Ασθένειες Έχει ακάρεα το παπαγαλάκι μου κι αν ναι, ποια κρέμα χρειάζεται;

Ρικοο

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιαν 2021
Μηνύματα
41
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Ανέβασα τυχαία στο facebook μια φωτογραφία με τον παπαγαλάκια μου και μου είπαν ότι μπορεί να έχει ακάρεα και ότι χρειάζεται κάποια κρέμα .Σας επισυνάπτω φωτογραφίες με τον ρικο.Αν μπορείτε δώστε μου παραπάνω πληροφορίες και συμβουλές για το τι μπορώ να κάνω.Ειμαι καινούρια στον κόσμο των παπαγάλων και δεν ξέρω καθόλου.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210211_211221.webp
    IMG_20210211_211221.webp
    38,1 KB · Προβολές: 57
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Απλά αν μπορείτε να μου πείτε πόσες φορές πρέπει να την βάζω και σε ποια ποσότητα! Ευχαριστώ και παλι!(Σας βάζω και φωτογραφια τα πόδια του)
 

Συνημμένα

  • IMG_20210211_213401.webp
    IMG_20210211_213401.webp
    210,9 KB · Προβολές: 43
Θα βάζεις μία μικρή ποσότητα κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν. Θα απλώνεις την κρέμα με προσοχή προσπαθώντας να καλύψεις μόνο το χαλινό και όχι τα τα ρουθούνια ή τα πούπουλα της γύρω περιοχής στο κεφάλι. Θα κάνεις την εφαρμογή για εφτά μέρες και στη συνέχεια θα ανεβάσεις μια φωτογραφία ακόμη για να δούμε την εξέλιξη.
 
Άρα μπορώ να την απλώνω με μια μπατονετα έτσι?
Μπορείς. Προσωπικά θα έβαζα μια μικρή ποσότητα στο δείκτη του χεριού μου και θα τη δούλευα λίγο μεταξύ δείκτη και αντίχειρα πριν τη βάλω στο πουλάκι. Η κρέμα είναι σαν βαζελίνη και αν δουλευτεί λιγάκι μέχρι να ζεσταθεί, απλώνεται καλύτερα.

Προσοχή μόνο κατά την εφαρμογή της να μη καλύψεις τα ρουθούνια και να μην λερώσεις το πτέρωμα. Τα ρουθούνια για ευνόητους λόγους και το πτέρωμα επειδή θα καθαρίσει δύσκολα μετά από καιρό.

 
@Stavros Επίσης ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση.Διαβασα ότι πρέπει να καθαρίσω και το κλουβακι του επειδή έχει ακάρεα.Θελει κάποιο ειδικό υγρό για να σκοτωθούν τα ακάρεα από το κλουβακι του?
 
Καλησπέρα σας! Σήμερα απηγα να αγοράσω την κρέμα που μου είχατε πει αλλά με συμβούλεψαν να πάρω τις σταγόνες για τα ακάρεα (αυτές που τις βάζουμε στον λαιμό του ) .Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το κάθε πότε πρέπει να την βάζω.Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας!
[automerge]1613156084[/automerge]
@Ρικοο <---- επίσης δεν έχω λάβει κάποια απάντηση για αυτό.
 
Τελικά τι αγόρασες, την epithol ή τις σταγόνες ?
[automerge]1613156369[/automerge]
Τελικά τι αγόρασες, την epithol ή τις σταγόνες ?
 
Την θα κανουν την δουλεια της epithol, κακως τις πηρες! Με την επιθολ σε 1 βδομαδα θα ξεμπερδευες και θα εβλεπες αποτελεσμα με τις σταγονες λογικα θα αργήσεις...
 
@Ρικοο αν διαβάσεις τις ενδείξεις του acaricine θα δεις ότι γράφει ''κατά των ακάρεων που παρασιτούν το αναπνευστικό σύστημα των ωδικών πτηνών''
Για την υπερκεράτωση που έχει το δικό σου παπαγαλάκι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την epithol.
 
@Ρικοο Γενικά μην ψάχνεις για συμβουλές από Pet Shop. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν την τύφλα τους. Εγώ είχα ζητήσει πολυβιταμινες και μου έδωσαν βιταμίνη Α. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που ξέρουν όντως τι να σου δώσουν και στην περίπτωση σου ή καλύτερη επιλογή είναι η epithol.
 
Back
Top