλιών μου

sofiakam

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2022
Μηνύματα
63
Πόλη
Δωδεκάνησα
οταν παω να τους αλλαξω νερο και φαι μυριζει κατι παρα πολυ ασχημα.. τωρα που το κοιταξα ειχε κατι μεσα αλλα δεν μπορουσα να καταλαβω τι ηταν. παντως δεν εμοιαζε με κουτσουλια ,ηταν καφε.. και τσεκαρα τις κουτσουλιες τους και ηταν μια χαρα υγιες. τι μπορει να ειναι?
 
@sofiakam από ότι λες στο τίτλο σου μυρίζει το νερό τους άσχημα; Αν ναι κάθε πότε βάζεις φρέσκο; Το κλουβί το καθαρίζεις πόσο συχνά; Επίσης έλεγξε τις τροφές σου αν είναι χαλασμένες σε περίπτωση που η μυρωδιά δεν προέρχεται από το νερό
 
Μία φωτογραφία της ποτίστρας θα ήταν νομίζω χρήσιμη, και μάλιστα στη θέση στην οποία βρίσκεται. Επομένως μία φωτογραφία "πανοραμική" του κλουβιού ώστε να φαίνεται και η θέση όλων (πατήθρες, ποτίστρα, ταΐστρες).
 
@sofiakam εγώ προσωπικά το καθαρίζω απλά με μια οδοντόβουρτσα και ξεπλενω με νερό. Χρειάζεται όμως καθημερινό να καθαρίζεται επίσης πιθανόν είναι να παπαγαλάκια να βάζουν διάφορα σπορακια μέσα και να μουχλιάζουν και να μυρίζει. Αν όμως απαντήσεις σε αυτά που ρώτησα και πιο πάνω θα ήταν πιο εύκολο να βγάλουμε συμπέρασμα ☺️
 
@sofiakam θα σου έλεγα να έχεις ρεζέρβες. Να τις αλλάζεις μια ή δύο φορές την εβδομάδα, κ όποτε μαζευτούν να τις σαπουνιζεις με υγρό πιάτων κ πολύ πολύ πολύ ξεβγαλμα. Ακόμα δεν έχω πάρει υγρό πιάτων για παιδικά σκεύη. Πάντως επειδή έχω καναρινι, οι ποτίστρες κενού αέρα είναι μαγικές. Ο Σοφοκλής μου τις λατρεύει κ παίζει μαζί τους. Του έχω βάλει κ μια κλασσική για καλό κ για κακό. Ούτε που γυρίζει να την δει. Δεν ξέρω εάν κάνουν για παπαγάλους, μάλλον όχι λόγω του ράμφους τους, αλλιώς θα είχε λυθεί το πρόβλημα σου . Οπότε συχνή αλλαγή ποτίστρας κ ρεζέρβες. Εννοείται κάθε μέρα φρέσκο νερό.
 
Από ότι καταλαβαίνω έχει -λανθασμενα- δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί κάποιου καθαριστικου,δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Σε κάποια θέματα η κοινή λογική δίνει τις απαντήσεις.
Πλένουμε τα χέρια μας ή τα πιάτα μας με σκέτο ξύδι?
Προφανώς όχι...
 
Η μυρωδιά, το πιο πιθανό, προκύπτει από το ξύδι, που σταδιακά ζυμώνεται, και από μικροοργανισμούς που φτιάχνουν αποικίες. Αυτό που περιγράφετε μοιάζει αρκετά με το τι συμβαίνει σε ένα μπουκάλι ξύδι που χαλάει. Ουσιαστικά έχετε δημιουργήσει ένα τριβλίο στην ποτίστρα των πτηνών σας.

Θα πρότεινα να πετάξετε αυτές που έχετε, γιατί το πλαστικό είναι αρκετά πορώδες και δεν είναι σίγουρο ότι θα καθαριστεί πλήρως, και να τις αντικαταστήσετε με πολλαπλές, ώστε όσο πλένονται κάποιες, άλλες να χρησιμοποιούνται. Μπορείτε να τις πλύνετε σαπούνι φιλικό προς τα παιδιά, πράσινο, ή να τα βάλετε στο πλυντήριο, αλλά σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να μην πολυμεριστεί το πλαστικό. Εαν δεν αισθάνεστε άνετα να τα βάλετε στο πλυντήριο, ειδικές βούρτσες ή και μια μη σκληρή οδοντόβουρτσα κάνουν μια χαρά δουλειά. Τέλος, αν το κλουβί είναι μεγάλο, μπορείτε να πάρετε ανοξείδωτα μπωλ.
 
Μπορώ να ρωτήσω για τι είδους παπαγάλους μιλάμε; Γιατί μερικοί έχουν το συνήθειο να μουλιαζουν τα φαγητά τους μέσα στο νερό, όπως πχ τα ringneck... Όχι ότι ξέρω κάτι παραπάνω από όλους τους άλλους.... ούτε καν! Απλά είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο...
 
Αν δεν βάλεις σαπούνι πως θα καθαρίσουν με σκέτο ξύδι; Μήπως τις χτυπάει ο ήλιος; Δίνεις αυγό; Πολλά μπορούν να παίζουν ρόλο. Καλοκαίρι αλλάζουμε τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα το νερό τους. Μήπως βάζεις κάποια πολυβιταμινη στο νερό ή mutavit τώρα στη πτερορροια ή ριγανελαιο; Γιατί αυτά μυρίζουν καπως και το πλαστικό έχει ως ιδιότητα να ναι απορροφητικό και θέλει καλό καθαρισμα.
 
Όπως πολύ σωστά λεει και η @Irene chatzimichail όλα αυτά τα σκευάσματα τα έξτρα που μπαίνουν στο νερό γίνονται τροφή για βακτήρια, και δεν γιαυτό δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε αλόγιστα.
 
Back
Top